Jag som dragit ner på godisätandet hittar ändå vägar till att få lite godsaker. Typ som att baka, och det tycks alltid finnas anledningar till att baka kakor. Som saftiga blåbärsmuffins exempelvis, det är extra passande eftersom jag fortfarande har frysen full av blåbär från i somras. De bakade jag och tänkte spara genom att frysa in. Men så låg de framme och en efter en så försvann de mystiskt. Men goda var de. Väldigt goda!
Vill du också baka saftiga blåbärsmuffins som är så goda att de inte kommer att bli långlivade? Här kommer receptet. Och du, om du gillar smet så är den här smeten för övrigt gudomligt god. Se till att slicka bunken riktigt ren. Och har du inga blåbär kan du stoppa i nästan vad som helst. Eller inget alls. Det väljer du såklart själv.
Goda saftiga blåbärsmuffins
4 dl mjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl frysta blåbär
Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, salt och smöret i en bunke.
Tillsätt 1 dl av mjölken och rör ihop till en slät smet. Vispa ihop ägg
den resterande mjölken samt vaniljsockret. Blanda sedan ihop de båda
rörorna till en smet. Klicka ner smeten i muffinsformar och toppa med 10-15 blåbär i varje muffinsform. Grädda sedan i
ugnen ca 20 minuter i 175 grader.
//Sofia ♥
13 Comments
Haha så himla bra tips! Får ta och köpa blåbär i helgen tror jag 🙂
Ja, det kan absolut vara värt det. 😀
Mmm vi som har så mycket blåbär i frysen! Jag undrar om du vet vad den randiga tapeten ni har i skafferiet från Boråstapeter heter? Tack på förhand! Är i tapetseringstagen! 🙂 Trevlig helg!
Hmm, bra fråga. Jag kan tyvärr inte svaret. Men jag tror att kollektionen hette Falsterbo. Hoppas att det hjälper dig att hitta. 🙂
Lycka till!
Det ser farligt gott ut det här. 🙂
Haha, det var precis vad de var. 😀
[…] ◊ Saftiga Blåbärsmuffins […]
Alltså, mums vad de var goda! Bakade dem i söndags och kunde konstatera att det där med att de försvinner var sant. De försvann på nolltid efter att de tagits ur ugnen. Mystiskt. Så var tvungen att baka en dubbel sats idag bara för det 😛
Vad glad jag blir över att din kommentar inte hamnat i skräpposten den här gången. 🙂
Vad kul att du bakade dem. Och visst var de goda, det är verkligen mystiskt hur de bara lyckas försvinna. Och smeten då, gillade du den? 😛
Yay, victory! 😛 Oh ja, smeten var farligt god den med!
Haha! 😛
Åh så underbart goda de här muffinsen var! Får se hur länge de finns kvar hemma hos oss? 😉 Varierade med att göra några med hallon och några med jordgubbar också. Tack för ett superbra recept!
Vad kul att du gillade dem. Nu börjar det vattna sig i munnen på mig när jag tänker på dem. 🙂
Hallon och jordgubbar passar du perfekt. Mmmm … och för att göra det ännu godare kan man ju äta dem med lite vaniljsås. 🙂