mitt liv som egenföretagare

Om vikten av att träffa likasinnade

blogg konferens

 

Varje dag. Varje vecka. Hela året så sitter jag ensam och jobbar på mitt kontor. Frilanslivet kan vara ensamt emellanåt, men jag gillar och trivs med det. Ibland behöver jag dock tillskott i form av möten med andra som lever och arbetar lite som jag. Människor som förstår min livsstil. I möte med dessa människor blir jag inspirerad och fylld av energi, som jag sedan lever på där i min ensamma arbetsgrotta. Vi ger och får av varandra. En del av min arbetstid måste därför bestå av just sådana möten.

Så i samband med att jag skulle på Better Bloggers konferens BBCON i Stockholm, som Linda Hörnfeldt så snyggt styrt upp, så passade jag på att ta några dagar extra för att hinna träffa några av mina likasinnade ”kollegor”. Närmare bestämt i fyra hela dagar. Och jag luffade runt med min väska från plats till plats. Gästfriheten var total.

stockholmsresan-1

Första natten spenderade jag på golvet i alla pysselfantasters våta dröm. Nämligen i Helena på Craft & creativitys pysselrum.

stockholmsresan-2

Vem som bor här vet jag inte, men jag kunde inte låta bli att stanna upp när jag såg det här vackra adresseringen på en trappuppgång när jag gick förbi. Sådär borde alla gatunummer se ut.

stockholmsresan-3

Efter en lunch tillsammans med Maria Emb så gick vi genom den här makalöst vackra tunneln av syrener. Sedan åkte jag in till centrum igen för att ta en snabbfika med Lina by the bay.

stockholmsresan-11

Andra natten befann jag mig hemma hos Karin och Pysselbolaget och fick det finaste mottagande en kan få av dottern Freja. Hon tog reda på vilken min favoritfärg var innan och sedan gick hela kvällens dekorationer i grönt. Till och med hennes nagellack. Jag fick ett välkomstbrev där hon skrev att jag skulle känna mig som hemma och att jag bara skulle säga till om jag ville ha något. Snacka om värdskap i högsta klass!

stockholmsresan-4

Tillsammans med Helena, Helena och Karin besökte jag Fotografiska och deras utställning Inherit the dust och Ikoner. Båda var helt makalösa och jag blev väldigt tagen. Rekommenderas varmt.

stockholmsresan-6

Sedan var det dags för dagen vi väntat på länge; BBCON. En dag sprängfylld med intressanta föreläsningar och tid för prat och diskussioner om hur vi kan bli bättre med våra bloggar. Josefin och Vanja spelade in sin podd under en session.

stockholmsresan-5

Äntligen fick vi träffas jag och Johanna i Kulla. Efter att ha haft kontakt i online i ett par år så är det alltid roligt att träffas på riktigt också. Och ja, hon var precis så toppen som hon ser ut.

stockholmsresan-7

Från The Creative Collective var vi 6 stycken som var med på konferensen, dessvärre hade Helena på Mormorsglamour hunnit åka hem när jag Karin, Helena, Helena och Maria poserade framför kameran.

stockholmsresan-12

Och så den alldeles underbara UnderbaraClara såklart, som också lever ungefär den livsstil som jag valt att leva. En mycket inspirerande människa med ett otroligt driv och många klokheter.

stockholmsresan-10

Och så fick jag träffa på två av kollegorna i Monthly Makers Anna María och Elsa Lisa Larsson. Något kreativt ska våra nätverk hitta på tillsammans framöver. Anna María hade besökt min grannby Gräfsnäs förra året. Elsa ska flytta till min sida av landet i sommar. Och så gillar hon katter. Ja, ni hör ju hur alla sammanträffanden haglade.

stockholmsresan-9

Min tredje och sista natt sov jag hemma hos Maria aka Made by Mary, som stått för kost och logi vid flera av mina stockholmsvistelser tidigare. Men detta blev sista gången i detta boendet för snart lämnar de stan och drar till landet. Och så fick jag äntligen träffa lilla Doris. Hur söt får man vara?

stockholmsresan-8

Och bor man hos en matstylist så blir ju inte frukosten så tråkig. En vansinnigt god wrap med någon slags cashewröra och en mangosmoothie. Och ja, sådant behöver verkligen förevigas på Instagram.

