katter

Om att vara tokig i något

Alla har vi väl något som vi är helt tokiga i, och nästan kan göra vad som helst för att få. Själv är jag galen i saltlakrits och i synnerhet då Djungelvrål. Jag kan äta dessa tills jag får blåsor i munnen, och aldrig tröttnar jag.

Vår katt Pablo är helt galen i kattmynta. Jag fick ett strå kattmynta av en vän, för att testa om mina katter gillade det, det sägs att den del tycker om det men andra inte. Två av katterna var helt likgiltiga men Pablo blev fullkomligt tokig och gick helt bananas. Han slickade, tuggade, strök sig och krälade på kvisten. Så nu blir det väl till att sätta en planta med kattmynta i trädgården för att göra kissen glad …

Inte den mest smickrande minen … men är det gott så spelar det ingen roll
hur man ser ut. Inte ett blad fanns kvar på kvisten efter att han var klar.

Har du något som gör dig tokig?

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Lantligt i smultronbacken 24 juli, 2012 at 06:49

  En av våra katter är också tokig i kattmynta, den lilla har vi inte testat på än. Men jag har inte tänkt på att sätta en planta ute, ingen dum idé inte.

  Jag kan inte vara utan brieost, jag äter det jämt trots att jag vet hur ont i magen jag får sen.

  Kram Teres

 • Reply Sofia 24 juli, 2012 at 06:49

  Sötis kissen kram Sofia

 • Reply Vitsippan 24 juli, 2012 at 07:42

  Hejsan Sofia !

  Glass, glass, glass. Tyvärr blir jag nog tjock av den.Nu ska jag ta en månad glass-fritt, fast det blir svårt.Brukar äta en strut varje kväll i stället för något annat.Brukar köpa Ahlgrens salta bilar-lakrits, de kan jag inte sluta äta heller, menar Du att man får blåsor av laktrits, har det i underkäken.Då får jag lägga av med det också ett tag.En chokladbit för att lugn mina nerver tar jag då och då.
  Kattmynta luktar Oregano tycker jag.

  Klappa katterna.

  kram Mi

 • Reply MammaElva 24 juli, 2012 at 08:16

  Åh, jag är besatt av choklad. Äter i massor. Just nu är det 70%ig apelsinchoklad som gäller. Men jag har också en fling på popcorn. Mums!
  Ha en fin dag!

 • Reply fianathome 24 juli, 2012 at 09:48

  Tyvärr är det så att man kan både bli tokig av och tokig på massor med saker ;)) och jag får svårt att välja nu.
  Jag brukar säga att jag blir manisk..eller periodare. För när jag gillar något, så äter jag det..hur länge som helst – det kan gå år och jag måste ha ett typ kexchoklad per dag. Sen en dag tar det slut. Sen äter jag inte det mer…
  Just nu är jag nog inne i en vit period..Eller tja..en chokladbiskvi om dagen är ju inte helt fel!
  Ha en skön tokig dag
  Kram
  Fia

 • Reply Emma.ex.animo 24 juli, 2012 at 10:45

  Hej!
  Jag har följt dig och din blogg ett tag och tycker den är så mysig! Jodå, visst finns det saker som gör mig galen (på ett positivt sätt 🙂 såklart) och det är nagellack och att tillverka smycken. Om du vill får du gärna kika in på min smyckesblogg! 🙂 http://www.smyckenmedkarlek.blogspot.com

  /Emma

 • Reply Emma 24 juli, 2012 at 18:31

  Jag är helt tokig i choklad! Mina katter är också helt galna i kattmynta 🙂

 • Reply Preggot Tish 24 juli, 2012 at 18:46

  Oliver! Nyss ätit upp en halv (stor) burk…ojdå!

 • Reply Hemma på ekbacken 24 juli, 2012 at 20:20

  Djungelvrål vad gott, lite av en favorit här med. Annars är det nog avocado som gäller här hos mig. Älskar det i alla lägen.
  Kram Linda

 • Reply re.do 24 juli, 2012 at 23:02

  Jag ska väl alltid utmärka mig på något sätt… Men min första tanke är min man 😀 och självklart mina barn! Men ska det vara något annat sååå… Grekisk sallad eller rabarberpaj! I LOOOOVE IT 😀

 • Reply Life's Silverlining and I 25 juli, 2012 at 18:09

  Djungelvrål är gott:) men tyvärr är jag väldigt tokig i småkakor och det ska vara riktiga hembakta. Kan inte ha dem hemma hihi. kram Nilla

 • Reply A. Cson. 26 juli, 2012 at 08:18

  Det där ska jag testa på min katt oxå. Dags att plantera 🙂

 • Reply Lussan 26 juli, 2012 at 17:24

  Det är inte så dumt att va lite tokig ibland;) Själv är jag lite av periodare med allt från kräftor till piggelin!

  Så mysig-go katt du har/Kram Lussan

 • Reply Hanna 26 juli, 2012 at 17:47

  ja precis så är det väl alla har vi någon last som gör oss mer eller mindra galna. Min är sötsaker i alla de former.
  Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

 • Reply Wickans Wäxthus 26 juli, 2012 at 21:10

  Fiin misse! =)

  Turkisk peppar och marabou jordgubb makes me go crazy just nu… Vore kanske bättre att ha cravings på salladsblad eller nån rotfrukt men det har aldrig hänt mig…

  SV: Vi blev verkligen bortskämda i norge och hade en jättefin minisemester. Svägerskan tog mig med på några riktigt trevliga inredningsbutiker <3<3<3 Inlägg kommer på bloggen. Nu är vi hemma igen och jag känner mig stolt över att ha kört dit och hem allderles själv. 🙂

  Ha en fin fredag, Fia!

  Kram Wickan =)

 • Reply Helena, Craft and Creativity 27 juli, 2012 at 08:47

  Konstigt det där med kattmynta, att vissa katter älskar det och andra ratar det totalt. Kom mig att tänka på en katt vi hade när jag bodde hemma, Max hette han. Max blev helt tokig av lukten av klorin (!) och av oliver! 😀

  Själv är jag tokig i choklad, eller egentligen allt som är sött!

  Kram

 • Reply FlickornaLundgren 28 juli, 2012 at 18:46

  Turkisk peppar är verkligen min stora last. Jag äter tills jag får skinnskav i gomen. Det går liksom inte att sluta. Därför köper jag det inte så ofta 😉

  Ha en fin lördagkväll!

  Kram
  /Anna

 • Reply Fru Sederblad 29 juli, 2012 at 16:29

  Turkisk peppar… oh, ja!! I love it!

 • Reply Linis 31 juli, 2012 at 21:09

  Jag är helt galen i körsbärstomater, äter gärna en ask om dagen. Mums!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.