minimalism

Om att utnyttja möblerna till förvaring

förvaring i möbler

 

Det finns så mycket saker som ska förvaras i ett hem, bland annat sängkläder. Vi har ganska få garderober i vårt hus – som annars hade varit bra att lägga lakan, örngott och påslakan i. Därför fick min man uppdraget att bygga en bänk/kista där vi kunde förvara detta. Förvaring i möbler är ju så smart!  Vissa möbler är bara så fiffiga med både funktion och snyggt utseende, inte för att vi sitter på bänken så ofta men det läggs ibland en del kläder ovanpå den. Och så är det en favoritplats att ligga på för katterna.

En favoritplats för katterna.

Har du några smarta förvaringslösningar i ditt hem?

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Jennie 29 mars, 2012 at 06:47

  Jag har byggt en slags ram med djup som jag hängt ett tygstycke i som man kan dra fram och tillbaka =) Bakom har jag tråkig almanacka och div rabattcheckar mm, perfekt lösning för att få bort tråkika saker på ett faktiskt rättså snyggt sätt=)
  Svårt att förstå så ligger snart en bild på min blogg=)

 • Reply Helena, Craft and Creativity 29 mars, 2012 at 06:53

  Vackert och praktiskt!

  Vi har gott om förvaring i vårt hus. Nästan för mycket för vi samlar på oss en massa skräp och slänger aldrig något. Man är aldrig nöjd… 😉

  Vår smartaste förvaringslösning är nog i sovrummet (där vi faktiskt inte har några garderober p g a snedtaket). Vi hänger våra kläder på klädställningar från Ikea, gömda bakom ett draperi i tyg. Jag gillar det, att dra undan draperiet varje morgon och plocka fram dagens kläder.

 • Reply Maja 29 mars, 2012 at 07:19

  Här hemma har vi inga smarta förvaringar men inser att jag också borde ge min man uppdrag om att bygga något 🙂

 • Reply Mamma Elva 29 mars, 2012 at 07:41

  Snygg! Min man byggde en bänk han med. I köket.
  Där förvaras all pant, papperkassar och kartonger och sådant som ska sorteras. Sånt som man inte vill se helt enkelt. Skön är den att sitta på också 🙂

  Ha en fin dag!
  Kram Elin

  • Reply hildashem.se 29 mars, 2012 at 07:47

   Det där är ju perfekt. Återvinningsgrejerna är ju alltid i vägen 🙂

   Kram Sofia

  • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 29 mars, 2012 at 09:21

   Det är smart, då man har dåligt med förvaringsmöjligheter för all återvinningssortering. En sån bänk vill jag också ha.

 • Reply Annika GW 29 mars, 2012 at 07:56

  Älskar smart förvaring! Jättefin bänk! / Annika

 • Reply Fröken Pyssel 29 mars, 2012 at 08:02

  Vi har en hel massa smarta förvaringar hemma. Lillasyster sover i en Hemnes dagbädd med stora lådor för leksaker under. Storasyster sover i en gammal kökssoffa som jag byggt en sänglåda till under där vi förvarar sängkläder och kompisar kan sova i när de sover över. I köket står en kökssoffa med en massa förvaring under. Finns bilder på fler saker på min blogg 🙂

 • Reply kristina - ingen vanlig dag 29 mars, 2012 at 08:05

  Vi har otroligt dåligt med förvaring i vårt hus i nuläget (främst köket) och det är nog därför jag lägger stor vikt vid det när vi planerar för renovering. Jag har blivit expert på att bara ha det jag verkligen använder framme och lägger undan vinter- respektive sommarkläder på vinden när de inte används. Vi har en kökssoffa som sväljer massor och så har vi blivit tvugna att utnyttja utrymmet under sängen för lådor och korgar.

  Fin kista – jag gillar det där när man gömmer förvaringen!

  Kram.

 • Reply Jenny 29 mars, 2012 at 09:11

  Halloj!
  Jag har dåligt med förvaring i min lägenhet, tyvärr… Men vilken fin bänk ni har! Jag har tänkt att bygga en ute i stugan i sommar, eftersom jag ska fixa i ordning i mitt rum. Så då passar det ypperligt med en liten låda till kuddar och filtar… Tack för inspirationen =)
  Kram Jenny

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 29 mars, 2012 at 09:22

  Vi har också dåligt med bra förvaring här hemma, som garderober och skåp, så det är något jag alltid är på jakt efter, smarta förvaringslösningar. Er bänk är väldigt fin och smart, då den fyller två funktioner.

