klänningar

Skaparglädje i massor

 

Jag köpte mig ju en gammal dansk 60-talsklänning på second hand för ett par veckor sedan. Tanken var att jag skulle pimpa den. Så just nu har jag plockat fram allt material jag samlat på mig för att hitta rätt detaljer att sy på den. Det är otroligt kul och jag är säker på att jag kommer att göra detta med fler kläder framöver.

Apropå skaparglädje så var jag ju igår och lekte med lera. Det var så otroligt roligt och jag kommer att göra om det många gånger. Det ligger ett fantastiskt ställe med härlig personal bara ett par kilometer ifrån där jag bor; GJORD skaparverkstad. Där kan droppa in på onsdagar och skapa så mycket man vill. Förutom att skapa i lera  kan man göra smycket, måla tavlor, sticka, sy, måla glas och korgar, fika och mycket mer. Så bor du i närheten kan jag varmt rekommendera detta ställe. Nu får jag vänta en månad på att få hem mina saker brända och glaserade.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply lindakvist 16 februari, 2012 at 07:29

  Åhhh, tänk om man hade haft hälften av din kreativitet – ska bli spännande att se det färdiga resultatet!

 • Reply Svea 16 februari, 2012 at 07:39

  JA, visst är det kul att pimpa om saker, blir säkert supersnyggt!
  Ha det bäst, Sandra

 • Reply Yosofine 16 februari, 2012 at 07:42

  Kul idé med klänningen och vilket roligt ställe med massa olika grejer att testa!

  Kramar

 • Reply Vardag och flärd 16 februari, 2012 at 07:45

  Så roligt med en skaparverkstad för oss som vill pyssla i glada vänners lag! Synd att jag inte bor i närheten, snyft!
  Kram Eva

 • Reply Emm 16 februari, 2012 at 08:07

  Kul idé med att blomma med knappar! 🙂 Apropå Gjord – har du varit i Mellby Västergård?

  • Reply hildashem.se 16 februari, 2012 at 08:18

   Nej, jag har inte varit där ännu men jag ska dit i mars på en träff med ett nätverk som jag är med i – hon som driver det är med i samma nätverk. Jag tror att det är ett väldigt mysigt ställe 🙂

 • Reply Life Of An Angel 16 februari, 2012 at 08:28

  Klänningen ser ut att bli helt fantastisk. Hoppas du visar slutresultatet sen.

  Så härligt med kreativa människor och nu kliar det rejält i fingrarna. Vill med pyssla men vad?! 😀

  • Reply hildashem.se 16 februari, 2012 at 08:32

   Jag kommer absolut att visa slutresultatet sedan. Vi får se hur länge det tar innan den blir klar bara … 🙂

   Ibland är det svårt att vet vad man vill pyssla med. Jag har en bok som jag skriver upp mina idéer i och när jag inte vet vad jag ska göra tittar jag i den. Hoppas att du kommer på något snart.

 • Reply Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ 16 februari, 2012 at 08:59

  Men vad cooolt att göra blommor av knapparna sådär. Att man inte kommit på det tidigare. Fast det måste vara lite småjobbigt att fy fast alla, jag hatar nämligen att sy i knappar. Men om det blir så fint så går det nog att stå ut 😛

  Kul förresten att du ville vara med i min give away!

 • Reply AnnaMalinska 16 februari, 2012 at 09:05

  Hej,
  först vill jag tacka för din underbara blogg. Du ger så mycket inspiration och bevisar att pyssel inte alltid måste kosta skjortan. Tack.
  Jag är verkligen nyfiken på det färdiga resultatet av din pimpning.

  Ha en skön dag!
  Malin

  • Reply hildashem.se 16 februari, 2012 at 09:17

   Tack Malin! Så roligt att jag bidrar med inspiration till dig. Just att saker och ting inte behöver kosta så mycket är lite av en sport – eller egentligen är det att återvinna allt som går som är sporten och då kommer ju det billiga som en bonus liksom 🙂

   Jag önskar dig en skön dag också!

 • Reply Kia 16 februari, 2012 at 09:10

  Var det en drejkurs du var på? M gick på det med sin farmor i höstas och farmor har egen drejskiva och ugn hemma. Själv har jag aldrig provat. Borde göra det när man har chansen så nära! Glasblåsning är något jag skulle vilja prova.

