pysseltips

Pysselidéer som ska förverkligas

Jag har så mycket idéer om pyssel som jag vill göra. Om jag bara hade mer tid. Ibland kan jag komma på ett pyssel precis när som helst på dygnet och glömsk som jag är så kommer jag aldrig ihåg alla mina pysselidéer när jag väl har tid för pyssel. Helt värdelöst!

Lösningen på problemet blev en pysselbok där jag skriver ner mina idéer utifrån olika kategorier såsom, sy, bygga, pyssla och allmäna tips. Boken ligger hela tiden framme ihop med en penna och så fort jag får en idé så skriver och skissar jag ner den. Så när tiden och lusten väl infinner sig är det bara att slå upp min bok och välja och vraka. Fiffigt värre!

Jag har en massa pyssel på gång så det kommer snart här i bloggen. Jag har också fått mail och kommentarer från många som vill att jag ska visa lite mer steg för steg hur jag klär om lådor. Det kommer också.

En snygg bok med vita sidor, lite färgglatt papper,
skärmaskin och lim så är saken biff.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply FruNeroLindström 6 april, 2011 at 14:30

  Smart ide, jag har alltid papper och penna på nattduksbordet. För oftast kommer jag på massa saker lagom till det är dags att sova.
  Ska bli spännande att se alla kommande pyssel.
  Kram

 • Reply Alice 6 april, 2011 at 14:53

  JAAA! Mer pyssel åt folket! Hihi!
  Kramar från Alice

 • Reply en matsked grejer 6 april, 2011 at 15:12

  Pyssla en snygg pysselbok är väl det ultimata pysslet.. 😉 För många snygga anteckningsböcker kan man inte få!
  Kram Cecilia

 • Reply milla-andante 6 april, 2011 at 15:14

  HÄRLIGT!!:)

  Nu vill jag också åka till Ullared!!!!!

  KRAM

 • Reply Fröken Kråknäs 6 april, 2011 at 17:06

  Pysselidébok är kanonbra! Jag har kombinerat min idébok med inspirerande bilder och kloka ord som jag hittar i tidningar. Just nu läggs idéerna på hög i boken för att kanske komma fram om ett tag när jobbet tar lite mindre tid.

  Ha en skön onsdagkväll!
  Kram Katarina

 • Reply Kia 6 april, 2011 at 17:34

  Bra där! Jag samlar ideér i en pärm om jag ser något kul i nån tidning eller så.

  / Kia

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet 6 april, 2011 at 17:34

  Mysigt..ja en bok har jag också med lite noteringar, skisser mm. Kul att se vad du skall knåpa ihop då. Kram maria

 • Reply Villa Carl Larsson 6 april, 2011 at 18:13

  Smart idé! Och jag är så glad att du har en massa pysselidéer som du delar med dig då en annan har fullkomlig idétorka hehe.

  Kram Josefin

 • Reply Snickaregården 6 april, 2011 at 18:38

  Fiffigt! Har en bok på sängbordet att skriva ner bra ideér i. De bra snilleblixtarna brukar kunna ha en tendens att dyka upp där och då. Fast jag har inte gjort den så snygg.
  Kram Maria

 • Reply Lantligt i smultronbacken 6 april, 2011 at 19:05

  Det är jättebra att skriva ner sina idéer, det gör jag med….i ett fult kollegeblock. Jag ska nog också överföra dessa i en finare bok istället, då kanske det är roligare att ha den framme

  Kram Teres

 • Reply Ullis gröna och sköna 6 april, 2011 at 19:20

  Vilken fin och otroligt inspireande blogg du har! Pysselboken är en smart sak, jag brukar rita ner mina saker på olika papper som jag sedan lägger lite här och där, och sällan hittar när jag väl behöver dem… 🙂

  Ullis

 • Reply Emilia 6 april, 2011 at 19:34

  Heej!
  Vilken bra idé! Är så lätt att man får massa idéer i huvudet som man sen glömmer bort 🙂 Perfekt o skriva upp dom ju! Roligt med en fin bok med 🙂
  Kram Emilia

 • Reply Drömmar och Lycka 6 april, 2011 at 19:35

  Hej!

  En idébok är det bästa. Har en själv men inte alls så fin som din. I den kluttrar jag ner allt som jag kommer på. Alla mina idéer och tankar kommer alltid när jag ska sova, därför ligger boken tryggt bredvid sängen 🙂

  Ha en fortsatt underbar kväll! kram Linnéa

 • Reply dagdrömmar i vitt 6 april, 2011 at 19:49

  Kul med boken och jag har gjort som du… Fixat mina konservburkar. Tusen tack för tipset. Och uppmuntrande orden:)
  Kramkram / Nettan

 • Reply Cajsas Faster 6 april, 2011 at 20:07

  Bra idé!!

  Tur att du visar oss andra som inte har så många idéer att skryta med:)

  Sov gott!

 • Reply Vintage House 6 april, 2011 at 20:08

  Härlig idé och underbart med massa inspiration till pyssel.
  tack tack för dina ord.
  kram
  sandra

 • Reply Fröken Fräken 6 april, 2011 at 20:49

  Jag skulle nog också behöva organisera upp mitt pysslande! Kanske jag då skulle få lite nya idéer också, ibland känns det som att jag fastnat i samma spår. Eller så är jag bara förkyld och känner mig lite ur slag ;-D

 • Reply Jenny 6 april, 2011 at 22:10

  Åh, jag väntar med spänning på att se alla idéer 🙂
  Snart så ska jag förverkliga min (snodda) idé om dörrmattan…
  Ha de´!
  Kram Jenny
  ps. jag vill också till Ullared, men jag bor för långt bort…

 • Reply Kickan ♥ 7 april, 2011 at 09:41

  Va fiffigt…en sådan skulle åxå jag behöva 🙂

 • Reply nettan 8 april, 2011 at 18:37

  Bra idè för ibland har man alldeles för många ideér så det är nog bra att ha allt samlat på ett ställe!

 • Reply nettan-nettis 10 december, 2011 at 18:43

  hejsan
  här kommer en liten hälsning från en något"grön" bloggare/Nybörjare… dina grejer är härliga, uppfinningsrika och vackra… ideén med boken ska jag ta efter – Är trött på alla utklipp som ligger och skräpar överallt och som glöms bort.. jag handarbetar mycket kanske kan det är mitt pyssel. Jag kommer att fortsätta följa dig och dina ideér…

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.