odling

Om att plantera om sin chili

 

För en månad sedan satte jag frön från mina egna chili från förra året. Och eftersom det var just mina egna frön så var jag lite osäker på om de skulle fungera eftersom jag inte funderat så mycket på hur jag behandlat och förvarat dem. Och med den lilla oron i bakhuvudet så tog jag beslutet att sätta ganska många frön ifall det skulle bli ett dåligt utfall. Det blev det inte. Mina fröer gav mig 100% utfall, vilken innebär att det blir en himlans massa chiliplantor detta år. Några kommer att bli perfekta gå-bort-presenter men jag tänker driva fram massor av chili, eftersom det är min absoluta favoritsmaksättning. Nu kommer också äntligen alla mina fina loppisfyndade tefat och tallrikar till användning.

 

plantera-om-chili-2

 

Nu har de fått flytta från en delad liten kruka till en alldeles egen större kruka.

 

plantera-om-chili-katt

Självklart ska allt som jag gör ALLTID inspekteras, och såklart även chiliskolningen.

plantera-om-chili-krukor

Och nu står det 26 st chiliplantor på rad och sträcker sig efter ljuset. Jag gillar den här tiden på året då alla våra fönsterbänkar börjar bli ockuperade.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Hanna (Bland skog och hav) 18 mars, 2016 at 08:02

  Där är ju lite av dina odlingar! Så inspirerande att se det gro och växa!
  Ps. Fotona är så mysiga.
  //Hanna

 • Reply Alicia 18 mars, 2016 at 10:05

  Åh så fantastiskt inspirerande! Min paprikaodling verkar helt död – inte ett blad har kommit upp och varje dag jag tittar till dem är jag beredd att ge upp. Men får så enormt mycket kraft, tålamod och vilja av att se andra lyckas. Jag ska gå och pussa lite på dem nu och säga åt dem att det är okej att ta tid på sig om man är blyg, men att alla längtar efter dem och de inte behöver oroa sig. #crazyplantlady

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 21 mars, 2016 at 10:44

   Ge inte upp när det gäller paprika. De är jättelångsamma och det kan ta många veckor innan du ser de första livet. Fortsätt att pussa på dem och prata med dem så ska du se att de kommer upp snart. 🙂

 • Reply Rania {Rania Maria Photography} 18 mars, 2016 at 14:16

  Åh! Behöver de stå i växthus sen? Sambon gillar att använda chili i sin matlagning men tyvärr har vi ju inget växthus… än *drömmer* Trevlig helg och be Arne akta så han inte får chili i näsan 😉 Kram!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 21 mars, 2016 at 10:46

   De gillar värme, men du behöver inte ha ett växthus, det går bra med fönsterbrädet inne om du odlar en liten sort. Eller ett skyddat läge med sol utomhus går också fint. Chili är så jäkla gott!
   Ja, det är nog bäst att varna honom. Han gillar plantorna och har redan ryckt upp ett par av dem … jag får separera dem 😀
   Kram Sofia

 • Reply Mellan skog och gård 18 mars, 2016 at 18:59

  Det är så himla intressant med egna fröer, min erfarenhet är att de så gott som alltid gror jättebra även om man inte behandlat dem enligt konstens alla regler. Älskar att det är så!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 21 mars, 2016 at 10:47

   Ja, det är faktiskt häftigt att de egna många gånger funkar bättre än köpefröer. Det är en stark växtkraft i de där små fröna. som står ut med rätt mycket innan de ger upp. 🙂

 • Reply Hittahembloggen 31 mars, 2016 at 13:16

  Håller själv på med att odla chili fast i vår lägenhet. Tyvärr får vi massa problem med skadedjur. Framförallt de små varianterna (typ löss) men även större (våra katter) som käkar upp dem 🙂
  Tycker att chili är svårt att odla utan att få skadedjur på dem, dina ser dock superfina ut!

 • Reply Karin Fitness & Hälsa 3 april, 2016 at 21:09

  Vad mysigt! Älskar också denna tid på året när det ska planteras, frösås och odlas!

 • Reply Väldigt små men mycket starka - Hildas 19 oktober, 2016 at 07:21

  […] det kan jag fortsätta i all oändlighet med, eftersom jag tar frön från dem. I våras satte jag 26 frön, för jag tänkte att många av dem kanske inte överlever. Men det gjorde de. Allihop. Därför […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.