odling

Små skyltar till frösådden

Äntligen har det börjat hända grejer efter förra veckans frösådd. Lyckan när de små gröna stråna skjuter upp ur jorden är underbar. Det är så häftigt, även om det dröjer innan jag kommer att kunna skörda grönsakerna så är det skönt att resan är påbörjad. Jag gjorde små odlingsskyltar för att kunna hålla ordning på vad det är för frön jag sått. Så om någon av er råkar odla precis samma fröer är det bara att ladda ner och skriva ut, klippa och tejpa fast dem på tandpetare.

Tre olika sorters tomater blir det detta år.

 

Klicka, ladda ner och skriv ut på lite kraftigare papper.
Sedan är det bara att klippa och tejpa fast på tandpetare.

 

//Sofia ♥

PS.

Här finns fler skyltar i samma stil att skriva ut >>
Och här hittar du fler roliga grejer att ladda ner >>

Previous Post Next Post

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Svea 13 februari, 2012 at 06:52

  Vilka fina!! Om inte annat så blir jag ju inspirerad att odla samma som du bara för att få använda så fina skyltar!
  Verkligen dags för oss att så, kansk ska ta pojkarna till hjälp och ploppa ner lite frön…
  Fin måndag hoppas jag att du får!
  // Sandra

 • Reply Marianne 13 februari, 2012 at 07:23

  Verkar kul att odla med så mycket fint runt om kring:)
  Här är inget påbörjat utan det blir det som går att stoppa i jorden direkt i vår. Kanske något litet frö som skriker lite extra på mig ute i butiken får följa med hem;)
  Ha en härlig start på veckan!
  Kram Marianne

 • Reply fianathome 13 februari, 2012 at 07:34

  Sött! Hoppas du får massor med söta tomater. Ha en skön vecka! //kram Fia

 • Reply Kia 13 februari, 2012 at 08:10

  Fina skyltar du gjort!
  Jag ska bara köpa jord sen ska jag sätta igång. Tog faktiskt frön från en spetspaprika förra veckan som jag tänkte prova plantera. Se om det kommer upp något!

  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

 • Reply Pysselbolaget 13 februari, 2012 at 08:34

  Jättesöta skyltar! Tack! Vad heter typsnittet du använt?

  Hälsar Pysselbolaget

  • Reply hildashem.se 13 februari, 2012 at 08:58

   Typsnittet heter Masana.

   Ha en fin dag!

  • Reply Pysselbolaget 14 februari, 2012 at 06:38

   Tack för det! Vi önskar dig en bra dag tillbaks!

 • Reply Aquilejans 13 februari, 2012 at 08:54

  Fantastiskt söta skyltar!

 • Reply Vardag och flärd 13 februari, 2012 at 09:16

  Du är så fin som delar med dig! Tack!
  Kram Eva

 • Reply Helena, Craft and Creativity 13 februari, 2012 at 09:20

  Supersöta, som sagt! 🙂

 • Reply The Rosegarden in Malevik 13 februari, 2012 at 09:35

  HEJ Sofia
  Göta Petter va pysslig du e,.ser jättefint ut 🙂
  Håkan

 • Reply alexandra - alarnophotos 13 februari, 2012 at 09:46

  Så underbart söta och fina! Jag blir ju helt såld på idén att börja odla bara för att få använda dessa. Gulle dig som delar med dig och låter oss använda dina fina skapelser!

 • Reply Vardaxlyx 13 februari, 2012 at 09:51

  Du är en inspirerande och go person och varje gång man besöker din blogg så blir man helt varm av allt fin och den kreativa känslan man finner. DU ÄR HELT ENKLET bäst!

