Uncategorized

Små men starka krafter

Röd chili är enkelt och gott att odla.

Att odla röd chili är riktigt enkelt och tacksamt. Jag gjorde det för första gången förra året och jag hade aldrig trott att det skulle gå så lätt att få egen chili. I år har jag också sått några frön som nu har växt upp och blommar så nu väntar jag bara på att de starka små frukterna ska växa fram. För starka är de – oj, oj! När jag för första gången använde en av mina egna chilifrukter så höll jag på att förstöra maten – så starkt var det. Men gott! Tänk att något så litet kan vara så starkt.
Har du tips på andra roliga sker man kan odla?

Just nu kan ni se tips på hur man gör mina odlingsskyltar och min sommarbricka hemmakanalen.se

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Min Svägerska och Jag 6 juli, 2011 at 06:29

  Jag har aldrig odlat chili förut. Vad kul det låter att få skörda egen chili. Måste man ha växthus eller klarar dom att stå ute bara?

  Hemakanalen är en rolig site, ska dit och titta på ditt redan nu.

  Önskar dig en solig, härlig onsdag.
  Kram Linda

 • Reply Johanna Stålros 6 juli, 2011 at 06:53

  Hihi det blir vrålstarkt….men så kul det är att odla sin egen! Kram Johanna

 • Reply hildashem.se 6 juli, 2011 at 07:00

  Linda: Du behöver inte ha växthus. Jag odlar mina i krukor och har dem både utomhus och inne på fönsterbänken.

 • Reply Ann-Louise 6 juli, 2011 at 07:32

  Jag odlar spaghettisquash i år för första gången. Ska bli så spännande att se hur de smakar då jag aldrig har ätit just denna squash tidigare. Chilin får bli nästa år. 🙂

 • Reply Sofies Stiltje 6 juli, 2011 at 07:41

  Då måste jag prova odla chili! Jag har inte allra mest tur med egenodling men om de är lätta att ha att göra med är det värt en chans 🙂

  Kram, Sofie

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet 6 juli, 2011 at 08:17

  Hej vännen
  Chili…så fint. Jag är urdålig på att odla. Måste nog skärpa mig…det är ju så inspirerande kan jag tänka mig. Det ända jag pillar med är löite kryddor. MEN i år även potatis i spänner. Och dessa lyckades verkligen i år. Så goda MUMS!!
  Inte mycket bloggande för mig nu på sommaren. Men kikar in en sväng till dig idag. Ha de så gott Kramar Maria

 • Reply VillaKarlslund 6 juli, 2011 at 08:36

  Får nog prova odla chili verkar vara lättodlat,det gillar jag:)
  Ska kika in på hemmakanalen nu:)

  Ha det gott
  Kram Tina

 • Reply Dessi - Home and desire 6 juli, 2011 at 09:52

  Häftigt! Det kanske t o m jag skulle klara av! 🙂

  Tack för din fina kommentar hos mig!

 • Reply Madonnaliljan21 6 juli, 2011 at 10:53

  Hej!

  Då kanske man skulle testa det! Är inte så duktig på att odla, men detta verkar ju enkelt då;))

  Hoppas du har det fint!

  Kram Jenny

 • Reply Lilla Kråkslottet 6 juli, 2011 at 11:01

  Meeeen va kul med Hemmakanalen!!! 🙂

 • Reply Madeleine Berglund 6 juli, 2011 at 11:23

  Hej Sofia!

  Javisst, jag plockar frökapslar och frön. =D Det beror på vilken växt det gäller. Somliga plockar jag på hösten då det är visset. I regel brukar jag "känna" på växten om det är dags. Låter konstigt, men blomningen ska vara över och sedan ska det liksom kännas sprött och lite torrt om frön och kapslar.

  Kram Madde

 • Reply Tina på Balkongen 6 juli, 2011 at 11:36

  Mmm, chilli, vad gott! Och verkligen lätt att lyckas med så länge de står varmt och vindskyddat. Det enda nackdelen nog är att de tar lång tid på sig att utvecklas från sådd till mogen frukt, upp till 9 månader hos vissa sorter.

  Inte alla chillifrukter är lika starka. En nybörjare skulle jag tipsa om Jamaican Bell, Black Hungarian och Tobago Seasoning. De är relativt milda. De första två nämnda är så häftiga! Googla för att se bilderna. Utomordentligt fina och super goda!

  Odlar du inte druvgurka, Sofia? Det enklaste jag vet! De passar perfekt i krukor eller smålådor mot spaljé, eller varför inte i en ampel. De har litet rotsystem och klättrar på höjden. Bästa val när man har ont om plats alltså. Jag skördade ca 60 druvgurkor från mina 7 gurkplantor förra året!

  Ha det så gott!

 • Reply Saras Qvintessentials 6 juli, 2011 at 12:14

  Så roligt att du figurerar på hemmakanalen!

  Jag fick två stora, en chiliplanta och en piripiri av min svåger, som han vårdat väl. Jag gjorde en salsa med en piripiri, halleda, vad starkt det blev! Men så roligt att ha eget, och de är så fina och knallröda i mitt köksfönster.

  Så roligt att du gillar min fest, haha, det kanske blir att vi möts en dag! 😉

 • Reply Hanna 6 juli, 2011 at 12:24

  Ville bara titta in och säga hej.
  Kram
  Hanna

 • Reply Fröken Grön 6 juli, 2011 at 12:32

  Jag hade en chiliplanta förra året, men inser nu att jag har glömt det i år. Den var himla dekorativ också, tog in den i köket frampå höstkanten och den gjorde sig jättebra även inomhus.
  Må så gott!
  /Anna-Karin

 • Reply Sabina - Ung förälder och gravid igen 6 juli, 2011 at 14:51

  SV; haha, fast jag tycker jag ser så bitter ut på bilden 😛 Fast det speglar väl hur less jag är på att vara gravid nu… hah

 • Reply Finurliga Fröken 6 juli, 2011 at 20:01

  Men va roligt! det måste jag testa att odla. Älskar att testa nya saker och är de enkelt måste man ju prova. Tack för tipset! Kram

 • Reply BBQ VILLAGE 9 juli, 2011 at 02:44

  Då ska jag nog också testa att odla egen chili, de röda jag köper på Ica tycker jag inte smakar speciellt mycket, kan änvända en halv chili utan att det händer något nämnvärt och så ska det inte vara 😉

  Kram F

 • Reply Anonym 10 oktober, 2011 at 17:37

  Intressant inlägg! 🙂 Jag hittade tidigare en annons för ekologiska chilifrön. Jag har gjort en beställning och väntar på att få komma igång 🙂

  http://www.blocket.se/dalarna/Olika_sorters_CHILIFRON_fran_ekologisk_odling_36045808.htm?ca=6&w=1&last=1

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.