pysseltips

Pyssla finaste sommarbrickan

Visst längtar man efter alla soliga fikastunder utomhus nu. Jag gör i alla fall det och kommer att förgylla dessa tillfällen med min somriga bricka i glada färger. På loppis köpte jag mig en bricka för 15 kr som jag målade vit. Sedan klippte jag rutor ur fina papper och limmade på botten av brickan. Därefter förseglade jag det hela med klarlack så att ytan är tålig ifall man spiller. Så nu är det fritt fram för många härliga fikastunder.

Idag får jag finbesök av Frida och Andreas. Vi ska jobba med vårt bokprojekt Fabulös Keramik som börjar närma sig slutspurten. De har båda gjort sitt jobb klart med texter och bilder så nu är det upp till mig att jobba klart med att placera alla hundratals superfina bilder ihop med rätt texter på ett snyggt sätt. Det ska bli så roligt!

 

Rutor av fint papper pryder botten.

 

Så här såg den ut när jag köpte den för 15 kr.

 

Vit färg på hela brickan – utom botten där rutorna limmades fast.

 

Rutor och fina papper klipptes till och limmades fast, en klarlack
fick försegla det hela för tålighetens skull.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply VitaVardagen 20 april, 2011 at 07:12

  Åh va fin den blev! Jag vill också få lika många pysselidéer som du 🙂 Kram Johanna

 • Reply Helena 20 april, 2011 at 07:18

  Vad söt bricka! Nu blev jag också fikasugen.
  Du, jag har aldrig målat något, så jag undrar vad du gjorde för förjobb med den röda brickan innan du satte igång med den vita färgen?
  Ha en skön dag.
  Kram Helena

 • Reply Sofia 20 april, 2011 at 08:04

  Åhhhh vad kreativt och fint : ) kram Sofia

 • Reply Anonym 20 april, 2011 at 08:06

  Det där var ju en riktigt kul idé. Jag har en liknande bricka här hemma som jag nog ska ta och pyssla lite med nu tror jag. Tack för inspirationen.

  Hälsningar Susanna

 • Reply en matsked grejer 20 april, 2011 at 09:27

  Oh kul jobb du ska göra idag!

  Snygg bricka!
  Kram Cecilia

 • Reply Kickan 20 april, 2011 at 09:47

  Väldigt söt bricka blev det… man riktit längtar till sommar-kaffestunder 🙂
  Trevlig påsk!
  Kram Kristina

 • Reply Jenny 20 april, 2011 at 10:12

  Jättefin bricka! Och spännande det låter med projektet!! Det blir säkert superbra!
  Ha en skön onsdag, kram Jenny

 • Reply Hem och Lycka 20 april, 2011 at 10:21

  Fiffigt och så fint!

  kram Mia

 • Reply Madeleine Berglund 20 april, 2011 at 10:50

  Ååå så fint!! Jag köpte en present idag till mamma och mormor som är sååå du. Jag tänkte på dig direkt. Hihi. Men det får du se på bloggen framöver eftersom min kära familj läser bloggen så flitigt.

  Ja, det här med print screen. Hmm.. Jag har en mac men hittar ingen sådan knapp, jag vet att jag haft det på min gamla pc. Måste googla!!! 😉

  Tusen tack för hjälpen!

  Din bricka är både vårig, somrig och tidlös på samma gång. Lovely!
  🙂

  Kram kram
  Madde

 • Reply Vilmas Hus 20 april, 2011 at 10:55

  Åhh vad pysslig du är! Jättefin bricka!

  Ha en fin dag!
  Kram Charlotte

 • Reply Karin // DBKD 20 april, 2011 at 11:20

  Du är en riktigt pysselfia! Ha en fin påsk i solen!
  Kram Karin

 • Reply vitadrömmar & små kottar 20 april, 2011 at 11:24

  Vad fint. tack för det tipset.
  var även söt röd:) men bättre vit!
  Pysslig du är. Önskar dig en fin dag.
  Stor kram från Eleonor!

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet 20 april, 2011 at 12:17

  Vill önska dig en GLAD PÅSK kramar från Maria

 • Reply BBQ VILLAGE 20 april, 2011 at 13:20

  vad fin den blev du är så himla finurlig och duktig 🙂
  Lycka till med bokjobbet!

  Kram F

 • Reply VillaKarlslund 20 april, 2011 at 13:28

  Jättefint.Tänk vad lite färg kan göra.
  Ha en bra onsdag.
  Kram Tina

 • Reply FruNeroLindström 20 april, 2011 at 13:34

  Kanonfin blev den ju.
  Måste ta tag i min frukostbricka sen när jag hittar lite extra tid. Färdigmålad är den, men ska ha lite dekoration med.
  Hoppas du kan avnjuta många härliga ute-fikor nu i påsk, vädret ska ju vara lovande för det.
  Ha en mysig fortsättning på dagen.
  Kram Malin

 • Reply Ullis 20 april, 2011 at 13:38

  Kul idé! Så vårigt!
  Ha en skön dag!
  Ullis

 • Reply EmmaLottaLarsson 24 augusti, 2011 at 15:34

  Hej och vad kul att du hittade till min blogg!
  Din bricka blev verkligen superfin, men vi får väl se hur jag lyckas med min… Ska ut och leta fint papper nästa vecka när jag har tid! Så tack för inspirationen.
  /Emma

 • Reply Rakel 1 juli, 2012 at 20:48

  Så underbart fin! Har precis börjat med en bricka och undrar om man kan använda golvlack som slutlack… Har en del över. Eller måste man köpa ngn speciell lack? Vad använder du när du skriver "klarlack"? //Rakel

  • Reply hildashem.se 2 juli, 2012 at 05:43

   Vad kul att du också gör en bricka! Jag tror säkert att du kan använda ditt golvlack. Testa på en provbräda först, om du är osäker. Vissa lacker kan – även om de är transparenta – ändå ha en liten gulaktig ton. Testa vettja! 🙂
   Lycka till!

 • Reply Veckans loppisfynd - Hildas hem 25 september, 2015 at 11:46

  […] I lördags var jag på loppis och fyndade lite. Den här söta termosen var ett av mina fynd. Jag ville ha denna termos, ett fat och en lite trälåda och frågade mannen på andra sidan bordet vad det skulle kosta. 20 kr sa han. Oj, vad billigt tyckte jag och gav honom 30 kr istället. Det kallar jag fynd.Jag älskar färgerna och det fina mönstret på och den passar fint ihop med min egenpysslade sommarbricka. […]

 • Reply En picknick i det gröna - Hildas hem 25 september, 2015 at 11:47

  […] serveras ur min loppisfyndade termos, brickan är min egenpysslade sommarbricka och den goda kakan ligger på mitt finfina fat från […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.