odling

Potatisen växer så att det knakar

För ett tag sedan byggde vi oss en liten potatisodling. Nu har de satt igång att växa så det knakar. Vi har kupat och fyllt på jord ett par gånger och de verkar trivas bra. Detta är våra premiärpotatisar – vi har aldrig förut odlat potatis så det ska bli väldigt spännande att se vad det blir av detta. Hoppas att det kommer många potatisar under jord så att det inte bara är blasten som växer, det vore snopet.

Inatt var det ett förfärligt åskoväder. Jag gillar verkligen åskoväder och tycker att det är mysigt men inatt var det så kraftigt att det inte alls var mysigt längre utan bara otrevligt. Jag läste att många drabbats av detta, är du en av dem?

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Systrarna Hjertén 7 juni, 2011 at 06:45

  Japp, åskoväder här också!

  Jag önskar att jag fått tummen ur och ordnat små odlingslådor tidigare under våren, men bättre lycka nästa år…

  Mvh
  Frida

 • Reply VitaVardagen 7 juni, 2011 at 06:47

  Ojoj va härligt att kunna odla sin egen potatis. Förvisso har jag ingen erfarenhet av det, men det ser väldigt bra ut 🙂 Hoppas du har en härlig dag! Kram Johanna

 • Reply Vit dröm 7 juni, 2011 at 07:09

  antingen har jag sovit som en stock eller så är jag totaldöv men åska har jag inte märkt av..
  Vad härligt med egen potatis 🙂
  Ha en skön tisdag kära du!
  Kram Anna

 • Reply Johanna Stålros 7 juni, 2011 at 08:08

  Vad underbart med egenodlad potatis…. Kram Johanna

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet 7 juni, 2011 at 08:10

  Har nu äntligen slagit mig ner framför datorn med en mugg kaffe för att besöka din blogg. Har varit dåligt med det den sista tiden. Njutit av alla fina bilder mm. Vad som hänt den sista tiden är kul att läsa. Vi har också en potatisodling….så som du säger skall bli kul att se hur det här funkar. Åskan var hos oss igår också. Men verkade som om den gick mer åt ditt håll sedan. Kramar från Maria

 • Reply Stina 7 juni, 2011 at 08:36

  Vad underbart att kunna skörda sina egna potatisar! KRAM Stina

 • Reply Lisa-Maja 7 juni, 2011 at 08:39

  Hej!
  Jag hörde bara ovädret på håll men såg ett otal blixtar och det var säkert ett vackert skådespel för de som gillar åskoväder 😉 men jag avskyr det. Har sovit endast 1,5 timmar inatt, så illa är det. Har varit på Sahlgrenska nu på morgonen och gjort en magnetröntgen, radion var på och dom pratade om åskan…jag höll på att svimma liggande på britsen…så man fick så snällt avbryta…och börja om från början…jobbigt!!!!
  Nu är jag hemma igen och sitter här och bekymrar mig för nästa oväder som är på G in. Sån´t är livet idag…

  //kram lisamaja

 • Reply Villa Carl Larsson 7 juni, 2011 at 08:56

  Med tanke på att jag springer upp och ner fler ggr/natt så har jag koll på graderna och det har inte gått under 20 grader i natt. Helt otroligt vad varmt. Men det är även olidligt inomhus när det blir så. I alla fall när man bor i lägenhet. Luften står stilla och jag som är nog varm just nu. Ingen hit, samtidigt som jag är väldigt glad över sommaren. Ett dilemma det där i min situation nu.

  Vilken fin odling. Och nu ser jag hur jag ska bygga min egen framöver 🙂

  Hoppas du får en fin dag. Kram Josefin

 • Reply Lilith 7 juni, 2011 at 09:01

  Härligt med egen potatis! Vi hade också tänkt försöka oss på att odla lite potatis i år, men jag tror det får vänta tills nästa år istället. Vi tar grönsaksodlingen vi aldrig hann med ifjol nu istället – en sak i taget, haha! 😉 Men nästa år, då ska vi absolut ha egen potatis. Håller tummarna för att ni får många fina potatisar senare i sommar!
  Önskar dig en fin början på sommaren! Kram

 • Reply Anna -Dagar av lycka 7 juni, 2011 at 09:08

  Åh, vad underbart med egenodlad potatis. Snacka om lycka 😉

  Ja, jisses vad här har åskat och levt rövare. Fast jag tycker bara att det är SÅ mysigt så det gör ingenting. Dock har vi tillbringat ett antal nätter i tält i sådant oväder, det är liksom inte riktigt lika mysigt 😉

  Ha en fin dag!
  Kram
  /Anna

 • Reply Anonym 7 juni, 2011 at 10:11

  Jag har 3 hinkar med potatis i och de växer som bara den och sen satte jag ner några i landet men de är inte lika stora. Inte lika mycket sol där. Första gången för mig med.

  Inge oväder här inte men jag har hört om stormar och omkullblåsta träd.

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia /Melixa Design

 • Reply Emma 7 juni, 2011 at 12:54

  Kul med egen potatis, det är något man skulle vilja ha någon gång 🙂

 • Reply en matsked grejer 7 juni, 2011 at 16:22

  Odlade i svarta hinkar ett år… ångrar att jag inte kom mig för igen när jag ser din blast! Klart de kommer där under! Visst blir man sugen på att skrapa lite på jorden o tjuvtitta, precis som med barndomens julklappar!?

  Ha en njutbar kväll!
  Kram Cecilia

 • Reply Himlavit 7 juni, 2011 at 19:03

  Vad mysigt med egenodlad potatis =)
  Hoppas du haft en bra dag
  Kram Tessan

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.