Alla recept, smoothies

Smoothie med nässlor

smoothie med nässlor

Den tid som är just nu bjuder på gratis nyttigheter i naturen såsom nässlor. Eftersom nässlor är rika på C-vitamin men även innehåller järn, kalcium, fosfor, svavel, kisel, mangan och dessutom är inflammationshämmande, avgiftande, bra för blodet och sänker blodsockernivån … så vore det ju dumt att inte använda dem. Det bästa är ju att använda torkade nässlor att smula ned, men för min del blev det färska direkt från ogräslandet.

Det här stoppade jag ner i mixer; men när det gäller smoothie kan man ju göra nästan hur som helst.
1 avokado
1 banan
ett knippe nässlor
6 dl sojamjölk
1 msk linfrö
1/2 pressad lime

Jag har också testat att göra paj på ogräset kirskål, se receptet här >>

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply 40 och fab 20 maj, 2015 at 07:40

  Ett lite annorlunda recept på smoothie, men det kanske man skulle prova 🙂
  Jag glömmer alltid bort att man kan äta nässlor, troligtvis för att jag ser det som just ogräs 🙂

  Kram Jonna

  • Reply hildashem.se 21 maj, 2015 at 09:02

   Ja, man får vänja sig vid att inte se det som ogräs. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Ester - esterevelina.se 20 maj, 2015 at 21:15

  Det låter bra och ser bra ut – men ändå så vågar jag inte riktigt prova. Det är liksom något med barnaminnet av fullt med blåsor på händerna som gör att det känns motbjudande att äta nässlor. Men en vacker dag kanske jag vågar mig på det! 🙂

  • Reply hildashem.se 21 maj, 2015 at 09:03

   Ja, jag kan hålla med dig. Det finns många smärtsamma barndomsminnen förknippat med nässlor. 🙂

 • Reply Mia 21 maj, 2015 at 21:31

  Vilken fin färg det blev! Men stoppade du bara nässlorna i mixern? Bränns det inte i munnen?

  • Reply hildashem.se 22 maj, 2015 at 05:42

   Japp, de späda bladen åkte rakt ner i mixern. Nej, det bränns inte i munnen. 🙂

 • Reply Ants Neo 6 augusti, 2018 at 09:49

  Hittade ditt recept på Googling. Provade i morse efter att igår kväll rensat odlingslådan på brännässlor. Har så tjock hud så bränner mig inte. Tog de minsta bladen, och lite kvar av stjälkar, då jag hört de smakar bäst. Använde egen havreMJÖLK till. Krossade linfröna. Otroligt mättande. Stort tack!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 15 oktober, 2018 at 21:07

   Tack vad kul att höra. Själv bränner jag mig alltid min tunna hud ont på nässlor. Om drygt 6 månader kommer det nya nässlor – och då är det dags igen. 🙂

 • Reply Charlotte Svanholm 11 maj, 2019 at 18:02

  Hej 🙂
  Tack för tipset med nässlor i smoothie. Den här kommer bestå av päron fänkål kiwi kirskål och brännässlor och så lät det riktigt gott att ha i avokado :D- lite energippfyllning efter en härlig lång cykeltur.

  TIPS jag klipper nässlorna och plockar upp dem med saxen, som en tång ungefär 😉
  Då slipper jag bränna mig.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.