minimalism

Ordning och reda med rätt förvaring

I vår kista här hemma förvarar vi maskeradkläder och tomtedräkt som man inte använder så ofta.

Vi verkar vara många som drömmer om samma sak; ordning och reda och att var sak ska ha sin plats i hemmet. När jag förra vintern hade en tävling med just ordning och reda som tema ihop med Hilda & Wilda, så strömmade det in bra tips från er som deltog. Jag har tidigare sammanfattat era svar i kategorierna:
Återvinning >>
Kläder >>
Städtips >>
Struktur >>
Här kommer nu tipsen om förvaring och sammanfattningsvis kan man ju säga att snygga förvaringslösningar gör det lättare att vilja hålla ordning.

 • Avsätt en förvaring till varje ting, du kan använda skokartonger, lådor, plåtburkar eller glasburkar som du klär om i fint tyg eller papper. Trälådor, korgar eller andra fina boxar, funkar också bra och sätt gärna på fina etiketter på som säger vad de innehåller.
 • I skafferiet kan man använda korgar eller liknande för att förvara muffinsformar, små baksaker eller servetter.
 • En korg innanför ytterdörren kan samla alla stickade accessoarer man har med sig in såsom mössor, vantar, halsdukar och kanske en annan liten låda för småplock från fickor och annat.
 • Ha många korgar och snygga väskor ståendes lite överallt hemma. När man sedan plockar upp något i förbifarten (exempelvis leksaker) så är det bara att stoppa
  ner i närmsta korg. Detta kräver förstås att man lite då och då, när man har bättre med tid, rensar dessa korgar
 • Fina lådor som man snabbt kan städa undan småsaker i, sådana småsaker som man inte bestämt sig för var de ska höra hemma ännu eller om det ska slängas rent ut av. Får man inte undan dem blir de lätt liggande.
 • Vakuumpåsar tar väldigt liten plats. Förvara filtar, sängkläder, täcken, kuddar, gardiner och trädgårdsdynor, tyger Sådana påsar finns att köpa t ex på Biltema, Clas Ohlsson för en liten
  peng. Sakerna tar mindre plats och ligger dammfritt och man ser igenom påsen vad det är för något som ligger i.
 • Krokar är bra! Allt går inte att hänga in i garderober och grejer som behöver vara till hands såsom hundens koppel, halsband passar utmärkt på en krok. Utnyttja gärna platser bakom dörrar för att sätta krokar.
 • Använd lådinsatser, för kökslådorna som är tänkta för besticken, till pennor, sudd, trådrullar och annat smått och gott i skrivbordslådorna.
 • När man är ute och reser och ska ha med örhängen, halsband och andra smycken är det lätt att hitta allt i en enda röra när man kommer fram. Skaffa en liten låda för fiskedrag, de har en massa små fack, lådan är genomskinlig och liten som en plånbok ungefär. Inget mer trassel!
 • För förvaring av örhängen hemma kan man ta en tavelram och sätta i tyg, sen sätter man fast örhängena i tyget, det blir dessutom en snygg detalj att titta på och lätt att välja när man ser alla paren på en gång.
 • Köp en koffert/kista på loppis eller auktion som du lägger täcken, linne eller kanske leksaker i.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply ann 11 januari, 2013 at 06:59

  En masse gode råd, og samtidig inspirerende.
  Jeg vil nok bruge lidt at min pc-og tv-ledige-dag på onsdag til netop dét 😀

  Bra helg Sofia
  Kram

 • Reply fianathome 11 januari, 2013 at 07:30

  Älskar ordning och reda. Jag tror jag ska attackera min garderob och sortera. Det är lite meditativt att sortera, ordna och pyssla. AJ LAJK IT!
  Fina tips du har <3
  kramelikram och trevlig helg
  Fia

 • Reply MammaElva 11 januari, 2013 at 07:34

  Alltid bra tips! Kan jag behöva för det ser ut som … här hemma!

  Ha en fin dag! kram

 • Reply Tyg och otyg 11 januari, 2013 at 07:56

  Du kanske redan känner till den här bloggen, men själv ramlade jag över den igår kväll. Där finns många bra förvaringstips också! http://forvaringsdrottningen.com/

  • Reply hildashem.se 11 januari, 2013 at 08:00

   Tack för tipset! Jag har aldrig sett bloggen tidigare, men den var ju fylld med bra tips 🙂

 • Reply Annas röda stol 11 januari, 2013 at 08:21

  Alltid bra med tips, Fin kista och låter kul med maskeradkläder. Ha en bra Fredag 🙂 Kram Anna

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 11 januari, 2013 at 08:23

  O ja ordning och reda är min mellodi. Annars funkar det inte och blir lätt lite stressande.

