odling

Om att odla rädisor

Detta var första gången någonsin som jag odlade rädisor. Det var väldigt enkelt och gick otroligt snabbt. Och det gillar i alla fall jag. Och eftersom de är så snabbväxande kan man så dem i flera omgångar så att man har full tillgång till färska rädisor hela sommaren. Rädisor är gott i tunna, tunna skivor i sallad eller på smörgåsen, vi testade också att skiva ner dem i en wok och pastarätter och det funkade fint och blev gott. Jag är inte typen som läser handböcker och sedan agerar – jag gör tvärtom. Så jag har fått lära mig den hårda vägen att de inte får stå i jorden för länge eftersom de då växter sig för stora och blir träiga … och så vill man ju inte ha dem. Jag som har mördarsniglar här i min trädgård har märkt att de också gillar rädisor. Både bladen och själva rädisan … så det gäller att samsas.

Om detta hade varit en filmrecension i tidningen hade och rädisan varit en film hade den fått 4 vattenkannor av 5 möjliga, av mig, trots att det inte är den godaste grönsaken jag vet. Och det höga betyget beror främst på att det är så himla enkelt att odla. Och att den är vacker.

 

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Emschen 3 juli, 2014 at 06:26

  Jag hade nog också gett rädisan högt betyg fast jag inte tycker särskilt mkt om rädisor. Mitt höga betyg får de pga de är så vackra och är sommar i grönsaksform.
  Vackra bilder.

 • Reply Jennica... 3 juli, 2014 at 07:30

  Det där med att rädisor växer snabbt och blir lätt stora och träiga lärde jag mig förra året! 🙂 Men goda är de, om man lyckas ta dem i rätt tid…
  Kram Jennica

 • Reply Annas röda stol 3 juli, 2014 at 19:28

  Underbara bilder! Jag gillar verkligen rädisor, mums 🙂 Ha det fint. Kram Anna

 • Reply HojnaSandra 3 juli, 2014 at 19:35

  Rädisorna är bland de första jag kan skörda i min trädgård. Tyvärr har jag flera år nu haft problem med ohyra, både på blasten och själva rädisan. Provar en ny odlingsplats i år och hoppas på att snart få skörda jag med!

 • Reply Frida 3 juli, 2014 at 19:56

  Visst är det kul! Man kan ju inte misslyckas med att odla räddisor 🙂 Jag odlar dem i en balja på balkongen där jag har några örter och sallad som också är lättodlat. Och det är ju så himla gott med färska rädisor på en ostmacka 🙂

 • Reply Fru Larsson - ett kreativt liv 4 juli, 2014 at 13:26

  Jag älskar att olda rädisor! Inte för att jag tycker att de är så speciellt goda men eftersom att de är så lätta att så och man får skörda snabbt! Kanske är det ett bevis på mitt bristande tålamod när det gäller att så eget… 😉

 • Reply Emelie 3 juli, 2020 at 08:33

  Vattenbrist ger också hårda och träiga rädisor.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.