mina funderingar

Om att vara kontroversiell utan att vilja det

 

När jag tidigare i somras skrev om mitt liv som vegetarian och att det retar upp vissa människor. Exempelvis på middagsbjudningar när jag hamnar jämte någon jag inte känner och tvingas försvara mitt val trots att jag inte på något sätt är militant, så var ni flera som skrev att ni upplevt liknande situationer gällande att ni valt att avstå alkohol och sötsaker. Visst är det konstigt att folk blir provocerade av att man inte följer normen. Vad är det som är så provocerande med att man inte är som alla andra?

//Sofia ♥

Är du nyfiken på vegetarisk mat hittar du mina recept på min receptsida.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Anonym 1 november, 2011 at 07:13

  Ja, varför kan man inte bara få vara som man är. Jag själv dricker inte alkohol och det är ju ofta som jag får försvara det. Väldigt konstigt!!
  kramar från Gitte

 • Reply Lisa-Maja 1 november, 2011 at 07:49

  Ja, varför är det så???
  Följer man inte strömmen eller mallarna så är man provocerande. Jag har svårt att följa strömmen, har alltid gått min egen väg. Förr var det jobbigt, men idag är jag stolt över att våga och stå för det jag tror på och vill. Det har kostat mycket, bland annat nästan hela släkten, men faktum, är att jag struntar i det idag. Dom som accepterar mig är dom som är kvar och dom känner jag otroligt mycket för och vi kan verkligen ha kul ihop. Jag menar nu inte att jag är konstig och vältrar mig i knäppa idéer, men visst är det kul och fullfölja det man verkligen vill.
  Vegetarian ska Du vara stolt över att du är, folk tycker nog bara att det är jobbigt, för dom kan inget om det och vet inte vad dom ska bjuda dig på…kanske…

  Ha en Fin Dag!
  kram lisamaja

 • Reply Anonym 1 november, 2011 at 07:55

  Jag tror mycket ligger i en önskan att själv klara det men orken tryter. Jag skulle vilja dra ner på kaffet, köttet, godiset m.m men orkar inte och så blir man kanske trött på peroner i omgivningen med mer diciplin istället för att låta inspireras av dem. Du är världens lättste som alltid anpassar dig till vad som finns!

  Ha en bra dag, underbart ruggigt höstväder ute!
  Kramar Linda

 • Reply kunnskapsriktrening 1 november, 2011 at 08:44

  Så bra innlegg 🙂 Få alltid masse kommentarer når jeg ikke drikker alkohol, og det er jeg utrolig lei av!

 • Reply Villa Carl Larsson 1 november, 2011 at 09:01

  Så sant som du skriver. Det är helt otroligt att man ska behöva stå till svars för de val man gör. För inte tror jag att du ifrågasätter personer som sitter jämte dig om varför de väljer att äta kött och att de ska behöva stå till svars för det. Hmm.. tröttsamt.

  Kram Josefin

 • Reply vala 1 november, 2011 at 09:28

  Det är så jobbigt att man ska försvara sig för det som man tycker det är rätt och skada inte omgivningen.Ska alla vara lika för att en del blir provocerad .Jag tycker du är en så stark person som står för dina principer .
  Jag "Gillar olika" .

  Önskar dig en härligt dag .

  Kram Farzaneh

 • Reply Anonym 1 november, 2011 at 10:44

  Hela det svenska samhället bygger på att alla skall vara lika (så gott som), göra lika, kunna lika mycket osv. Detta börjar redan på dagis, som enligt mig är en institution för att forma barnet enligt den svenska mallen. (Det är bara tråkigt att det är "tvunget" många gånger att sätta barnen på dagis.)Det finns mycket idag som är provocerande för andra att tala om. Tycker att människor som står för det dom tycker är underbara! Vi måste alla förstå att alla faktiskt INTE är lika. Tycker dessutom att det är alla männsikors plikt att tänka på det vi stoppar i oss och reflektera över detta. En tanke är bättre än ingen tanke!

 • Reply Kia 1 november, 2011 at 11:18

  Jag har alltid jobbat mot strömmen inte alltid medvetet utan för att det är så jag tycker. Som i tonåren, jag drack inte något speciellt för jag tyckte inte om det, för vem gillar dricka hembränt egentligen?? Eller rökning? Hur många tycker att det smakar gott första gången? Gillar jag det inte så varför ska jag fortsätta?? Tycker det verkar så dumt! Tycker inte man är ett dugg tuff när man röker men desto tuffare de som inte röker och vågar tro på sig själva! Jag har aldrig fallit för grupptrycket utan gick min egen väg. Hoppas att mina tjejer också ska göra det och våga stå för vilka de är.

  Men att folk blir provocerade har nog med en egen vilja att kunna göra samma sak fast inte vågar.

  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

 • Reply Finurliga Fröken 1 november, 2011 at 21:01

  de är märkligt de där. Jag har alltid valt bort alkohol. Även som ung. Jag var alltid nykter och är fortfarande. Aldrig varit full i hela mitt liv vilket folk tycker är jätte konstigt och jag stämplas alltid som den tråkiga…. Kram

 • Reply Anonym 9 november, 2011 at 19:17

  Jag har varit vegetarian i snart 20år. Jag har upplevt samma sak många gånger. Nu mera brukar jag vända frågan och fråga varför de vill veta de saker de frågar. Det brukar bli tyst då…. De flesta frågar bara av ren reflex och vill inte veta varför egentligen.

 • Reply hildashem.se 9 november, 2011 at 20:25

  Vad skönt med ännu en vegetarian! 🙂
  Ja, det ligger nog något i det du säger. Det är nog många gånger de frågar i ren okunskap eller att de inte vet vad de ska säga. Smart att vända på frågan, det ska jag lägga på minnet.

 • Reply marketing internetowy 27 september, 2015 at 19:43

  If some one desires to be updated with most up-to-date technologies afterward he must be pay a quick visit this web page and be up to
  date every day.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.