minimalism

Ordning och reda

 

För någon vecka sedan fick jag en bok. Boken har verkligen gett mig myror i byxorna. Den heter passande nog Hilda & Wilda – skapa ordning där hemma och är en enkel och lättläst liten bok. Den handlar om två tjejer som bor ihop och ger dig hjälp i steg för steg med hur man ska göra för att rensa ut och skapa ordning i hemmet. Och, oj så inspirerande! Redan efter att jag läst ett par sidor var det kört. Jag var tvungen att rusa in i klädkammaren och rensa och skapa ordning och reda. Jag har läst några sidor till men jag kommer aldrig så långt eftersom jag genast inspireras och måste rusa iväg och fixa och trixa och när man är klar så kan man sätta ett kryss i boken. Det känns mycket befriande. Jag har nu förstått att jag inte kan läsa i den där boken när som helst; en kväll tog jag med den till sängen för att kika lite innan jag skulle sova. Stort misstag, det var rent omöjligt att sova efter att ha läst några sidor jag ville bara gå upp och röja.

Om några dagar kommer ni att få chansen att vinna en likadan bok, då jag lottar ut 3 st. Gillar du ordning och reda … eller drömmer om ordning och reda så ska du definitivt inte missa det. Hur är det, är du en drömmare eller är du en som har ordning på allt hemma?

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply stort och smått 22 februari, 2012 at 08:04

  Jag är en drömmare… men någon gång ska jag få ordning hemma!

 • Reply Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... 22 februari, 2012 at 08:09

  Jag fullkomligt ÄLSKAR ordning och reda =) Är precis som du, har jag läst någon artikel om städning innan jag ska sova så är det helt OMÖJLIGT att komma till ro, jag bara MÅSTE fixa det där tipset det stod om i tidningen, min man blir galen på mig ibland =) KRAM till dig och jag ska hålla alla mina tummar och tår för att jag vinner boken

 • Reply Linda 22 februari, 2012 at 08:15

  Jag gillar ordning och reda! Oreda gör att jag blir på dåligt humör.. så jag vad jag kan för att överföra mitt ordningsfokus på kära sambon. var sak har sin plats 🙂 den där boken låter spännande, kommer hålla utkik efter tävling!

 • Reply Yosofine 22 februari, 2012 at 08:17

  I'm a dreeeeeamer…! Men gör mitt näst bästa. 🙂

 • Reply vala 22 februari, 2012 at 08:36

  Jag gillar verkligen ordning och reda och försöker så gott som jag kan för att ha ordning på allt men det är inte så lätt alltid .Jag kommer och hålla utsikt efter tävlingen .
  Här är tråkig väder och jag ska till bok rea och fynda .
  Önskar dig en underbar dag .
  Kram Farzaneh

 • Reply Marianne 22 februari, 2012 at 08:37

  Drömmare!!! Men jobbar hårt på att, efter att barnen flyttat hemifrån, få ordning och reda, och att allt ska få ett eget hem i hemmet:)
  Kram Marianne

 • Reply Kia 22 februari, 2012 at 08:52

  Jag gillar ordning. Plockar gärna i diskmaskinen så jag får det som jag vill ha det. : ) Sen kanske det inte är ordning i hela huset med 3 barn, sambo, hund och katt men jag vill HA det.

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

 • Reply Eva 22 februari, 2012 at 09:05

  Den boken vill jag vinna ;)) Och vinner jag den inte kommer jag omedelbart köpa den :DDD

 • Reply Malin 22 februari, 2012 at 09:34

  Hej! Jag har precis hittat hit till din blogg. Oj! Vad du inspirerar. Jag har gått igenom en del av dina inlägg och jag vill inte sluta läsa! 🙂 Jag är en sådan människa som egentligen gillar ordning och reda men aldrig lyckas hålla ordning och reda på min saker. 🙂 så den boken skulle passa mig utmärkt.. Jag får hålla utsikt efter din tävling annars är det defenitivt en bok som jag ska köpa..

  Malin

 • Reply Anonym 22 februari, 2012 at 09:50

  Jag är helt klart en drömmare! Hade man bott ensam kanske jag hade haft ordning,men med två små barn och en sambo med massa saker är det KONSTANT oordning här hemma (alla mina grejor är ju på sin rätta plats, eller, hmmm…). Men när jag blir "vuxen" (är ju bara 32…) ska jag ha ordning och reda, eller så kanske jag får skaffa boken du pratar om. Den fixar inte av en händelse mer timmar på dygnet också för i så fall tar jag 2!!

