Alla recept, vegetariskt

Plommonkräm med nybakt bröd

Min första åtgärd med min enorma plommonrikedom blev plommonkräm med nybakt bröd. Mycket gott och enkelt att göra. Att äta den lite ljummen tillsammans med iskall mjölk är ljuvligt!

Tack för alla tips om vad jag ska göra med mina plommon. Jag ska testa lite av varje och det var en mycket bra idé att ge bort till ålderdomshem eller dagis – det ska jag göra när jag gjort allt jag kan.

 

Plommonkräm

6 portioner

1kg plommon
8 dl vatten
2-3 dl socker (beroende på hur söt man vill ha krämen och hur söta plommon man har)
Redning: 5-6 msk potatismjöl + 1 dl vatten

Kärna ur plommonen, skär dem i bitar.
Koka upp vatten och socker.
Lägg i plommonen och koka ca 15 min och smaka av så att sockermängden är lagom. Mixa slät med stavmixer om du inte vill ha bitar av plommon i.
Rör ut potatismjölet i 1 dl vatten.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
Låt krämen koka upp igen.
Låt krämen svalna något innan servering

Servera krämen ljummen med iskall mjölk eller som efterrätt med vispad grädde, vaniljvisp eller en kula vaniljglass!

recept plommonkram 2

recept plommonkram 3

 

//Sofia ♥

Vill du ha tips på fler recept kan du kolla in min receptsida här >>

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

  • Reply BBQ VILLAGE 22 augusti, 2011 at 11:21

    Tack för receptet. Jag har inget plommon träd men däremot en kasse frusna halverade plommon (tror jag det är) i frysen som jag fått av min mamma och jag vet inte vad jag ska göra med dem men nu vet jag det blir kräm i stora lass.

    Kram F

  • Reply Kiki 22 augusti, 2011 at 11:32

    Oj vad du är duktig med allt bakande och matlagning! Man blir riktigt inspirerad!! 🙂

    Ha en fin dag!
    Kristina

  • Reply SvenskaBlomsterbloggar 22 augusti, 2011 at 12:34

    Nu blev jag avundsjuk på din fina globalkniv …
    Det står högt på önskelistan 🙂

    //Emelie

  • Reply Kia 22 augusti, 2011 at 12:41

    Vad gott det ser ut och nybakat bröd. Mmmm

    Kram Kia

  • Reply Tina 22 augusti, 2011 at 12:55

    Tjoo, vad gott det ser ut. Kräm mums och du jag skulle nog kunna äta vaniljsås till det mesta jag med…läste din hälsning inne hos Fiffiga systrar!

    kramen!

  • Reply Marias Hörna - Njut av livet 22 augusti, 2011 at 13:28

    Jo då..jag har också ett litet plommoninlägg på gång. Vi har inte fått så mycket i år, vilket jag är ganska tacksam för. Men mysigt är det. Kram Maria

  • Reply VillaKarlslund 22 augusti, 2011 at 14:12

    Vilket mumsigt recept:)
    Måste provas nu när vi äntligen fått
    frukt på vårt träd:))

    Ha en bra dag
    Kram Tina

  • Reply Fiffiga Systrar 22 augusti, 2011 at 15:17

    Mums vad gott det ser ut! Hemgjord kräm är något av det godaste man kan äta!

    Kanske ska man koka sig lite kräm…

    Ha en skön måndagkväll!

    Kram Elin och Emelie

  • Reply Lisa - tecknar 22 augusti, 2011 at 15:55

    Gud vad gott det lät!

  • Reply Nelya 22 augusti, 2011 at 17:53

    Underbara bilder. Vad gott det ser ut!
    Vill tacka dig för receptet för jag har också en enorm plommonskörd 🙂
    Ha en skön kväll!
    Kram
    Nelya

  • Reply MaddeSign 22 augusti, 2011 at 18:08

    I år får vi tyvärr inga plommon på vårt lilla träd… Men det här receptet ska jag spara till nästa år!

    Ha en skön kväll!

    Kramiz Madde

  • Reply Lantligt i smultronbacken 22 augusti, 2011 at 18:49

    Hoppas att det gick bra att jag lånade två bilder från dina tavlor som jag köpte och visar hos mig. Jag är såååå nöjd med dem.

    Kram Teres

  • Reply Ylva 22 augusti, 2011 at 19:09

    Åh! När jag läser om dina plommon så saknar jag mina föräldrars plommonträd så mycket. Det gav alltid mängder med frukt. Dom som köpte huset ville såga ner det 🙁
    Synd att man inte bor nära dig.
    Njut av plommonen.
    Kram Ylva

    Förresten plommonchutney är gott.

  • Reply Sofia 22 augusti, 2011 at 20:22

    MUMS : ) kram Sofia

  • Reply Johanna Stålros 22 augusti, 2011 at 20:50

    Tack fina du för det;) Kram Johanna

  • Reply Ord & Känsla 22 augusti, 2011 at 21:13

    Ser väldigt gott ut det där!
    Jag har gjort plommonsylt/marmelad några ggr. Gott till pannkaka bla.
    Dina bullar såg så goda ut. Får nog testa tipset ang marsanpulver nästa gång.

    Kram Helena

  • Reply fianathome 23 augusti, 2011 at 05:21

    Hej Sofia! Det ser väldigt gott ut. Min mormor gjorde sån kräm och mycket minnen kom upp då jag såg dina bilder. Mums med nybakat till.
    Ha en trevlig dag//kram Fia

  • Reply När det för en gångs skull är lagom - Hildas hem 25 september, 2015 at 10:49

    […] goda plommonkrämen som jag testade för första gången förra året. Så det tänker jag göra. Plommonkräm med nybakat långpannebröd är väldigt […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.