Livet

Om att vara väl förberedd

Ibland när jag sitter och jobbar (oftast på eftermiddagen) så drabbas jag av ett olidligt sötsug som jag inser att jag inte kommer att kunna stå emot hur jag än försöker tänka bort det. Då är man glad att man är väl förberedd och har godsaker i frysen, och det är bara att ge efter för sötsuget och gå dit och hämta.

Visste du förresten att det går alldeles utmärkt att frysa in cup cakes med frosting och allt. Det är väldigt smidigt att ha sådana klara i frysen bara att plocka upp och låta tina i 15 minuter i rumstemperatur … kör dem inte i micron bara, för då blir det mer som en muffins i en söt soppa … 🙂

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply fianathome 14 juni, 2012 at 05:23

  Skönt höra att det är fler än jag som drabbas…:P
  Jag får sådana sötsug alldeles för ofta. Fast jag vågar inte ha sånt där gott hemma för jag äter upp det..
  Ha en skön dag.
  //kram Fia

 • Reply Pia Gustafsson 14 juni, 2012 at 05:47

  Nej jag drabbas inte så ofta på em. Mina begär sätter in senare på kvällen och då vill jag inte ha kakor utan choklad. Inte så bra det heller men jag slipper baka… Fniss. Kram Pia

 • Reply HannasHörna 14 juni, 2012 at 05:50

  Hej! Jag visste inte att man kunde frysa ner frostingen. Det kan ju vara bra att veta. Eftermiddagsfikat är väl det godaste?? 🙂

  Ha en bra dag! Kram

 • Reply Emilia 14 juni, 2012 at 06:01

  Mums! Jag som trodde att man inte kunde frysa in frostingen… Så tusen tack för tipset!!
  Kramar

 • Reply Lantligt i smultronbacken 14 juni, 2012 at 06:26

  Ja, det är perfekt att ha dessa små bakelser i frysen, bara att ta upp och tina.
  Här blir det också ett stort sötsug på em om jag har slarvat med mellanmålen.

  Kram Teres

 • Reply MammaElva 14 juni, 2012 at 06:27

  Mums, mums vad gott det såg ut! Av någon anledning blev jag sugen på morotskaka nu… Hm… baka idag kanske?
  Ha en fin dag! //Elin

 • Reply Tish 14 juni, 2012 at 06:40

  Precis vaknat. Tagit sovmorgon. Det första jag möts av när jag kollar in vad som hänt i bloggvärlden är dina cup cakes. Inte det minsta sugen på frukost nu. Ge mig sötsaker! 😉

 • Reply Fröken Prillig 14 juni, 2012 at 07:10

  Här var det också cupcakes ser jag! = )
  Den ser god ut! Jag brukar inte hinna vänta helt på att fikat från frysen ska tina jag… *skäms* (fast bara liite).
  Tidigare jobbade jag hemma och då blev det ett himla spring till frysen för att hämta kärleksmums, morotskaka och annat gott. Här i butikshuset finns inte så mycket att smaska på tyvärr, men det ligger ett bageri bara ett längre stenkast bort och de har ljuvliga ristoriabakelser!
  Må så gott!
  kram Åsa

 • Reply Marianne 14 juni, 2012 at 07:41

  Paniken kan bli total om det inte finns något att sätta i sig när suget kommer så vi ser till att ha ett gäng paketglass av någon godare variant och våffelstrutar hemma nu i sommartid -som två barn sitter vi där och gottar oss med varsin strut efter middagen;)
  Kram

 • Reply Linda 14 juni, 2012 at 07:48

  Hej. Jag har läst din blogg länge och idag kände jag för att jag bara var tvungen att dela med mig av all inspiration jag får av dig. Så jag lånade din header och skrev ett inlägg om din blogg i min blogg. Jag hoppas att det är ok, annars får du säga till så tar jag bort inlägget.
  Ha en trevlig torsdag.

  Mvh Linda

  • Reply hildashem.se 14 juni, 2012 at 08:04

   Så glad jag blir, självklart är det ok. Tack snälla för dina fina ord 🙂

 • Reply Madeleine Berglund 14 juni, 2012 at 08:38

  Smart, det visste jag faktiskt inte!! =D

 • Reply Fynda och Fixa 14 juni, 2012 at 08:54

  Förberedd för oväntat besök eller för det (o)väntade egna sötsuget 🙂

  Bra tips! Trodde inte det blev bra att frysa in med frostingen, men det ska provas. Smidigt att ha dem klara ju!

  Regnrusk ute och lilltjejen sover så jag tänkte bläddra igenom ditt nya magasin igen 🙂

  Tusan också, man skulle haft en cup cakes i frysen att ta upp, men då hade det blivit fööör bra 😉

 • Reply creando 14 juni, 2012 at 09:28

  En bra idé! Eller inte….? Jag hade antagligen bara vräkt i mig den ena efter den andra. Finns inget stopp när sådana godingar finns inom räckhåll 🙂

  Kramar Kicki

 • Reply House number 11 14 juni, 2012 at 18:00

  Tack för tipset! Med frosting och allt! Det gillar vi!
  Kram Jenny

 • Reply popetotrora 14 juni, 2012 at 19:16

  Ett strålande bra tips som jag inte hade nån aning om. Thanks!

 • Reply Veronica 14 juni, 2012 at 19:54

  Om mina kakor såg ut som dina så vete gudarna om jag hade haft några att stoppa in i frysen. Jag hade nog ätit upp allihop med detsamma! Kakmonster som man är så blir det nästan att man slickar tallriken oxå….hahaha.

  Men ditt tips var ju lysande och bra att veta…tack!!

  Ha det bra och sköt om dig!
  Kramelikram Veronica

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.