Livet

På en sten i en skog vid en sjö

 

Trots att vi bott i trakten i snart 10 år finns det fortfarande nya platser att upptäcka i närområdet. Vi gillar utflykter och älskar att upptäcka platser. Häromveckan, precis innan all grönska hade exploderat så hittade vi ett nytt smultronställe inte långt hemifrån. Och där på en sten i en skog vid en sjö – för att citera den gamla slagdängan av Gyllene tider – åt vi dagens lunch som vi hade med oss i ryggsäcken.

Kroksjön var namnet som vi nu lägger på minnet. Runt sjön var det ungefär 5 kilometer i varierad terräng och bitvis utan stigar, en perfekt promenad.

En stunds vila efter maten är obligatoriskt – oavsett var man befinner sig.

Någon tyckte att det saknades färg i skogen och tog saken i egna händer. Jag gillar sådana initiativ!

Det var bara att följa de blå prickarna för att komma från vägen ner till sjön. Synd då att vi pratade för mycket och missade den näst sista blå pricken och irrade runt helt felaktigt en stund. Men det var också en del av resan.

Runt sjön fanns det fyra utplacerade vindskydd. Och till något av dem återvänder vi snart för en natt i det fria.

 

//Sofia ♥

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Monica 24 maj, 2017 at 09:24

  Löööövely! 💜

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 26 maj, 2017 at 10:04

   Vi kan peka ut några smultronställen på en karta sedan om ni också vill åka på utflykt … om ni inte har fullt upp med att fixa med hus och trädgård förstås. 🙂

 • Reply Asta 24 maj, 2017 at 09:30

  Det är så härligt att vara ute i naturen och jag håller med om att det alltid går att hitta nya smultronställen inte speciellt långt hemifrån. Vi har t.ex. skaffat kartor och gått varenda vandringsled i närheten av där vi bor. Oftast inte hela leden på en gång utan vi har delat upp dem i dagsetapper. Nu har jag haft problem med mina fötter i två år och är så ledsen över att inte kunna vandra. Det är annars något av det absolut bästa jag vet. Längtar som en tok efter att problemen med fötterna ska gå över.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 26 maj, 2017 at 10:06

   Ja, det är verkligen välgörande att vara ute. Kartor är så himla roligt för man upptäcker platser man inte tänkt på förut. Det är ju toppen att ni kan dela upp lederna i etapper så länge du har problem med din fötter. Jag hoppas verkligen att det snart blir bättre och att u kan vandra obehindrat igen.
   Kram Sofia

 • Reply Pia 24 maj, 2017 at 12:36

  Håller med! Är så roligt att utforska nya platser och man blir så glad när man lyckas hitta nya smultronställen nära hemma!!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 26 maj, 2017 at 10:07

   Ja, det är verkligen häftigt. Och när det händer så säger vi till varandra:
   -“Varför har vi inte varit här förut?”.
   Ja, ja … bättre att upptäcka det någon gång än aldrig. 🙂

 • Reply Sanna 27 maj, 2017 at 07:12

  Ser härligt ut! 🙂
  Jag undrar vad det är för modell på dina vandringsbyxor? (Ser ut som fjällräven men vilka?)

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 30 maj, 2017 at 17:56

   Det stämmer, det är Fjällräven. Modellen heter Vidda Pro Woman, och jag är jättenöjd med dem. Men om jag hade köpt ett par idag så skulle jag nog ändå valt en modell som går att öppna med dragkedjor längs benen för bättre ventilation. Det finns en modell som heter Keb (också från Fjällräven), som min man har och de är grymma. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.