mina funderingar

Om samvetet som sätter stopp

 

Dagar som idag då höststormen viner utanför huset, det är beckmörkt ute och man vaknar av att regnet piskar mot rutan har jag bara lust att dra täcket över huvudet och låta bli att gå upp. Eller bara gå runt i pyjamasen och pyssla och greja. Kanske sätta mig i pysselrummet i sällskap av katterna och göra något kreativt eller kolla på en glättig tv-serie.

Rent teoretiska kan jag faktiskt strunta i att gå till jobbet eftersom det ju är jag som bestämmer min arbetstid. Trots att jag kan så skulle det mycket till för att jag skulle göra det. Om jag skulle strunta i jobbet och vända mig om i sängen och somna om istället så skulle jag ätas upp inifrån – bit för bit – av mitt samvete. Jag kan sträcka mig så långt att jag ligger kvar och börjar jobba kanske tjugo minuter eller en halvtimma senare men sedan går det inte mer eftersom det njutbara i att ligga och dra sig förstörs av att jag vet att jag inte borde. Samvetet gnager. Hade jag däremot igår bestämt, att imorgon ska jag ha en ledig förmiddag; då hade det gått fint. Det är märkligt hur hjärnan och samvetet kan ställa till det för en.

Men jag ska väl också vara tacksam för det där samvetet, för hade jag inte haft det då hade jag kanske skitit i allt och bara legat på soffan hela dagarna och ätit praliner. Och då hade allt gått åt helvete. 🙂

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Pia 12 november, 2015 at 08:40

  Vilka härliga färgkarameller det är här och var. Och så snyggt och välordnat rummet är. Men visst lyser väl solen där utanför fönstret eller är det bara en illusion? Idag är det verkligen grått utanför mitt kontorsfönster. Inte en tillstymmelse till ljusning på himlen 🙁

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 12 november, 2015 at 08:44

   Jovisst lyser solen på bilden … bilden togs häromdagen då solen sken så den är inte från dagens grådask. Idag blir det nog inte en enda solstråle. Men hoppet är ju det sista som överger en. 😉

 • Reply Emschen 12 november, 2015 at 21:36

  Vilken disciplin du har!

 • Reply Minna 13 november, 2015 at 06:47

  Jag är så imponerad över att du faktiskt går upp och jobbar när du kan ligga kvar, själv hade jag inte klarat det men det kanske beror på om man har ett jobb som man tycker om men jag förstår att det verkar lockande att sätta sig i det fina pysselrummet istället. Trevlig helg! 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 13 november, 2015 at 10:26

   Tack, ja so har man ett jobb man älskar är det såklart mycket enklare. 🙂
   Trevlig helg till dig också!

 • Reply JohannaN 13 november, 2015 at 10:23

  Jag är likadan! Men det har blivit lite lättare sen jag började skriva upp antalet timmar jag jobbar. Och då mitt mål är en 40-timmars arbetsvecka är det lättare att unna sig en sovmorgon på fredag då jag vid det laget oftast har arbetat ihop “mina” timmar. Dvs arbetsdisciplinen finns där men det kluriga är att också ha en ledighetsdisciplin och att unna sig det!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 13 november, 2015 at 10:28

   Du är ju ett geni. Så enkel men supersmart idé! Jag tror att jag ska anamma detta. Nästa vecka ska jag klocka mina arbetstimmar, då kan mitt samvete hålla tyst sedan. 🙂

 • Reply pia 14 november, 2015 at 20:29

  Måste fråga en helt annan sak. Var det knepigt att flytta bloggen till annan leverantör? Är det ngt man kan fixa själv eller bör man anlita ngn? Kostar det ngt?

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 17 november, 2015 at 10:17

   Själva flytten var kanske inte så knepig men att få allt på rätt plats och få det att funka och se bra ut har jag lagt mååååånga timmar på … och än är jag inte helt klar. Om jag fick göra om det så hade jag helt klart anlitat någon som verkligen visste vad den gjorde, det hade besparat mig många timmars arbete. Kostnaden blir ju själva webbhotellet där din blogg ligger, om du inte redan har ett sådant för då kan du ju lägga det där och kostnaden för den som hjälper dig, om du nu väljer att ta hjälp. Annars kostar det inget. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.