lantliv

Om att vänta förgäves

 

Jag har liksom gått och väntat på att den där sommarvärmen som visade sig för en månad sedan ska komma tillbaka. Ljumma kvällar där man kan gå ut i klänning och påta bland sina växter. Precis som i en reklamfilm. Det ser jag framför mig. Men alla dessa ljumma kvällar uteblir. Kväll efter kväll.

Alla mina planteringslådor på altanen där jag ska odla tomater i långa banor gapar tomma. Bara för att jag väntar på det rätta tillfället att plantera dem. Men eftersom de där ljumma kvällarna – då jag kan gå i klänning utan att frysa – inte verkar infinna sig. Så får jag idag gå ut i stormhatt och regnrock och ändå plantera de där tomatplantorna, som likt korna om våren otåligt väntar på att få komma ut.

citrustrad på altan 2

Ha en härlig lördag!

//Sofia ♥

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Jenny 28 maj, 2011 at 07:34

  Ja, vi väntar på värmen!! Men som sagt; det finns inget dåligt väder… 😉
  Ha en skön lördag (ändå) och lycka till med plantorna!
  Kram Jenny

 • Reply Systrarna Hjertén 28 maj, 2011 at 07:37

  Ha, ha! Ja, det blir sällan som i den där reklamfilmen…

  Lycka till med planteringen!
  /Frida

 • Reply Rebeccas DIY 28 maj, 2011 at 07:46

  Vilket vackert citrusträd. Ja, jag ska också trotsa, eller snarare strunta i vädret denna helg och bara göra vad jag vill oavsett väderlek.

 • Reply Marina 28 maj, 2011 at 08:25

  Jättefin blogg du har!
  /Marina

 • Reply Camilla 28 maj, 2011 at 08:37

  Ja, var är dessa ljumma kvällar..?? Jag väntar också. Otåligt!! Men det sägs att nästa vecka ska bli varmare, hoppas det håller i sej till långhelgen också 🙂

 • Reply Johanna Stålros 28 maj, 2011 at 08:46

  Ett så ljuvligt citrusträd du har! Visst är man lite otålig nu, men men den som väntar på något gott…..Kram Johanna

 • Reply Lisa-Maja 28 maj, 2011 at 09:16

  Jag går också här och väntar…maken har fixat den gamla kärran som jag ska ha fina lådor på, fyllda med vackra väldoftande kryddväxter. Men både lådor och kryddor finns kvar i affären…jag väntar ju så på att det ska bli ljummet och gott, så jag kan gå där nere i trädgården och pyssla med mina växter.
  Idag blåser kall västanvind, så idag går det inte heller;) men jag kanske ska åka och köpa, för det kan jag ju göra trots vädret;) och efter regn kommer sol.
  Ja, det blev ju en hel story:)

  Önskar dig en fin lördag och lycka till med tomaterna!
  //lisamaja

  PS: Vackert citrusträd och en väldigt vacker liten kisse!!

 • Reply Vilmas Hus 28 maj, 2011 at 09:21

  Ja men visst väntar man på värmen nu!! Såg på vädret att det skulle bli bättre nästa vecka så vi får hålla tummarna!

  Ha en jättefin helg!
  Kram Charlotte

 • Reply MARÄNG FORM 28 maj, 2011 at 09:22

  Vilken härligt citrusträd du har!!

  Jag hoppas också på ljummare dagar. Snart!

  Ha en fin helg.
  Kram Elina

 • Reply johanna 28 maj, 2011 at 12:17

  fin blogg

 • Reply Christina 28 maj, 2011 at 14:00

  Fint citrusträd! Också en gullig katt!

 • Reply Rebeccas DIY 28 maj, 2011 at 17:35

  Visst är det Hagströms affär jag menar! Älskar den! Så underbar personal också och hur mycket grejer som helst. Ska nog snart göra ett inlägg om den, med tanke på att den i mina ögon kvalar in som kulturskatt.

 • Reply Elina Dahl 28 maj, 2011 at 19:30

  Hej!
  Jag flyttar min blogg nu och bloggar istället under mitt eget namn på http://elinadahl.blogspot.com/
  hoppas att du följer med dit!

  Ha en fin helg!
  Kram Elina

 • Reply caroline 28 maj, 2011 at 20:00

  Du, förresten! Du skrev för ett tag sen om alla jobbiga verifikationer som skulle göras på vissa bloggar som kommenterades och du ville att de skulle plockas bort …

  Det är inget som är upp till användarna för blogg.se tyvärr men nu när jag har skrivit kommentar på en blogg.se-blogg via Explorer så har den verifikationen inte kommit upp. Så kanske att det bara blir en verifikation om det är Firefox som används?

  Bara som ett eventuellt tips 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.