Livet

Om att vara en bloggare

 

När man har en blogg så ändrar man hela sitt tankemönster och tänker alltid i blogginlägg. Det är märkligt hur hjärnan liksom utvecklar en radar för bloggvänliga objekt. Allt som man gör eller stöter på sorteras först och främst som ett potentiellt blogginlägg eller inte. Innan man äter upp den fina kakan som man bakat så bara måste man ju fotografera den. Ni som själva bloggar, känner ni egen er?

Och blev du nu sugen på chokladbollar hittar du receptet här >>

//Sofia ♥

PS. Om du vill får du gärna lägga en röst på Hildas hem i slutspurten av “Sveriges bästa gröna blogg 2012″ Det är lätt att rösta och du kan vinna fina priser. Tack snälla!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply VisaLiza 8 december, 2012 at 07:06

  Känner precis igen mig i det du skriver. Kan nästan inte gå någonstans utan kameran, finns u risk att man missar ett blogginlägg då 😉 Liza

  • Reply hildashem.se 8 december, 2012 at 08:17

   Japp, missa någon vill man ju inte riskera att göra 🙂
   Kram Sofia

 • Reply fianathome 8 december, 2012 at 07:29

  Japp!!Man blir lite manisk mellan varven och jag kan upptäcka att jag blir lite andfådd för jag tycker det är så roligt…haha – Knastanta!!Ha en skön lördag
  kramelikram
  Fia

  • Reply hildashem.se 8 december, 2012 at 08:16

   Haha … manisk är rätt ordval 🙂

   Kram Sofia

 • Reply Fröken Gredelin 8 december, 2012 at 07:38

  Så, nu har jag röstat och hoppas på att bästa bloggaren (Hildas hem såklart!) vinner!:) Fast det verkar ju vara som med skolans lucia på högstadiet, "flest vänner vinner" och det blir alltid lite tokigt då tycker jag… Men i mina ögon är du den självklara vinnaren, ingen annan bloggare får mig att "tänka grönt" som du!

  Och ja, jag känner så väl igen det, jag kan ofta tänka när jag är nånstans att attans att jag inte har kameran med mig så jag kan visa på bloggen! Eller "hur ska jag ställa dem i bästa vinkeln" innan man ens tänker på om kakan blev lyckad eller ej:) "yrkesskadad" blir man ju:) KRAM och ha en härlig lördag, själv planerar jag en sväng på en julmarknad idag!

  • Reply hildashem.se 8 december, 2012 at 08:16

   Tack snälla för de fina orden. Jag kommer inte att bli "Lucia" men jag blir en glad "tärna" istället 🙂

   Yrkesskadad blir man verkligen av det här med bloggande 🙂

   Kram Sofia

 • Reply Lena - gott for sjalen 8 december, 2012 at 08:07

  Hahaha, ja man tänker ju verkligen i blogginlägg hela tiden. Det är kanske det som gör det så pass lätt att komma på något att skriva om. Det var mitt bekymmer innan jag började blogga i mars, "vad ska jag skriva om då, det händer ju inget i mitt liv", typ. Men det har ju visat sig att det gör det visst. Hela tiden, nästan 🙂

  Kram Lena

  • Reply hildashem.se 8 december, 2012 at 08:18

   Ja, det visar ju sig att det faktiskt händer grejer hela tiden 🙂

   Kram Sofia

 • Reply Allis 8 december, 2012 at 08:46

  Godmorgon!
  Försöker rösta varje dag när jag kommer ihåg det 😉
  Visst känns det igen och man kan även känna igen andra maniska bloggare ute i "världen". Man ser liksom allt genom hur det kan se ut på bloggen och vad man kan berätta om.
  Ha en go helg!
  Kram Allis

 • Reply Soya 8 december, 2012 at 08:49

  Jag känner igen mig väl i dina tankegångar. Sambon tycker jag är knäpp, men det är ju så kul att blogga 🙂

 • Reply Pia Gustafsson 8 december, 2012 at 09:05

  Skönt att läsa detta för jag trodde nästan att jag blivit lite knäpp.Kameran hänger med överallt för säkerhets skull och en sak till. Jag utmanas att göra nya saker och annorlunda saker för att få inspiration till inlägg. Jag röstar.. Kraaam Pia

 • Reply Annika GW 8 december, 2012 at 09:16

  Jag som stickar och virkar spanar hela tiden efter nya idéer. Bland folk på stan,i skyltfönster,i butiker,tidningar,böcker,på nätet,på jobbet………Det är inte alltid man kan ta fram kameran men för det mesta passar jag på om det går. / Annika

 • Reply Queen of Kammebornia 8 december, 2012 at 09:35

  Haha, ja, jag känner igen mig! Kram!

 • Reply Lena 8 december, 2012 at 09:47

  Nu har jag snart bloggat i två år och visst känner jag igen mej i din känsla för bloggandet.
  Det bästa är att jag alltid har ett positivt fokus på det jag ser eller hör, jag vill ju inte skriva sura inlägg, och med det har jag också blivit gladare!

  Nog röstar jag på dej alltid!

  Ha en fin lördag!

