pysseltips

PYSSELTIPS: Fixa en påse till julkorten

påse till julkorten

 

Det är så roligt när julkorten börjar dimpa ner i brevlådan. Trots allt så finns det ingen e-hälsning i världen som går upp emot ett handskrivet brev eller julkort. Roligast är såklart att få egenhändigt gjorda julkort. För att hålla koll på alla julkort som kommer kan man göra en julkortshållare i form av en påse att hänga på väggen. Då har man alla kort samlade och inga riskerar att komma bort. Pinnar från trädgården och gamla gardiner som länge legat i linneskåpet fick ställa upp som material, det är bättre att de kommer till användning än att de ligger och samlar damm.

Grövre tyg i form av gamla gardiner, kuddöverdrag, kläder, sax, snöre, pinne eller rundstav samt Casco Textillim. Tänk på att använda grövre tyger eftersom textillim lätt ”blöder” igenom på tunnare tyger.

Klipp till tyget i lagom storlek, den här är i storlek 35 x 50 cm. ”Fålla” genom att vika in alla kanter runt om, stryk gärna med strykjärnet för att få snygga kanter, och limma dem. Vik sedan tygarket på mitten och limma på kanterna så att det bildar formen av en påse.

 

Klipp till ett annat matchande tyg att dekorera med. ”Fålla” även det tyget genom att limma snygga kanter. Limma sedan på det upptill på påsen.

 

Klipp till hänkor och ”fålla” även dem om det behövs. Jag valde 3 st hänkor för att få påsen att hänga stabilt på pinnen. Trä i pinnen i hänkorna och knyt fast ett snyggt snöre runt pinnen för att kunna hänga den på väggen.

Pysslet har jag som vanligt gjort åt Casco och deras återförsäljare och på Cascos pysselsida hittar du fler av mina pyssel och om du skulle önska så finns de som alltid på både norska och finska.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Bromans Bravader 19 november, 2013 at 07:45

  Håller med, riktiga julkort är så mycket roligare än e-kort. Det är något "riktigt" över dem.
  Kram Jannike

  • Reply hildashem.se 19 november, 2013 at 17:25

   Ja, det känns mycket roligare! 🙂
   Kram till dig Jannike

 • Reply Johanna Stålros 19 november, 2013 at 11:53

  Åhh har du redan fått julkort? då förstår jag att du behöver en fin påse till dem;) Känslan att få riktiga julkort slår smskort och alla andra sätt man kan få en julhälsning på;) Kram

  • Reply hildashem.se 19 november, 2013 at 17:27

   Haha … nej jag har inte fått en enda julkort ännu. Så lång framförhållning har inte mina vänner. Det är förra årets hög med julkort som jag stoppat i. Men nu håller jag tummarna för att jag får några med brevbäraren detta år 🙂
   Kram

 • Reply 5 återbrukade julpyssel - Hildas 2 december, 2016 at 08:00

  […] inte ligger strösslade här och var i hemmet. Ordning och reda, du vet. Då kan du göra en enkel julkortspåse att hänga på väggen där du kan stoppa dina julkort […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.