Livet

Praliner, utmärkelser och massor av text

Jag har fått så fina utmärkelser. Det gör mig så glad för att ni tänker på mig. Tack snälla! Jag kommer att svara på de frågor och moment som ingår – dock kommer jag inte att skicka dem vidare eftersom jag sett att många fått dem redan och har du inte fått någon är du varsågod att ta för dig.

Första awarden kommer från Teres med bloggen Lantligt i Smultronbacken med motiveringen: ”Här sprudlar glädje långa vägar. Jag bara älskar hennes vackra ugglor och flera tavlor har fått flytta hem till oss. Väldigt kreativ och inspirerande.” Tack för de fina orden!

Andra awarden är från Elvira som är en rolig och finurlig tjej, hennes ord om mig är: ”Till kvinnan som har min dröm walk in closet eller klädkammare som det heter på svenska”. Tack snälla Elvira!

1. Varför började du blogga?

När jag sade upp mig och började jobba hemifrån så ville jag få lite socialt utbyte och att blogga ger mig så mycket härliga kontakter med fina människor. Och att dessutonm dela mitt stora intresse med pyssel och loppisar med er kändes helt rätt.

2. Vilka bloggar följer du?

Oj, oj, det är många. Det går lite i perioder också eftersom jag inte alltid hinner att kolla runt så mycket som jag önskar. I vissa perioder så hinner jag bara med att producera inlägg själv – resten av tiden måste jag jobba. Men så ibland tar jag ikapp det där och har blogg-läsar-maraton. Några av dem jag följer finns i min bloggroll till höger.

3. Favoritfärg(er)?

Grön och rosa … och blått … och turkost! Jag gillar det mesta. Fast jag älskar nästan allt som är grönt.

4. Favoritfilm?

Det här är svårt! Jag har sett mycket bra filmer men problemet är att jag har ett minne som en guldfisk så jag glömmer av vad de heter – och vad de handlade om. Jag kommer bara ihåg att de var bra. Vilket ju är en helt värdelös information om jag inte kan delge titeln.

5. Vilket land/vilka länder drömmer du om att besöka och varför?

Jag bor ju ute på landet och tillbringar det mesta av min tid här. Så när jag reser så gör jag det gärna till städer där man kan se och uppleva mycket. Jag är ingen sol- & badtjej utan behöver mycket fart och fläkt på mina resor. Just nu står på min lista europeiska huvudstäder såsom Barcelona, London, Rom och Paris.

 

Jag har även fått en award av Rebecca med den underbara och inspirerande bloggen Rebeccas DIY. Där finns en himla massa bra och fiffiga tips. Och så har hon väldigt söta hönor!

Denna award går ut på att berätta 8 slumpmässiga saker om mig själv.

 1. Mitt absoluta favoritgodis är Djungelvrål. Om det finns i lösvikt så skrapar jag gärna på botten för att få upp allt löst salt och strör det över allt smågodis i påsen.
 2. Jag är mycket morgonpigg och därför också kvällstrött. På vinterhalvåret går jag gärna och lägger mig tidigt, tidigt. Jag kan lätt vara i säng klockan 8 på kvällen för att kolla lite på tv och sedan somna klockan 9. Det är mysigt!
 3. Jag är vegetarian. För historien kring det, läs här.
 4. Om man skulle må bra av det skulle jag lätt kunna leva på bara kakor och desserter.
 5. En gång i tiden drev jag ett sommarcafé ihop med en kompis under två somrar.
 6. Kossor är mitt favoritdjur. De är så söta, lugna och mysiga att jag bara vill krama dem Har du sett vilka underbara frisyrer alla kossor har – de har liksom en liten söt tupé uppe på hjässan.
 7. Min favorithögtid på året är julen. Jag älskar julen och allt mys – själva julafton är inte viktig alls det är liksom allt runtomkring som är så mysigt.
 8. Jag är barnsligt förtjust i att spela på chokladhjul på Liseberg. Centerhjulet vinner jag helst stjärnvinsten på.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 14 september, 2011 at 05:28

  Grattis till dina Awarder 🙂 Kul att lära känna dig lite mera. Önskar dig fina höstdagar Kramar från Maria

 • Reply Milla 14 september, 2011 at 05:52

  Hihi jag känner igen det där med saltet på djungelvrål. Det är ju sååååå gott!!
  Kram Milla

 • Reply Att vara någons fru 14 september, 2011 at 06:39

  Så roligt att läsa svaren! 🙂

 • Reply Charlotta ♥ ohlovely.se 14 september, 2011 at 07:20

  Vad kul att läsa svaren på alla frågor. 🙂 Alltså de där chokladpralinerna ser ju sååååå goda ut! Mums.

 • Reply Carin 14 september, 2011 at 07:32

  Hallå Sofia! Kul att läsa lite "mer" om dig!

  Och chokladen ser HEEELT ljuvlig ut! 😀

  Ha en toppendag! Kraaam Carin

 • Reply Elvira 14 september, 2011 at 08:25

  Vilka smarriga chokladpraliner du har gjort.

  Jag har också skickat samma award till dig som ovanstående, bara för att du är en sån fin inspirationskälla (och för din to die for klädkammare), härligt att få läsa svaren och roligt att se att du är så uppskattad.

  Kram Elvira

 • Reply Anonym 14 september, 2011 at 11:41

  Hej Sofia!
  Grattis till awarderna! Vad kul att läsa mer om dig! Jag är oxå tokig i djungelvrål, när jag var mindre åt jag det och drack mjölk till,hihi!

  Oj, har missat din tävling, ska genast anmäla mig!

  Kraam Jenny/Hemma på Kråkered

 • Reply Helena - Hellys Jul 14 september, 2011 at 12:07

  Hej å grattis. Helt klart välförtjänt! 🙂 Det var oxå ett kul sätt att lära känna dig lite mer.

 • Reply Susanne 14 september, 2011 at 16:54

  Grattis …Kram

 • Reply dagdrömmar i vitt 14 september, 2011 at 20:25

  Hej vännen, jag glömde ju säga vilken utlottning jag vill vara med i,, hihi lite snurrig är jag som alltid;)
  Jag vill gärna vara med i den med lådan;)
  Sov gott <3 nettan

 • Reply Alexandra - kärlek på tallrik 14 september, 2011 at 20:31

  åh, vilken MYSIG blogg du har, roligt att du fått lite awards, det förtjänar du 😉 Yay, vegetarian <3 Och jag älskar också julen. ÄLSKAR den =D

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.