  Kram Lina!

 • Reply Åse - Interiörguiden 22 februari, 2012 at 10:12

  Jag tycker jättemycket om att slänga saker, jag tycker det är befriande, inte så bra alla gånger har jag fått erfara i efterhand!

 • Reply Svea 22 februari, 2012 at 10:44

  Ordning och reda – självklart! Håller precis på att försöka göra tydliga picton till pojkarnas lådor så att de kan sortera in leksakerna rätt, kan även vara hjälp för pappan tror jag! 😉 Sorterar gafflar och knivar rätt redan när de sätts in i diskmaskinen, färgsorterade tröjor i garderoben… Nästintill ett ordningsfreak är jag rädd!
  // Sandra

 • Reply Vid fjell og fjord 22 februari, 2012 at 11:07

  Jag vill gärna ha ordning och reda och har alltid varit ordningssam sedan jag var liten.MEN,ja där kom det ett men,på senare år och tre år senare så är det inte alltid så lätt.Jag försöker dock och hoppas att jag kan hitta tillbaka till mitt ordningsamma jag 🙂

 • Reply Jenny 22 februari, 2012 at 11:07

  Strävar alltid efter ordning och reda, svårt när man bor så litet som jag och min dotter gör, en liten 3a, vi får plats, men det finns ingen förvaring 🙁 En klädkammare hade verkligen underlättat…
  Ser fram emot utlottningen, den ska jag vara med på!!
  Ha en fin fortsättning på veckan, kram Jenny

 • Reply Elinas inspiration 22 februari, 2012 at 11:39

  Känns nästan lite sjukligt men jag är precis likadan 😉 Förstår inte de som kan leva i oordning. Min dröm och strävan är att ha ordning överallt men med små barn i huset så går det inte alltid att leva upp till. Boken verkar superinspirerande. Måste absolut vara med i utlottningen 🙂
  Ha en fortsatt fin onsdag!
  Kram

 • Reply Linda 22 februari, 2012 at 11:40

  Låter som en fantastisk bok! Jag älskar att ha ordning och reda, i alla fall överallt där det är synligt. Öppnar man däremot lådor och skåp kan ett lättare kaos avslöja sig, så jag måste verkligen bli bättre på att hålla ordning även på platser där ordningen inte syns. Tittar in senare och hoppas på att vinna en av böckerna 🙂

 • Reply v 22 februari, 2012 at 11:54

  Låter som en bok som jag verkligen vill ha, det går i perioder här hemma, jag är en ordningsam slarver skulle man nog kanske kunna säga.

  Ser fram mot utlottningen.

  Kram Victoria

 • Reply Mitt liv som förskollärare 22 februari, 2012 at 12:14

  Tänker inte svara på det här med ordning och reda. Semlor däremot har jag något att säga om, gillar dem inte alls men om man byter ut mandelmassan mot hasselnötskräm då blir de helt underbart goda. Tycker jag:)
  Kram
  / Berit

 • Reply creando 22 februari, 2012 at 12:43

  Låter som en rätt härlig bok tycker jag. Lite pedant och städtokig som jag är…. 🙂

 • Reply Gottegrisen 22 februari, 2012 at 13:38

  Jag köpte en liknande bok i julas. Den gick heller inte att läsa några längre stycken ur utan att man plötsligt behövde studsa upp och börja rensa i en låda eller två :o)

  //Linda

 • Reply Erika G 22 februari, 2012 at 13:48

  Oj! En bok för mig! Jag som är en sån sorteringsnörd. Jag går loss på lådor och skåp och glömmer tid och rum. Det beror säkert på nån slags kontrollbehov säger de som tycker att jag överdriver. Själv menar jag att jag har ett behov av struktur och balans, både när det gäller färger och disposition. Jag ska vara med i utlottningen! Kram och tack för tipset!

 • Reply Mamma Maja 22 februari, 2012 at 14:44

  Ordning och reda är det bäsat som finns…efter mina barn 🙂

  Ville bara nyfiket kolla hur det gått med dina tårtfat du skulle göra av loppisfyndet för ngn vecka sedan?

