odling

Sista grödorna ur jorden

 

Pujolökarna som började som små frön inomhus i februari har nu blivit vuxna och jag har plockat de sista grödorna ur jorden. De blev fina detta år. Inte så tjocka och stora som de man ser i grönsaksdisken i affären, men dessa är garanterat ekologiska och har drivits upp med mycket vatten och kärlek. Efter att ha sköljt av jorden hackade jag dem i småbitar och frös in dem i en låda, så nu är det bara att ta så mycket man behöver vid matlagning under vintern.

//Sofia ♥

PS. Idag är sista tävlingsdagen om en pappa-tavla till fars dag. Tävla här >>

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

  • Reply Ljuva Magnolia 5 november, 2012 at 07:04

    Så härligt! Vilken lycka med egenodlat, kan det bli mer ekologiskt liksom =))

    Ha en fin dag!
    Kram Catta

  • Reply Pia Gustafsson 5 november, 2012 at 07:08

    Härligt med egna purjolökar. Våra blev jättesmå i år och tack för påminnelsen för de står nämligen kvar där ute. Kram Pia

  • Reply Emilias 5 november, 2012 at 07:12

    Härligt 🙂 De ser verkligen jättegoda och späda ut!
    Ha en fin dag!
    Kramkram

  • Reply FruNeroLindström 5 november, 2012 at 07:19

    Och de är säkerligen mycket godare än de i butikerna, små och spröda.
    Hoppas du får en riktigt mysig start på veckan, Kram Malin

  • Reply No34 5 november, 2012 at 07:22

    Så spröda och goda de ser ut. Kan avnjutas under hela vintern… Önskar Dig en ny härlig vecka, kram Kate

  • Reply Vitsippan 5 november, 2012 at 07:42

    Hej Sofia !
    Så himla fina, krispiga också

    förvällde Du först eller frös
    Du in dom färska.

    Min Chili en "frukt" som ännu
    är grön, tog in den innan frosten,
    de andra sex frös ihjäl.Ingen rolig
    sort.Tog ju egna frön, för saktfärdiga.
    Vill det ska växa fort och yppigt.
    Hur det blir med innätad balokong, återstår
    att se, än är den inte det, hjälpen saknas.

    Ha en fin Måndag
    Kram Mi

    • Reply hildashem.se 5 november, 2012 at 07:44

      Jag frös in dem färska, utan att förvälla dem. Det ska nog funka fint 🙂

      En fin måndag till dig också!
      Kram Sofia

  • Reply Vitsippan 5 november, 2012 at 07:43

    byter krispig mot gnisslig

  • Reply Annika GW 5 november, 2012 at 07:49

    Det är verkligen något speciellt med det som är egenodlat!/Annika

  • Reply creando 5 november, 2012 at 07:52

    Tänk va, från de små fröna. Vilken lyx!
    Kramar

  • Reply cafenoHut 5 november, 2012 at 08:07

    I love leek and cook during the winter every year.
    We generally cook it with olive oil, carrot and rice and we eat it while it is cold…
    But of course it is difficult to find organic leek like above so often in Istanbul.

    Have a great week…

  • Reply Humlans Lott 5 november, 2012 at 08:21

    Skördade också mina purjolökar i helgen. Några av dem hamnade direkt i grytan och blev till härlig pastasås med grädde och parmesan. Otroligt gott och väldigt enkelt! Så jag frossar i purjolök just nu och det känns lyxigt härligt.

    Kanske får nån åka ner i frysen… för framtida gräddlyx!

  • Reply Anette Ryan 5 november, 2012 at 08:49

    Härligt! Visst är det bra att det funkar att frysa in så att det räcker länge. Själva har vi precis börjat "vänta" på att det ska börja växa så smått. Har lite problem med fåglra som ger sig på vissa grejer. Köpte fågelnät häromdagen så får se om det blir bättre nu.
    Kram Anette 🙂

  • Reply Dagar av lycka 5 november, 2012 at 09:11

    Åh vilken lycka!

    Ha en fin start på veckan!
    Kram
    /Anna

  • Reply Johanna Renling 5 november, 2012 at 09:36

    Sista grödorna nu?!
    Har fått ta upp våra längesen 🙁
    Tidig frost o snö här uppe. Även om det växlar mellan varmt och kallt mest hela tiden.

  • Reply Futu 5 november, 2012 at 10:19

    Härligt med egenodlad mat!

  • Reply Annas röda stol 5 november, 2012 at 10:22

    Så gott med egen odlad purjolök och dom är extra goda när dom inte är så tjocka. Fin fina bilder och ha en härlig dag. Kram Anna

  • Reply Kia 5 november, 2012 at 11:01

    Vilka fina!! Undra om jag ska ta in mina? Har en 5 st eller nått i krukor på altan. Kom först inte ihåg att det var purjo jag sått, trodde jag struntat i det men tydligen inte.: )

    Ha en toppen dag!
    kram Kia

  • Reply EM 5 november, 2012 at 11:44

    Å vad gott. Så fina de är. Det är verkligen härligt att veta att det är bra "uppväxta" purjisar…
    kram elsamarianne

  • Reply snabbmakaroner 5 november, 2012 at 11:44

    De ser ju jättegoda ut. Nu fick jag lust att äta purjolökssoppa.

  • Reply Mormors Fint 5 november, 2012 at 17:11

    Härligt med egenodlad purjolök, det måste provasnästa år.
    Kram/
    Berit

  • Reply Lantligt i Smultronbacken 5 november, 2012 at 19:10

    Aha, de blir alltså så små när man sätter dem själv. Jag som inte fattat det utan trott att jag gör något fel eller att de inte trivs hos oss. Efter två år tänkte jag bojkotta dem nästa år, men kanske inte då. Jag trodde ju inte att de skulle bli lika stora som på affären men lite större än jag fick iaf. Nu vet jag, de blir inte så stora.

    Kram Teres

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.