 • Reply Vit dröm 13 februari, 2012 at 10:42

  Vad gullig du är som delar med dig av dina etiketter 🙂 Tycker de är hur fina som helst!!
  Ha en toppendag!
  Kram Anna

 • Reply Anette Ryan 13 februari, 2012 at 11:31

  Vad duktig du är som odlar från frö. Själv köper jag färdiga småplantor när det är dags. Kostar dock inte så mycket hos oss i jämförelse tror jag.
  Supersöta skyltar som får mig att vilja så frön dock! 😉
  Kram Anette 🙂
  PS kan man få se vad maken sytt för något någon dag? 😉

  • Reply hildashem.se 13 februari, 2012 at 11:44

   Hmm … nu funderar jag på vad jag kan ha skrivit om att maken syr …? Han syr inte så mycket så jag vet inte riktigt 🙂
   Ha en fin dag!
   Kram Sofia

 • Reply Johanna Stålros 13 februari, 2012 at 15:44

  Så himla söta små skyltar!!!
  Duktiga du. Kram

 • Reply Två Små Hus 13 februari, 2012 at 15:57

  Tack söta du för att du delar med dig! Många av mina fröer är desamma som dina så de kommer väl till pass! Blev så inspirerad av ditt första inlägg med alla fröpåsarna så jag letade upp Impecta och gjorde en storbeställning. OM allt tar sig så måste jag lära mig hur man tar tillvara på överskott av tomater…
  Kramis Susanne

 • Reply Camilla 13 februari, 2012 at 18:45

  Åh så söta skyltar, vad duktig du är! Det börjar även klia i mina gröna fingrar nu 🙂

 • Reply Annika GW 13 februari, 2012 at 19:20

  Härligt! Snart är det dax att möta våren och återigen få uppleva naturen vakna till liv. Jag har misslyckats så många gånger med mina frösåddar så jag har börjat att köpa färdiga försådda plantor som har kommit en bit på vägen.Det har jag lyckats bättre med! / Annika

 • Reply Bromans Bravader 13 februari, 2012 at 20:41

  Oj, är det alltså redan dags att så… jisses, nu blev jag stressad.
  Kram Jannike

 • Reply creando 13 februari, 2012 at 20:46

  Tack snälla du! Så söta!
  Kram kram

 • Reply Titta in hos Thess 13 februari, 2012 at 21:10

  Åå vilka små söta frö skyltar…rakarn´s att jag inte har någon skrivare (Tänkte faktiskt önska mig en i födelsedagspresent)
  Men jag åtmindstonde kommentera nu tack och lov =)

  Kram Thess

 • Reply Vitsippan 15 februari, 2013 at 08:00

  Jättesöta små skyltar.

  Chili satte jag förra året av sju plantor blev det en frukt.Funderar på att skaffa litet växthus till min nätade balkong. Måst ju nu tänka på vad som är giftigt eller ej tack vara Prinsens nyfikenhet att sätta tänderna i allt.

  Ha en trevlig och härlig vår bland fröerna som skjuter skott

 • Reply Anonym 15 februari, 2013 at 19:52

  Jag skulle gärna vilja printa de fina skyltarna, men är inte så bra med datorer. Vill du (eller någon läsare) vara snäll att förklara hur man ska göra för att "ladda ner", som det står att man ska göra?

  Tack för en underbart fin blogg och ha en trevlig helg:)

  • Reply hildashem.se 15 februari, 2013 at 20:18

   Om du klickar på bilden med alla skyltar på så att den liksom blir större, och sedan högerklickar så borde det stå Spara bild … eller liknande. Spara ner den och skriv sedan ut eller så kan du skriva ut direkt utan att ladda ner den. Det är lite svårt att förklara exakt hur du ska göra eftersom det ser lite olika ut beroende på vad du har för dator och webbläsare. Har du en knapp på tangentbordet som heter ctrl kan hålla in den samtidigt som P så brukar skrivarrutan öppna sig. Vet inte om jag förklarat så bra, men jag hoppas att det löser sig annars får du mejla mig så skickar jag filerna 🙂
   Fin helg till dig också!

  • Reply Anonym 15 februari, 2013 at 23:21

   Tusen tack för ditt (väldigt snabba!)svar och förklaring. Det var ju jätteenkelt. Så nu är det printat och jag ser fram emot att göra dem klara här i de tidiga nattimmarna. Ännu en gång..tack:)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.