hållbart liv

Om att prioritera sina fokus

Jag inser att jag numera har svårt att ha flera fokus. Eller … det är helt enkelt lite jobbigt och tröttsamt och därför låter jag bli. Förr hade jag konstant många olika fokus och projekt igång samtidigt – utan några som helst problem. Även om det kan vara frustrerande att jag inte ”orkar” det längre, så tror jag ändå att det är mer sunt att inte ha ett för splittrat sinne konstant – i alla fall om jag vill ha en hållbar vardag.

Det här året har jag fokuserat på jobbet som jag hoppade på i mars, det har varit otroligt kul och jag är även glad över att få ha fina kollegor. Jag har fokuserat på sociala sammankomster och möten med människor, efter många år i ensamhet som soloföretagare var jag utsvulten på att få träffa folk. Jag har fokuserat på att boa in mig och finna mig tillrätta i mitt nya liv i Göteborg. Därav har det inte blivit så mycket tid över till de sociala medierna, vilket har varit både skönt och lite sorgligt.

Om några månader går jag in i en ny fas igen, där jag kommer att kunna fokusera helt och hållet på ett eget projekt. Jag kommer att vara helt på egen hand utan kollegor och utan jobb på en arbetsplats, och då tror jag att jag kommer att lägga lite fokus på de sociala medierna igen. För det kan verkligen vara ett fint sällskap och ett sätt att träffa likasinnade.

Det är fint att kunna skifta fokus lite då och då. Olika fokus passar bra i olika perioder. Och att själv kunna bestämma vilket fokus jag vill ha, och NÄR jag vill ha det ligger på mitt eget ansvar att prioritera. Mina kommande fokus blir att lära mig nya programvaror, att dra nytta av min kommande frihet och att inspireras av människor jag möter.

Vilka är dina (nuvarande eller kommande) fokus?

//Sofia ♥ 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Elin 9 januari, 2019 at 22:32

  Kul att ha dig tillbaka!

 • Reply Emmi - explorista.se 10 januari, 2019 at 08:50

  Jag tror det är sunt, inte för många fokus samtidigt. Mitt ledord för året är ju balans och även om jag kommer hitta på många saker och ha olika målsättningar inom olika saker (blogg, jobb, träning…) så är balans det viktigaste och de andra får komma sen. Ser fram emot att följa ditt 2019!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 25 januari, 2019 at 19:59

   Ja, balansen känns primär oavsett vad man gör. Men den kan vara ack så svår att hitta. Det ska bli kul att följas åt under året. 🙂

 • Reply Sara 11 januari, 2019 at 10:32

  Jag kan verkligen relatera till det där med att det är jobbigt med flera fokus nu, förr kunde jag också ha det men nu orkar jag liksom inte heller med det. Mina fokus nu är att jag vill hitta balans i mitt liv och få mer ordning och reda i mina skåp och utrymmen, och då behöver jag rensa. 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 25 januari, 2019 at 20:00

   Åh, rensning gör underverk för balansen i livet. Det gjorde den i alla fall för mig. Stort lycka till! 🙂

 • Reply Fröken Öken 17 januari, 2019 at 16:59

  Jag hoppade av “mitt förra liv” för några månader sedan. Då jag hade tusen fokus som gjorde att jag inte hade något fokus. Nu börjar jag få fokus tillbaka och det är på att hitta ett enkelt, lustfullt och balanserat liv. Tack för en fin blogg❤

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 25 januari, 2019 at 20:03

   Tack! Exakt det där känner jag igen. Jag hade också tusen fokus men egentligen inget fokus alls. Kvaliteten blir undermålig.
   Det är så spännande att ni hoppat av “livet” och börjat ett nytt. 🙂

 • Reply S.L.I.M. 24 januari, 2019 at 22:29

  Hej, först och främst – vilken färgglad blogg! 🙂
  Vid årsskiftet funderade jag mycket på vad mitt “ledord” för 2019 skulle kunna va och det blev just Fokusera!
  Det finns så mycket som är intressant för tillfället och jag känner att jag klarar inte riktigt av att koncentrera mig helhjärtat på allt. Så jag bestämde mig för att försöka fokusera på det mest väsentliga som just nu är att minimera mina utgifter och maximera mitt sparande.
  mvh / S.L.I.M.
  https://sometimes-less-is-more.blogspot.com/

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 25 januari, 2019 at 20:10

   Hej, tack och välkommen! 🙂
   Jag tror att det är ett grymt bra ledord. Det finns verkligen så många kul grejer, men problemet är namn man ska kolla på allt på en gång så blir det ingen kvalitet av något istället.
   Gillar ditt fokus med minimering av utgifter och ökat sparande. Det har jag gjort under många år. Det är häftigt och skapar sådan frihet. Det är som att en del inte fattat att den där minimeringen av utgifter är nyckeln till så mycket bra i livet…

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.