pysseltips

PYSSELTIPS: Gör egna påskägg

 

Det här inlägget presenteras i samarbete med Casco och kampanjen: ”Hellre lappa och laga än slänga och köpa nytt”

 

Det är inte särskilt långt kvar till påsk, och om man är den där pyssliga typen så är det dags att börja fundera över vad som ska pysslas inför årets påskhelg. Om man vill ta in ett påskris så kan det vara kul att göra egna ägg att hänga i riset. Det är roligt och variationerna på vad man kan göra är många, jag använde knappar, garn, pärlor och band till mina. Oavsett vad man väljer så är ett hett tips att använda en äggkopp och sätta ägget i medan du limmar på detaljerna, så slipper det att rulla iväg.

 easteregg2-LOW

Du behöver ägg, pärlor, knappar, band, garn eller andra passande detaljer samt limpistol och Casco smältlim.

easteregg3-LOW

Töm först alla ägg genom att blåsa ur dem. Picka hål i vardera ände med en knappnål och gör dem sedan tillräckligt stora för att få ur innehållet. Innehållet i äggen kan du baka en god kaka av. Om du vill göra garnägg så börjar du i toppen med att fästa garnet med lite lim. Applicera limmet på ägget och fäst garnet därefter. Och eftersom smältlim torkar väldigt snabbt så bör du inte limma mer än max 1 varv i taget.

easteregg4-LOW

När du limmar på knappar, pärlor eller andra detaljer applicerar du limmet direkt på detaljerna som du sedan fäster på ägget. En detalj i taget eftersom limmet torkar snabbt.

easteregg5-LOW

För att kunna hänga upp äggen i riset trädde vi en tråd genom en knapp som sedan limmades på toppen av ägget. Om du inte vill använda knappar kan du knyta tråden runt en avbruten tändsticka, som du sedan sticker ner i ena hålet på ägget.

Detta är ett av alla de pyssel med återbrukstema som jag gjort i samarbete med Casco, och på deras pysselsida hittar du fler av mina pyssel och om du skulle önska så finns de översatta till både norska och finska.

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Malin Steding 1 april, 2014 at 06:26

  Jag älskar påsken med alla sprakande färger! Är det okej att pynta redan nu??? (hoppas hoppas)

  • Reply hildashem.se 1 april, 2014 at 06:40

   För min del är ALLT ok, så kör på! 😉

 • Reply Helena, Craft and Creativity 1 april, 2014 at 11:25

  Supersött och helt rätt till påsk! Love it.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.