minimalism

Projekt rensa och röja

ordning i pysselrum

 

Just nu har vi ett projekt här hemma. Vi döstädar som det heter, vilket innebär att vi går igenom rum för rum med röj och städ, för att bli av med allt som vi verkligen inte behöver. När vi gjort sådant förut så har det bara blivit lite halvdant och det ligger alltid grejer kvar som man inte riktigt vet vad man ska göra av … och då blir de liggande kvar år efter år. Därför så tömmer vi nu varje rum helt och hållet – ett i taget och börjar liksom om på nytt. Bara det som ska finnas kvar flyttas tillbaka i rummet, resten blir kvar utanför och måste värderas om det ska slängas, skänkas eller säljas. Jobbigt med skönt på samma gång.

Häromdagen tog vi tag i pysselrummet. Det var nästan så oöverstigligt rörigt och så rörigt och fullproppat med saker att jag blev trött redan innan vi började.

Men så skönt nu efteråt och vilken befrielse att bli av med allt onödigt. Nu kan jag äntligen andas igen. Men klara det är vi inte. Det måste bara gå några varv innan processen är klar – men huvudsaken är att den nu pågår.

FÖRE rensningen var paniken nära förestående.

 

//Sofia ♥

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Camilla 12 mars, 2015 at 07:58

  Härligt! Har själv rensat mycket och tycker det är så befriande men denna mer radikala metod har jag inte testat… Men den låter värd att testa… 🙂

  • Reply hildashem.se 12 mars, 2015 at 13:31

   Ja, det är radikalt men det funkar otroligt bra. 🙂

 • Reply Anonym 12 mars, 2015 at 08:28

  Hej Sofia!
  Såg att skåpet brevid skrivbordet hade rensats bort. Tillhör det säljakategorin kanske? Tycker det var jättefint och har jagat ett sånt ett tag nu.
  Kram Lina

  • Reply hildashem.se 12 mars, 2015 at 13:33

   Hej Lina!
   Helt rätt noterat. Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra med det där skåpet ännu. Eventuellt så säljer jag det. Bor du i närheten? 🙂

  • Reply Anonym 12 mars, 2015 at 18:11

   Nja, egentligen inte 🙂 Orust… Har aldrig varit i Allingsås trots att jag många år varit sugen på att åka dit. Verkar så vackert! Jag kan maila dig min adress å så kan du fundera i lugn och ro. är det så att du bestämmer dig för å sälja en vacker dag så kan du skicka ett mail och så kan vi se om jag fortfarande jagar ett.

 • Reply Anonym 12 mars, 2015 at 13:27

  Så fint det blev! Viktigt att vårstäda så alla krukor får plats 😉

  • Reply hildashem.se 12 mars, 2015 at 13:35

   Ja, den här tiden på året behövs all plats som går att få. Plantorna växer. 🙂

 • Reply Jessica 12 mars, 2015 at 16:33

  Men så fint! Underbart att få röja sådär men jag tror inte jag skulle klara det själv… Vill ju ha typ allt du rensat ut. Ser att någon redan frågat om skåpet. Ser ut som något sånt jag letar efter också. Så vill du sälja kommer du kunna få många köpare. Starta en bloppis kanske? Mvh Jessica

 • Reply Den där Victoria 12 mars, 2015 at 19:19

  Vilket jobb, men så skönt att rensa ut en masssa prylar.

 • Reply Thelma och jag 13 mars, 2015 at 11:37

  Så fiint skrivbord som kom fram 🙂

  I helgen ska jag få upp lite hyllor i min sy- och pysselhörna. Hoppas få ordning på torpet efter det 🙂 /pia

 • Reply Life by ScienceHelena 13 mars, 2015 at 21:22

  Underbar stol i första bilden! Visst är det härligt att städa ur rum för rum. Håller också på. Det tar lite tid, men känns otroligt bra när ett rum är klart. Ha en fin kväll! 🙂

 • Reply homeriver 19 mars, 2015 at 06:58

  Oj vad bra gjort och inspirerande! Tror bestämt jag ska rensa något själv. Men det får bli ett mindre projekt tillsvidare, linneskåpet kanske.

 • Reply Form&Känsla 6 oktober, 2015 at 06:09

  Nu blev jag inspirerad av din metod, vad fint det blev! Härligt med ett trevligt arbetsrum där man hittar det man letar efter!

 • Reply NastiSamoyed 17 november, 2016 at 13:45

  Ååååh!! Vilken skillnad det blev! Sådär längtar jag efter att göra med, men jag tror inte min samlare dött riktigt ännu… Hittar man nåt bra kan det ju vara bra att spara på… Men jag borde verkligen dels försöka göra mig av med lite saker och dels använda upp!
  Men det är lite som du skriver, man blir trött av att bara se röran och kaoset, och att då försöka vara kreativ går dåligt. Fast, fixar du det, så kan jag också! 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 november, 2016 at 11:33

   Min samlare tog flera år på sig att dö. Det är en lång process. 🙂
   Jag kommer att skriva mycket mer om det här med att rensa och förenkla framöver.
   Heja dig och stort lycka till. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.