Livet, loppisfynd

Så blir du ett loppisproffs

Många frågar mig hur jag lyckas hitta så många loppisfynd att fylla vårt hem med. De säger att de själva minsann aldrig hittar något bra när de går på loppis.
Varför hittar jag då så många bra fynd? Jag tänkte nu dela med mig av några tips.

Dels så handlar det om frekvens och dels om viss strategi och planering. För det första så springer jag på massor av loppisar och auktioner. Förr eller senare så lyckas jag att hitta fina saker till ett bra pris. Jag kan gå på många loppisar och auktioner och komma hem tomhänt. Men går man på tillräckligt många så lyckas man tillslut att skrapa ihop några riktigt bra fynd. Går du bara på 2 loppisar om året och är besviken över att du aldrig fyndar så borde du gå på fler. Många fler.

För det andra så måste man vara lite rationell i hur man agerar. Har man ingen plan för vad man ska fokusera på så är det lätt att man inte hittar något alls. Om vi tar strategin för loppisar så är det ju så att de bästa grejerna ryker först. Därför är det viktigt att du är där i god tid innan försäljningen börjar så att du hinner kolla runt på allt och sedan måste du prioritera vad du allra helst vill ha. När sedan väl startsignalen för försäljningen ljuder så måste du agera snabbt på de prylar du först vill ha. Ibland önskar man att man kunde klona sig själv i de sammanhangen. Efter att man fått sina mest prioriterade prylar så är det dags för “strosningsfasen” – det är då jag bara går runt och kollar och plockar bland sakerna utan något speciellt i åtanke. Och det är då man hittar de där oväntade prylarna som man inte visste att man behövde.

När det gäller auktioner är det extra viktigt att du är där i god tid och hinner kolla igenom vad som döljer sig i alla lådor för när auktionen väl börjar så går det undan. Det är också viktigt att du redan innan har tänkt ut ett ungefärligt maxpris för de objekt du är intresserad av för när väl auktionsutroparen håller upp objektet så har du inte många sekunder på dig att bestämma dig, då är det bra att du redan vet din egen gräns. Har du tur så är det ingen annan som är intresserad och då kan det bli riktigt billigt.

Detta var mina tips. Har du fler bra tips så dela gärna med dig!

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Vit dröm 8 juni, 2011 at 06:01

  Bra tips såhär på morgonkvisten 😉
  Termosen är helt ljuvlig!
  Ha en skön onsdag!
  Kram Anna

 • Reply Ylva 8 juni, 2011 at 06:08

  Visst är det roligt med loppisar och auktioner. Bra tips. Alltid bra att ha ett mål för vad man letar efter och sen hittar man nästan alltid nåt annat kul som bonus. 🙂
  /Ylva

 • Reply Sofies Stiltje 8 juni, 2011 at 06:17

  Fina tips! Jag brukar också ha tur vad gäller loppisfynd och för mig handlar det också om att ha en uttänkt plan, att jag vet vad jag är ute efter, före jag beger mig.

  Jag brukar gå åt motsatt håll mot var majoriteten går, då får man lite första tjing åt ett håll 🙂

  Och som du säger. Tålamod. Ibland går man hem tomhänt men då brukar jag tänka att det inte fanns någonting jag skulle hitta just den dagen. Det var inte tänkt helt enkelt 🙂 Men det är ju litegrann det som är sporten med loppis…

  Ha en fin dag!
  Kram, Sofie

 • Reply Bankgatansju-Amanda 8 juni, 2011 at 07:05

  I sommar blir det verkligen fler loppisar, det ska fyndas!! 🙂 Hoppas du får en fin dag! Kram Amanda

 • Reply Jenny 8 juni, 2011 at 07:22

  Åh, jättebra tips! Nu känner jag mig laddad inför sommarens loppisar!

 • Reply Johanna Stålros 8 juni, 2011 at 07:23

  Håller verkligen med dig- klockrent det du säger! det är så underbart med auktioner och loppisar;) Jättefin termos. Kram Johanna

 • Reply Stina 8 juni, 2011 at 10:52

  Så himla bra tips! Detta ska jag tänka på inför sommarens loppisar 🙂

 • Reply Camilla 8 juni, 2011 at 13:36

  Man måste också lära sig att se sakerna med andra ögon. Det är inte så lätt när det står fullt med "skräp" runt okring och om det känns skitigt. Man får försöka se bort allt det runt omkring. Det tog mej flera år innan jag lärde mej detta, och då kom jag också alltid ut tomhänt och med bacillskräcken högt över huvudet 🙂

  Men nu så.. nu har jag lärt mej att man både kan tvätta händerna och sakerna man köper 😀 Och med lite vit färg på saker och ting, så blir det ju som nytt 🙂

 • Reply Hanna 8 juni, 2011 at 14:06

  I sommar har ja tänkt springa på så många loppisar ja hinner med ! Kan du tipsa om dina favorit loppisar och auktioner ? Ska åka iväg på en loppis helg men en kompis första helgen i Juli men vi vet inte riktigt vart i landet vi ska åka 🙂 Vi bor i Göteborg .
  Ha de fint i värmen !

 • Reply Susanne 8 juni, 2011 at 17:51

  Tack för tipsen…jag hoppas att denna sommar bjuder på många besök,,1 vecka på Öland med husvagnen ,,japp många loppisar hoppas jag på 😉
  Kram

 • Reply Josefin -Happy Days- *VI BYGGER HUS* 8 juni, 2011 at 20:26

  Härligt med lite tips för en som mig som aldrig hittar något, men skam den som ger sig!!

  Kram på dig!

 • Reply hildashem.se 10 juni, 2011 at 03:23

  En del har frågat om loppisar och hur jag hittar dem. Jag hittar dem genom att hålla koll i lokaltidningen. Där finns ofta små annonser om loppisar. Många idrottsföreningar och Lions-klubbar har loppis varje år. Även anslagstavlor i mataffärer och annat kan man hitta information om loppisar.
  Allra helst ska man nog ta sig utanför stan – om man vill fynda.

  Hanna: Just den första helgen i Juli är en av mina absoluta favoritloppisar i Rågalanda-parken i Främmestad, ca 10 mil från Gbg.

  Lycka till! 🙂
  //Sofia

 • Reply Martina - Mamma till Novalee & Haylee 22 januari, 2013 at 11:01

  Vart ska man leta för att hitta loppisar och auktioner? (Bor i Ale)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.