  Hittade själv två stycken liknande ljusstakar på Röda korsets seconhhand för en tia styck..som nu är iholimmande med varsitt vackert fat 🙂

  Man blir så glad i själen av kakor på höga fat 🙂

  kram Maja

  • Reply hildashem.se 22 februari, 2012 at 14:50

   Jag köpte ett mycket vackert fat och en ljusstake. Och de står här än utan att ha blivit hoplimmade, jag har slut på bra lim och glömmer att köpa det varje gång jag åker ut … men snart så 🙂

 • Reply Bromans Bravader 22 februari, 2012 at 16:56

  Låter som en bra bok. Japp, jag gillar ordning och reda men här tenderar ordningen att vara på ytan och i lådor, skåp, garderober etc – kaos. Så boken skulle sitta fint här!
  Kram

 • Reply Fiffiga Systrar 22 februari, 2012 at 17:50

  Låter som en bok vi sulle behöva! Kram till dig! / elin och emelie

 • Reply Hemtrevligt hos Johanna 22 februari, 2012 at 18:33

  Jag älskar ordning och reda, men försöker lära mig att det inte alltid behöver vara tipptopp hemma. Att ha en mer sund inställning ordningssamheten. Till exempel att disken kan stå i diskhon en timme innan den plockas ner i maskinen. Världen går under för det. 🙂

  Kram Johanna

 • Reply Mitt gröna lilla rum 22 februari, 2012 at 18:35

  Det är så snyggt med ordning i bokhyllan, böckerna efter färg gillar jag! Jag har en tävling på min blogg som du kanske gillar, så kika förbi /Carola

 • Reply Vit dröm 22 februari, 2012 at 18:41

  Jag gillar ordning och reda men ibland när jag ska snabbröja så försvinner ordning och reda tänket… Då har jag ingen vidare koll när sambon frågar vart jag gjort av sakerna 😉
  Kramar Anna

 • Reply Pralin från matmedmera 22 februari, 2012 at 18:49

  Jag gillar ordning mycket, men tyvärr när jag fick mina tre underbara barn att ta hand om blev ingen tid över för ordning, bara det nödvändiga

 • Reply promenader på landet 22 februari, 2012 at 19:00

  Den boken skulle jag verkligen behöva vinna:):) Jag håller utkik efter tävlingen och du.. snygg skjorta! Kram från vännen Maria

 • Reply Johanna Stålros 22 februari, 2012 at 19:34

  Men vilken bok- vet du hur sugen jag blev på att själv läsa den när du beskrev den???? Ojoj.Kram

 • Reply Emm 22 februari, 2012 at 20:25

  Våren inspirerar nog till att ordna… Igår skrev jag ett inlägg om hur jag fick ordning o reda på mina pärlor mm då jag hittade en fiffig grej på CO 🙂
  http://vittorp.blogspot.com

  Såg dig förresten i Anten-nätverket i Alingsåstidningen idag! KUL! Nätverk är bra!

 • Reply Teres 22 februari, 2012 at 22:03

  Verkar vara en bok som jag skulle behöva….ska hålla utkik efter din tävling. Vill verkligen inte missa den.

 • Reply hemmaikroken 22 februari, 2012 at 22:07

  Jag önskar bara att man hade mer tid! blir sugen på att läsa boken.

  Kram Helena

 • Reply Anonym 22 februari, 2012 at 23:13

  Ordning och reda finns i min vardag, för det mesta. Det är mycket som ska göras och kommas ihåg. Som husägare, mamma, fru, lite överviktig och lärare – ja, behöver jag säga mer. Dessvärre är jag nu sjukskriven, utmattningssyndrom. Något som förut var så enkelt, och en stor del av min vardag, har helt plötsligt blivit svårt. Minns inte, glömmer, tappar bort… Men idag har jag börjat göra listor, och känner att det är på rätt väg. Kanske kan en bok hjälpa till, lite till….

  Martina

 • Reply Karin 23 februari, 2012 at 09:33

  Åh, jag brukar inte delta i många tävlingar men den där boken lät verkligen som något för mig! Livet blir så mycket lättare med ordning och reda hemma! Ser fram emot att tävlingen ska börja, får filura på någon bra motivering så länge… 🙂

 • Reply Juli 24 februari, 2012 at 08:31

  Herregud! På den här boken har jag vänta hela mitt liv. Jag hoppas att jag tur i dragningen. Här i Tyskland finns det inte så en bok, tyvärr.

  Kram

  Juli av http://juli-mitliebegemacht.blogspot.com/

 • Reply Anonym 25 februari, 2012 at 13:13

  Åh det låter som en helt underbart bra bok! Fick en bok som hette "Få det gjort" en gång i tiden, som handlade om att skapa system i sin tillvaro. Problemet är bara att jag aldrig fick tummen ur att läsa boken.. så inspirerande var den 😉

  Kram och tack för en fin och motiverande blogg! /Jessica, Skara

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.