I år har vi fått sådana ofantliga mängder mer plommon så jag förstår inte hur vi ska kunna förbruka alla. Jag bjuder bort till alla jag känner men det förslår inte mycket. Det ena plommonträdet har till och med gått sönder av alla frukter, vi borde ha stöttat upp det eller gallrat men det blev aldrig av förrän det var för sent. Jag har planer på att göra marmelad men det går ju inte direkt åt några mängder. Plommonvin har jag hört talas om men känner mig inte så lockad av det. Har du något annat bra förslag?
//Sofia ♥
19 Comments
Plommon i Madeira, till det en klick vispgrädde – jädrans så gott! Kanske lite pensionärsvarning på den.. Vi hörs snart, kram Frida
Plommonkompott är ju också helt fantastiskt gott. Och paj. Och marmelad! Jag är avundsjuk, vi har nästan inga plommon alls :(.. /Amanda
Plommonsylt med vanilj och kanel… jättegott! Och så har du en uppskattad gå-bort-present ända till nästa plommonsäsong om du använder fina burkar och etiketter (som du ju är proffs på)! Lycka till.
Söndagskram Eva-Mari
Man kan göra plommonvin 🙂 jättegott!! 🙂
Men vilken gullig skål!
Sylt och kräm går ju alltid att göra, och en god plommonpaj! Önskar jag hade någon jag kunde få lite av, finns så mycket gott man kan göra 🙂
Kram
Öppna affär vet jag! Gör marmelad och sälj på någon liten marknad kanske?
Synd att de inte går att skicka plommon. Jag gillar de svenska bättre än våra 🙂
Kram Anette
Ge en påse till mig;) Skicka den med vinsten-hihi. Kram Johanna
Härligt med egen frukt! Själva har vi ett äppelträd, men det tycks ha tagit ett mellanår och ger ingen frukt alls iår!! Så kan det gå!
Hälsningar Kristina
Ja, vi har samma problem vet inte vad vi skall göra med alla plommonen. Skall ta med mig en korg och bjuda mina låntagare på i morgon på jobbet.
Såg något recept på plommonpaj som jag skall pröva.
Önskar dig en fin vecka!
Kram Raina
Vi har inte så mycket i år och de hade en tendens att ramla ner långt innan de var klara. Men nu har det bättrat sig. Dock har barnen klättrat och haft av en stackars gren.
Såg någonstans vad man kunde göra av plommen och tänkte att det lät bra men vad det var kommer jag inte ihåg. : )
Minnet är bra men kort!
Kram Kia
Underbart ju!:)
Kanske det finns något dagis eller skola i närheten som vill ha?
Hihi… undrar hur många man kan äta på en kväll?;)
Kram
Så härligt med egna plommon!
Ha en fin kväll.
Kram Elina
Plommonchutney läste jag om för ett tag sedan som lät så gott. Kul att ha till mat och inte bara sötsaker som marmelad mm
Hoppas du hinner ta rätt på allt annars finns fritids eller ålderdomshem som gärna njuter 🙂
Kram Linda
Jag ska skicka dig ett supergott recept på plommonchutney om jag kommer ihåg (du får alltså ligga på mig lite här). Bra till grytor, men du äter ju inte kött…säkert gott till annat också!
Åh plommon är så gott! Sätt en stor korg på din atelje. Fotografera alla plommonen och frys sen in dem. Plommonpaj kanske?
//kram Fia
Plommon som är så supergott! Vi har också fullständigt överflöd i år. Tyvärr är jag inte bra på att ta hand om dem heller, många trillar bara av sina grenar och måste plockas upp och slängas. Hoppas du hittar på något gott med dem, du har ju fått en massa bra tips.
Hej.. jag gör plommonchutney.. perfek till grillat, stekar, fyllda tortillas med mera..Lycka till // Maria
en älsklingsefterrätt att ha i frysen. Gör en sockerlag med lite apelsinskalsrisp och häll över plommonen. Frys när det har svalnat. Ta fram till jul och ät med lösvispad grädde. Man äter tills man nästan spricker!