mitt liv som egenföretagare

Rutiner som egenföretagare

I över fyra år har jag nu varit egenföretagare. Jag älskar det. Det innebär otroligt mycket jobb men också mycket flexibilitet. Jag skulle rent teoretiskt kunna ta ledigt en onsdag utan att fråga någon. Inte för att jag gör det, men bara vetskapen att jag KAN om jag VILL är fantastisk.

Den vanligaste frågan jag fått från andra under dessa år är; om det inte är lätt att man ligger kvar i sängen om morgonen eller gör helt andra saker som inte är relaterade till jobbet. Svaret är nej. Om jag gjorde så skulle mitt företag stå still och jag skulle bli pank. Jag håller hårt på rutiner och det tror jag är viktigt, i synnerhet eftersom jag har kontoret hemma, visserligen avskilt från hemmet, men ändå. Jag har mina arbetstider som jag håller mig till. När det är arbetstid då arbetar jag. När arbetstiden är slut så är jag “ledig”, och att vara ledig innebär att jag gör precis vad jag vill, men jag är alltid tillgänglig via telefon, akuta mejl och meddelanden. Nu ska jag förresten vänja mig vid att säga vi och inte jag – för nu är vi ju två i företaget. Två som håller hårt på rutinerna. Och dubbelt så roligt!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Den där Victoria 4 november, 2014 at 07:16

  Heja dig Sofia!!

  Kram Victoria

  • Reply hildashem.se 5 november, 2014 at 09:57

   Men tack snälla Victoria! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Stina 4 november, 2014 at 07:24

  Så otrolig inspirerande!! Jag drömmer också om ett liv som frilans men vågar inte riktigt ännu. Vilka tider jobbar du?
  Kramar från Stina

  • Reply hildashem.se 5 november, 2014 at 09:58

   Om du drömmer om det, så hoppas jag att du tar dig modet att våga testa!
   Jag jobbar typ 7-18 och tar lunch vid 12-tiden.
   Kram Sofia

 • Reply Helena N 4 november, 2014 at 09:59

  Du är grym Sofia!
  Och nu när ni är två har du någon att "skvallra" lite med på kafferasten 🙂
  Kramis Helena N

  • Reply hildashem.se 5 november, 2014 at 09:58

   Men tack Helena! Ja, det är så roligt och spännande att vi nu är två 🙂
   Kram Sofia

 • Reply På Selmas gata 4 november, 2014 at 10:31

  Jag är dålig på att kommentera, men jag måste säga att jag är så himla imponerad av att du byggt upp ditt företag från noll och nu sysselsätter både dig och din man genom det! Helt fantastiskt!! Ser din fina kalender i Fröken Hildas butik när jag kikar in där ibland, det måste vara en speciell känsla att se sina egna produkter säljas så?:) Stor kram!

  • Reply hildashem.se 5 november, 2014 at 09:59

   Tack snälla! Det känns otroligt kul! Ja, det är roligt att se sina egna grejer i butik 🙂
   Stor kram till dig!

 • Reply Queen of Kammebornia 4 november, 2014 at 10:57

  Heja dig Sofia! Jag länkade till dig idag 🙂

  • Reply hildashem.se 5 november, 2014 at 10:00

   Men tack! Gulle dig!
   Puss och kram! 🙂

 • Reply Hanna 4 november, 2014 at 19:15

  fin bild och fin tapet.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.