 

Nu är jag supertaggad och fylld av energi för en lång tid framöver. TACK till alla inblandade.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply anneliesblomsterochbakverk 31 maj, 2016 at 10:43

  En så himla fin och bra sammanfattning. Särskilt stort tack från mig som inte hade möjlighet att vara med. Hoppas på nytt tillfälle. Snart!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 31 maj, 2016 at 15:04

   Tack, ja jag hoppas verkligen på fler tillfällen snart, så att du också har möjlighet att vara med. Det gav mycket energi. Men det är ju bra för er som missade att det skrivits mycket om det. Alltid ett litet plåster på såret. 🙂

 • Reply clara 31 maj, 2016 at 11:23

  Alltså, vilken drömhelg! Så kul! Härligt med en minicoachsurfing också! 😉

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 31 maj, 2016 at 15:06

   Ja, det var det verkligen! Det är toppen att veta att det finns soffor runt om i landet där jag kan surfa på, även om det inte är den riktiga varianten. 🙂

 • Reply Jeanette 31 maj, 2016 at 12:52

  Åh vilken härlig blogg du har. Första gången jag tittar här 🙂 Flera härliga dagar du fick och är avis på alla som var på BBCON. Men tycker ändå fastän man inte var där, så har man fått en bra inblick i vad som togs upp och en del om innehållet så det är ju toppen.

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 31 maj, 2016 at 15:26

   Tack snälla! Ja, det verkligen härliga dagar på BBCON. Om du får möjlighet så råder jag dig att ta chansen om den dyker upp igen, det var verkligen en inspirerande dag! 🙂

 • Reply La Linda / Better Bloggers 31 maj, 2016 at 16:34

  Så fint inlägg och vilken härlig kombo alltihop! Dör på Doris söthet. Tack för att du kom på BBCON! <3

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 1 juni, 2016 at 06:57

   Tack Linda för att du ordnade allt å himla fint och proffsigt!
   Ja, Doris kan en dö söthetsdöden på flera gånger om. 🙂
   Kram

 • Reply Sandra Nicole 31 maj, 2016 at 17:24

  Så fina bilder! Ser ut som att du hade en härlig bloggresa i Stockholm 🙂

 • Reply Katta - Bucketlife 31 maj, 2016 at 20:16

  Så glad att jag hittade hit också! Vilka helt otroliga boenden du ”hittade”, vad mysigt! Jäklar vad coolt det är med bloggvärlden ändå 🙂

  Jag äger det blonda svallet på första raden i din bild på Josefin & Vanja, så vi satt ju inte så långt ifrån varann i alla fall!

  Nu måste jag kolla vidare härinne – känner på mig att jag kommer trivas här 🙂

  Vart finns den där otroliga syrentunneln förresten?

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 1 juni, 2016 at 07:03

   Så nära, men ändå inte. Nästa gång får vi prata lite också. 🙂
   Visst är det häftigt med bloggvärlden. Den har gett mig några av mina bästa vänner och massor av kollegor.
   Syrentunneln hittade jag i Solna … men eftersom mitt lokalsinne inte är mycket att skryta med så kan jag inte ge dig en närmare beskrivning än så. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Anna María 6 juni, 2016 at 08:45

  Så himla roligt att träffa dig! Hoppas att vi kan göra det fler gånger framöver också 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 8 juni, 2016 at 10:07

   Detsamma, jag hoppas verkligen att det blir fler tillfällen. Annars får vi skapa fler tillfällen. 🙂

 • Reply Aggie 7 juni, 2016 at 20:32

  Men så mysigt och vilken underbar gästfrihet med sköna bönor. Jag hoppas på flera sådana event framöver och hoppas få en chans att säga hej till dig!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 juni, 2016 at 10:12

   Ja, det var verkligen fantastiskt! Och jag hoppas också på fler sådana event, då kanske vi ses. 🙂

 • Reply Helena, Craft & Creativity 21 juni, 2016 at 10:42

  Sofia, det var så trevligt att ha dig här på besök och hela familjen ser fram emot fler sådana träffar i framtiden! Stor kram till dig vännen!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 27 juni, 2016 at 09:04

   Åh, det verkligen så kul att träffa hela din fina familj, jag gillar dem allihop så mycket. Jag ser också fram emot fler sådana träffar!
   Kram <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.