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

  • Reply hildashem.se 16 februari, 2012 at 09:15

   Nej, det var ingen kurs. Jag var där på drop-in. Då får man göra precis vad man vill, det fanns en drejskiva också men den använde jag inte. Glasblåsning vore häftigt 🙂

   Kram Sofia

 • Reply Anette Ryan 16 februari, 2012 at 09:16

  Klänningen ser ut att bli superhäftig. Ser fram emot slutresultatet.
  Kram Anette 🙂

 • Reply Jenny 16 februari, 2012 at 09:31

  Hej Sofia!
  Klänningen kommer bli görsnygg, ser fram emot att få se fler bilder sen när den är klar!

  Kraam Jenny

 • Reply Helena, Craft and Creativity 16 februari, 2012 at 09:45

  Vad spännande med leran, ser fram emot att se resultatet!

  Det är kul att "pimpa" kläder, jag har börjat så smått med ett par av barnens klänningar. Kanske vågar jag mig på något till mig själv också. 🙂

 • Reply creando 16 februari, 2012 at 10:21

  Låter som ett fantastiskt ställe 🙂 Jag har fått möjlighet att vara på något liknande här, men inte haft tid att göra det. Är verkligen ursugen på lera och keramik, men nu har jag ju börjat läsa foto på halvfart samtidigt som jag jobbar. Någon måtta får det ju vara liksom 🙂

  Kramar

 • Reply Aquilejans 16 februari, 2012 at 10:45

  Vilken kreativitet, du är så inspirerande!
  Kram Malena

 • Reply en matsked grejer 16 februari, 2012 at 10:58

  Åh vad kul gjort med knappar!

 • Reply HannasHörna 16 februari, 2012 at 11:45

  Hej hej!

  Åh vilket kursställe du tipsar om. Synd att det är så långt bort. Vad kul att få pimpa en klänning…det ser riktigt fint ut med knapparna…

  Ha en go dag!

  Kram

 • Reply Gottegrisen 16 februari, 2012 at 11:52

  Vad härligt det låter att ha nära till ett sånt ställe!!

  Och klänningen ser ut att bli jättefin!!

  Kram

 • Reply Johanna Stålros 16 februari, 2012 at 12:05

  Tusan oxå att det inte ligger här i närheten av mig- jag drömmer om ett just sånt ställe att få gå på mysiga kurser och få igång sin kreativitet!!! Lyckliga du!!! Kram

 • Reply Linneskåpslycka 16 februari, 2012 at 15:57

  Ohh så mycke härliga färger:))
  Den kommer bli såå fin för du är verkligen duktig på att pyssla och "att få till det" :))

  Har en liten utlottning,gå gärna in och kika;)

  Ha en fin kväll.
  Kram

 • Reply Borgmästaren 16 februari, 2012 at 19:46

  Ser fint ut med knapparna som blommor. Ska bli kul se färgigt resultat.

 • Reply Anna 16 februari, 2012 at 20:05

  Det ska bli fantastiskt roligt att se resultatet på din klänning! jag bara älskar färgen! Är så svag för ljusgrön!

  Vad roligt med en liten skaparverksad! Det är ju alltid extra roligt att pyssla tillsammans med andra och skvallra lite!

 • Reply Titta in hos Thess 16 februari, 2012 at 20:58

  Vad roligt du verkar ha haft =)
  Förstår att det kommer bli fler gånger.
  Klänningen kommer bli SÅ fin Och SÅ du.

  Kram Thess

 • Reply Henrik 17 februari, 2012 at 15:21

  Alltid kul med skaparglädje. Med anledning av det vill jag passa på att tipsa om Antik- och Hantverksmässan som arrangeras den 28 april på Hässleholmsgården. Dit kommer många hantverkare och visar allt från snickerier till textilier och smycken.

 • Reply Rebeccas DIY 18 februari, 2012 at 12:02

  Visst är det kul att pimpa kläder! Jag får alltid så många fler komplimanger på de kläder jag satt band, spetsar, virkat, fickor etc på, än andra plagg. Din klänning ser ju ut att bli supersnygg, vilken fantastisk färg att utgå ifrån!
  Ha en skön lördag!

 • Reply Zima 19 februari, 2012 at 06:44

  Åh va fint att göra blommor av knapparna! Och appropå att skapa i lera – ett sånt ställe skulle inte vara helt fel att ha tillgång till…

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.