Livet

På besök i vinterlandet Sälen

 

Där vi bor är vintern inte alltid vit. Och i synnerhet inte denna vinter. Och när man har en man som behöver lite snöträning inför Vasaloppet så är det inte optimalt. Vi tog oss därför en tur till vinterlandet Sälen över helgen. De timmar när Mattias tränade på skidorna så satt jag kvar på rummet och jobbade eller var på fotopromenad. När han kom tillbaka så gav vi oss ut på tur på fjället. Till fots. Så länge vi gick på skoterlederna gick det fint att gå. När vi skulle gena över snöfälten så hade vi snabbt snö upp till låren och gapflabbet var ett faktum. Det var roligt och det fick mig att fundera över varför vi som vuxna inte leker mer som vi gjorde när vi var barn.

Trots att det inte var strålande sol hela tiden så gjorde snöns reflektion att vi ändå fick ljuset. Och det gav energi.

Vårt mål var en Hemfjällsstugan där vi serverades våfflor med hjortronsylt. Det var gott. Och nästan som en hägring på slutet när det bara gick upp, upp och uppåt på fjället.

Söndag morgon när Mattias tränade tog jag och kameran en morgonpromenad för att möta solen när den steg upp över fjället. Så jäkla vackert!

Många fantastiskt fina stugor.

Vi bodde på charmiga Gammelgården.

Det var en fin helg som gav ljus och energi. Nu är det måndag och ett grått lock ligger över himlen. Men idag tänker jag så tomater. Så det här blir en toppenmåndag! Vad ska du göra idag?

//Sofia ♥

 

 

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Finurliga fröken 20 februari, 2017 at 12:20

  Men så vackert! Jag är inte förtjust i snö men den här vintern har jag faktiskt saknat de. Kram

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 23 februari, 2017 at 03:49

   Ja, det gör ju att ljuset blir ett helt annat och ljuset saknar jag. Därför gillar jag snön. Vintern som vi har där vi bor är inte så rolig med brun barmark. 😉

 • Reply Isabell 20 februari, 2017 at 15:18

  Det ser helt ljuvligt ut att vakna upp i sälen bland timmerboar och snö. Längtar massor till fredagsmorgonen då jag tar Fredrik under armen och åker till fjälls. Köra skoter, vandra längst byavägen och dricka varm choklad utomhus. Bästa tänkbara.

  .. och idag är det måndag. Vi har varit i huset och fortsatt arbetet med att ta upp plankgolven och plocka ner gamla, pappspända tapeter. Solen skiner och ikväll måste exjobbet skrivas. Men dessa soliga dagar måste få upplevas först.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 23 februari, 2017 at 03:51

   Ja, det var verkligen fina dagar. Vilken härlig tid du har framför dig med fjäll och demontering av material i huset. Och exjobb såklart. Stort lycka till och ha det så fint med allt du tar dig för. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Karin Fitness & Hälsa 1 mars, 2017 at 22:18

  Vad härligt det ser ut! Mysigt att komma iväg så där och få uppleva vacker vinter!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.