  Gör dig nu en fin helg kram från Maria ♥

 • Reply hjosara 11 januari, 2013 at 08:28

  Du har så fint på alla vis, önskar jag också kunde få till det. Får till det och kan visualisera, heter det så, i tankarna, men sen när jag ska ta tag i högarna så känns det som ett stort berg…så svårt att GÖRA det jag TÄNKER och vill,vad gör man när livet kommer emellan och energin tryter, att ha oordning suger ju också energi, men, att komma till skott, hur gör man, kanske handlar det om att få till att ta en liten bit i taget, vet inte. Önskar du kunde komma som "coach" en dag…man kan ju alltid få drömma:) TACK för din fina ljusa blogg, en ljusglimt att värma sig med och drömma, även dom dagarna som är extra grå som idag… Kram/ AnnaSara

  • Reply hildashem.se 11 januari, 2013 at 08:37

   Tack AnnaSara … men du ska veta att jag har verkligen inte ordning på alla mina saker. Jag drömmer dock om att ha ordning och reda i varje vrå. Det kan ju verka som om jag har ordning överallt eftersom jag väljer vad jag visar på bild … skulle jag vrida kameran lite åt höger eller åt vänster så skulle du bara veta hur det ser ut 😉

   Jag kan förresten verkligen rekommendera den där boken från Hilda & Wilda som jag länkar till i inlägget ovan, den hjälper till att bringa ordning i kaoset, med enkla tips 🙂

   Stor kram till dig!

  • Reply hjosara 11 januari, 2013 at 09:05

   Tack <3 Läste lite mer om Hilda & Wilda och det skulle nog kunna vara en riktigt bra bok för mig där jag kan få hjälp att ta en bit i taget! Faktum är att innan jag fick barn, husdjur och mitt tröttande funktionshinder med öronen så hade jag faktiskt bra ordning, så jag vet ngnstans att jag kan… Läste också lite mer om dina tips och bestämde mig för att prova EN sak idag:"Plocka alltid med dig något i farten när du ändå går från ena våningen till den andra eller från ena rummet till det andra." Lyckas jag orka en "skapa ordning sak" även en tung dag som idag så är det ju faktiskt bra:) Sen blir det extra god fredagsfika när barnen kommer från skolan och det är ju inte heller så dumt. Man får ta vara på dom fina ögonblicken oavsett vad dom består av, klappa katt eller hund är inte heller så dumt, har en av varje bredvid mig i soffan. Kram till dig!

 • Reply Anette Ryan 11 januari, 2013 at 09:02

  Tänk vad vi alla drömmer om ordning och reda men inte alltid hinner ända fram 😉
  Jag har en mängd ideer men det är inte alltid lätt att få till det eller hinna. Men dina tips är bra och en del gör en påmind om vissa , ska jag kalla dem…brister kanske som jag glömt bort.
  Tack för dina tips & ha en härlig helg. Själv ska jag iväg och köpa nya stora genomskinliga plastlådor med lock till alla mina julprydnader. Ska också skriva namn på lådorna.
  Kram Anette

 • Reply Nickie - Villa Bergli 11 januari, 2013 at 13:22

  Snygg kista! Har också en gammal kista för maskeradkläder 🙂 Trevlig helg! Kram

 • Reply Maria 11 januari, 2013 at 16:14

  Jag tar till mig tipset om koffert! Har själv massa grejer i gamla resväskor men en stor kista/koffert saknas, det ska jag nog ta och skaffa mig 🙂

  KRAM

 • Reply Dagar av lycka 11 januari, 2013 at 16:41

  Finfina tips 🙂 Tänker mig ett rejält slänga-röja-rensa race
  här hemma i helgen. Brukar få spunk någongång i januari varje år och nu verkar det vara på gång igen 😉

  Ha en fin helg! Kram

 • Reply Jennica... 11 januari, 2013 at 17:40

  Tack för alla bra tips! Just nu är jag så trött att ögonen går i kors, men i helgen kanske jag får ett ryck och börjar fixa och dona lite. Och då kan ju dessa tipsen komma väl till pass!

  Ha en skön helg!
  Kram!

 • Reply Brita Hahne 11 januari, 2013 at 18:18

  Fick tips om din sida av en gemensam vän till oss (Anna B i Stockholm ;)).
  Har läst din blogg ett tag nu och det är så roligt att läsa dina inlägg och jag gillar verkligen dina bilder!
  Detta inlägg gillar jag speciellt mycket eftersom jag älskar Ordning & Reda, så mycket att jag tom. har startat ett eget företag som hjälper privatpersoner och företag med detta :).
  http://www.strukturochordning.se delar jag med mig av massa tips för att hålla ordning & reda.

  Ha en fortsatt bra kväll och helg!
  Hälsningar, Brita

 • Reply The Rosegarden in Malevik 11 januari, 2013 at 19:09

  Hej Bästa Sofia
  ja jisses,,,vem vill inte ha ordning å reda 🙂
  bra tips….
  å missa nu inte…

  T
  U
  L
  P
  A
  N

  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  de e kul att vara med 🙂
  VÄLKOMMEN
  Håkan

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.