  Kramar

 • Reply Evelina 8 december, 2012 at 10:23

  Ha ha ha känner SÅ mycket igen mig. Knäpper kort på allt.
  Vissa tycker man är hel fläng men det bjuder jag på. Jag bloggar brukar jag bara säga och le när folk frågar =)

 • Reply creando 8 december, 2012 at 10:29

  Ja, och det är inte bara jag som ändrar tankemönster. Också resten av familjen vet att man inte äter kakan innan fotot är knäppt. Eller använder den nya prylen… 🙂

 • Reply Marianne 8 december, 2012 at 10:37

  Ibland känner man sig riktigt nördig när man plockar fram kameran stup i kvarten och fotar allt som kommer i ens väg;)
  Så galen man kan bli!:)
  Ha en fin dag!
  Kram Marianne

 • Reply Anette Ryan 8 december, 2012 at 11:31

  Ja men visst ar det sa. du slog huvudet pa spiken! Fotade nagot haromdagen och min mamma fragade varfor jag tog kort pa vad det nu var. Ja vad svarar man…bra att ha till bloggen. Jaha svara hon da 🙂
  Var pa utflykt idag och slet med mig kameran for det var ett perfekt blogginlagg.
  Kram Anette

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 8 december, 2012 at 11:32

  Jo precis så är det…hi hi.
  Och nu har jag röstat också 🙂
  Kram och fin helg på dig, Maria

 • Reply Annas röda stol 8 december, 2012 at 12:13

  Ja det var ju rätt kul…men så är det nog. Klart jag röstar. Kram Anna

 • Reply The Rosegarden in Malevik 8 december, 2012 at 12:42

  Hej Bästa Sofia
  jamen visst e de sååååååå.
  man tänker mkt i bilder..
  ser gott ut 🙂
  å missa nu inte…..

  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  fortsätter…..
  redan 50fina bloggar med 🙂
  VÄLKOMMEN
  Håkan

 • Reply H`s enkla vardag 8 december, 2012 at 13:31

  Det var därför jag tillslut började blogga, för att jag tänkte hela tiden om jag hade en blogg skulle jag……..
  och nu är det som du säger, men det gäller att få med familjen i samma tänk, ibland är dom med, men ibland stönas det högt!
  Kram Kram Helena

 • Reply MammaElva 8 december, 2012 at 15:11

  Hihi, känner verkligen igen mig! Men det är ju väldigt roligt med bloggandet, så det gör inte så mycket att man är lite skadad.

  Och bara så du vet röstar jag för fullt på dig!
  kram

 • Reply EM 8 december, 2012 at 16:33

  Hög igenkänningsfaktor där…
  Mötte en bil med en tjej vid ratten som samtidigt fotograferade vägen. Säkerligen en bloggare eller kanske fb, eller instagram… man ler igenkännande och hoppas hon klarar att hålla sig på vägen samtidigt…
  kram elsamarianne

 • Reply Titta in hos Thess 8 december, 2012 at 16:50

  Ha ha jaaa jag känner verkligen igen mig i det du skriver.
  I bland börjar man ju undra om man är riktigt frisk som tänker ALLT i blogg inlägg och stackars familjen som inte får äta förren "mamma" ska bara fota först :)))
  Men roligt är det !!!!!
  Hoppas du får en fin lördag kväll

  Kram Thess

  P.s självklart har jag röstat på dig 🙂

 • Reply Sara Jakobsson 8 december, 2012 at 16:57

  Hög igenkänningsfaktor!

 • Reply Hanna 8 december, 2012 at 18:54

  det ser verkligen gott ut.
  Ha en fin kväll.
  Kram
  HAnna

 • Reply Luna D Sign 8 december, 2012 at 19:15

  Ja, jag blev sugen på chokladbollar men jag orkar inte baka. Kan du inte skicka dem istället?!
  Kram Malin

 • Reply Svea 8 december, 2012 at 19:15

  Haha!! 🙂 Ja, jag känner igen mig! Maken blir galen på mig när jag på promenader och liknande kan slänga mig ner på marken och bara måååste fota en droppe, en svamp…

 • Reply Gabriella 8 december, 2012 at 20:52

  Haha det låter allt för bekant!=)
  Kram

 • Reply Hemma på Sjuan 8 december, 2012 at 20:59

  Visst känner man igen sig 😉 Så frustrerande om man glömmer att fota något som man tänkt…
  Klart jag har röstat! Kram Suss

 • Reply Carin 8 december, 2012 at 22:53

  Haha! Min mamma har precis varit här. Vanligtvis schemalägger jag mina inlägg när hon är här, men denna gången hade jag en deadline för en gästpost som jag inte hunnit göra, så jag jobbade som en tosing medans hon var här för att få fina kort på projektet jag gjort trots att det ösregnade och var mörkt, samt gjorde allt det där andra som hör till (fotoredigering, etc). Hon tyckte jag var galen! Själv älskar jag det. Kan inte tänka mig att vara utan blogg och älskar att jag alltid ser och tänker på världen genom bloggande ögon numer- den är så mycket vackrare och gladare för det.

 • Reply Nilla Nyfiken 8 december, 2012 at 22:56

  Haha!!! Igenkänningsfaktorn är hög här!

  Kul att hitta hit till din finfina blogg. Återkommer gärna !

 • Reply snabbmakaroner 9 december, 2012 at 02:56

  I början (har bloggat i tre månader nu) tog bloggen över hela min hjärna kändes det som. Nu har det blivit mycket bättre och jag har dessutom börjat slappna av vad det gäller antalet visningar vilket jag kollade väldigt mycket ett tag. Jag måste säga att jag tycker det är direkt störande när jag vill ta en bild för att maten ser så god ut eller nåt. En gång skulle familjen äta och maten låg på tallriken och började kallna, men jag stod på en stol och försökte hitta bästa vinkeln samtidigt som barnet av nån anledning skrek i högan sky. Situationen var patetisk.
  Förresten: jag röstade på dig!

 • Reply Elvira Spekulerar 9 december, 2012 at 10:27

  Haha, ja visst är det så.

  Kram Victoria

 • Reply Volang-Linda 11 december, 2012 at 20:20

  Haha jag håller verkligen med. Så himla knäppt det där:) Jag har röstat på dig nu med. Håller tummarna! Kram

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.