  Kram Victoria

 • Reply Teres 29 mars, 2012 at 09:29

  Snyggt och smart! Själv har jag också garderobsbrist så alla gardiner förvarar jag i kökssoffan vilket fungerar toppen. Mycket snyggare än en garderob dessutom.

 • Reply Kia 29 mars, 2012 at 11:28

  Jag gillar sängar med lådor under. Perfekt med förvaring där man annars bara har ett tomt utrymme som samlar damm. Vi har det allihopa här hemma.

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

 • Reply Mitt liv som förskollärare 29 mars, 2012 at 12:07

  Ungefär en likadan bänk, fast i hallen och som skoförvaring ett fack åt oss var som maken byggt. En av mina kissars favoritplatser har det också blivit , mycket användbar alltså:)
  Kram

 • Reply creando 29 mars, 2012 at 12:51

  Snyggt och mycket praktiskt! Vi tänker in förvaring överallt. Inga outnyttjade ytor här inte 🙂
  Kramar

 • Reply vala 29 mars, 2012 at 13:10

  Så snyggt och fin bänk .Tyvärr har förvaring brist ,eftersom allt som barnen vill inte ha förtillfället och ska sparas hamnar hos mig :).
  Ha en fin eftermiddag .
  Kram Farzaneh

 • Reply Erika 29 mars, 2012 at 13:45

  Igår pysslade jag med en konservburk jag hade kvar från helgens matlagning. Jag är egentligen inte en pysseltjej men det var väldans enkelt och roligt så nu pryder en burk med pennor mitt nattduksbord. Tack för de fina och enkla tipsen!

 • Reply Hanna 29 mars, 2012 at 13:48

  Ja visst är det mycket som skall förvaras och ibland när man inte hittar någon bra plats blir jag bara galen.
  Ha en fin eftermiddag!
  Kram
  Hanna

 • Reply Spanienfrugan 29 mars, 2012 at 15:10

  Vilken härlig blogg du har!

 • Reply fianathome 29 mars, 2012 at 15:45

  Smarta förvaringar – lovely! Har ett kistbord fyllt med DVD-filmer..tja smart vet jag inte men älskar när man kan gömma undan "fula" saker.Teknik tycker jag är fult..fast bra å ha ;P//kram Fia

 • Reply hemmaikroken 29 mars, 2012 at 18:52

  Alla dessa saker man har. Vi har inte heller så många garderober så under vår säng har vi lådor där vi förvarar handdukar, blöjor, toarullar och sängkläder. Praktiskt och snyggt när man slipper se allt.
  Kram Helena

 • Reply Nina 29 mars, 2012 at 20:11

  älskar smart förvaring! Och så snygg den är dessutom!

 • Reply Lindblomman´s hus och hem 29 mars, 2012 at 21:38

  vilken härlig blogg…=)
  Hittade hit av en slump bara…
  Hamnar i mina favoriter…

  Kram Lena

 • Reply Maria at inredningsvis.se 31 mars, 2012 at 08:09

  SÅÅÅÅ fina bilder och katten är gullig:)Jag gillar din blogg, så mysig. Om du vill ha lite vårkänslor ala Paris kan du titta in till mig:)
  Jag önskar dig en kanonhelg med hopp om sol.

  LOVE Maria på inredningsvis

 • Reply Johanna | Tillvaron.se 5 april, 2012 at 12:13

  Hos oss är allt förvaring (förutom soffan och köksstolarna typ). Ett måste när man bor litet. Så typ lådor under sängen, en kista som sittenhet, skåp hela vägen upp till taket (som är högt) 🙂

 • Reply Life Of An Angel 8 april, 2012 at 14:01

  Jag hittade något liknande på Eko hallen igår som jag tänkte ha för förvaring av leksaker i lillans rum när det blir klart 🙂 Inte riktigt lika kul som när man faktiskt gjort det själv men ibland har man varken tiden eller orken 🙂 Är iallafall ett stort fan av fiffig förvaring 🙂 Tack för en ständigt inspirerande blogg!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.