lantliv

Sju års väntan

Var sjunde år odlar de raps på fältet precis jämte där vi bor. Jag älskar raps! Det är fantastiskt vackert och jag vaknar varje morgon av ett gult skimmer som speglar sig i taket i sovrummet. Det lyser som om det vore ett fält av guld och när solen skiner på blir det nästan bländande, men även när det är mulet som på bilderna så lyser det upp som för att kompensera för den saknade solen. Dessutom älskar jag doften och jag vill aldrig att det ska blomma över. För när det blommar över, så måste jag vänta ytterligare sju år.

I min köksträdgård är det ännu inga färger, men snart hoppas jag.

 

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Den där Victoria 14 maj, 2014 at 06:29

  Rapsfält är underbara och gör en lycklig i kroppen.

 • Reply Elle 14 maj, 2014 at 07:06

  När jag ser dina bilder måste jag tänka på tonåren när jag bodde i Skåne. Där jag nu bor (Tyskland) odlas inte mycket. Vi har mest gräs som används till utfodringen av kor. Enstaka majsfält, men för annat lämpar sig tydligen inte jorden just i mina trakter.
  Rapsfält piggar verkligen upp. Njut av dem!
  Ha en fortsatt fin vecka.

 • Reply Petra / Popetotrora 14 maj, 2014 at 07:44

  Den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge. 😉 Även om sju år nog ändå är på gränsen till för länge.

 • Reply Evelinas Ekologiska 14 maj, 2014 at 08:29

  Helt overkligt vackert!! Bländande Gult, vilken lycka 🙂

  /Evelina – Evelinas Ekologiska
  http://www.evelinasekologiska.se

 • Reply Bodil Morse 14 maj, 2014 at 10:21

  Åh, så himla vackra bilder.
  Nu saknar jag Skåne, jätte mycket.
  Kram Bodil.

 • Reply Jennica... 14 maj, 2014 at 12:18

  Den som väntar på nåt gott!! 🙂
  Kram Jennica

 • Reply Anette Ryan 14 maj, 2014 at 12:33

  De gula rapsfälten är slående vackra tycker jag också. De skapar en sådan kontrast till all övrig natur, blir ofta dramatiskt med sin intensitet. Dock så avskyr jag lukten. Har känslig näsa och det luktar såå himla starkt 🙂
  Så många "pallkragar" du får plats med, blir riktigt avundsjuk på din yta. Här har vi endast en stor men mer får ej plats.
  Kram Anette

 • Reply lenaiwales 14 maj, 2014 at 13:54

  Rapsfält, vad underbart!

 • Reply snede 14 maj, 2014 at 14:04

  Det är fakriskt det snyggaste som kan finnas på en åker tror jag,älskar att åka med bilen omkring ute på landet och se dessa underbara "fields of gold"!!

 • Reply Razzy 14 maj, 2014 at 14:13

  Härliga bilder men ska erkänna som den storstadsbo jag är så vet jag inte hur rapsblommorna luktar. Dock så är de gula fälten underbart vackra.

  Kram Eva

 • Reply Fiffiga Systrar 14 maj, 2014 at 15:32

  Älskar rapsfält men hade inte en aning om att det bara blommar var 7 år… Se där då lärde vi oss något nytt idag med! 😉 kram

  • Reply hildashem.se 15 maj, 2014 at 05:10

   Nej, nej, nej! Lär dig inte det för sjutton! 😉
   Rapsen blommar varje år … men på vårt fält så odlar de raps vart sjunde år på grund av växtföljden, för att sjukdomar bland grödorna inte ska sprida sig 🙂

   Kram Sofia

 • Reply Annette - MyRoseValley 15 maj, 2014 at 07:41

  Underbart! Här i Schweiz är det mycket rapsfält i blom. Nu har dom precis blommit över och varje dag när jag kört till jobbet så har jag taunkt att jag måste stanna och ta ett kort innan det bästa guldskimret försvinner, men nu är det alltså för sent. För denna gången. Turligt nog så kommer dom igen nästa år igen. Kanske inte på samma fält men eftersom vi har så många fält så får vi i alla fall uppleva den ljuva doften och de underbara färgerna varje vår. Ett riktigt vårtecken. Gillar dina odlingsboxar. Vi har precis byggt några och pratade just om att måla dom röda. Det blir ju kalasfint så det gör vi nog.

  xxx
  Annette
  My Rose Valley

 • Reply Emschen 15 maj, 2014 at 20:30

  Åh va ljuvligt att ha fält av guld precis utanför fönstret. Ljuvligt!

 • Reply fianathome 16 maj, 2014 at 09:47

  Då är vi två. Det är så fantastiskt detta med de gula fälten så jag ryser. För mig är det mycket barndomskänsla. Doften av raps är frihet för mig 🙂
  underbart
  Kram
  Fia

 • Reply Lisa Lind 19 maj, 2014 at 09:04

  Jobbar också hemma, är uppväxt bredvid gula rapsfält men tyvärr kan jag inte se dem från mitt fönster (har flyttat in till staden). Ibland åker jag ut till far min och minns dem, trots att de byggt ut Lund alldeles för mycket, så att den lantliga känslan knappt finns kvar…

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.