Livet

Snart är det jul!

Jag vill inte göra vissa av er deprimerade men det är faktiskt inte så länge kvar till jul. Det är bara 62 dagar kvar till 1:a advent. Och med tanke på hur fort dagarna går så är det inte länge alls. Juletid för mig innebär mycket bakande. Och jag älskar ju att baka. Praliner, godis, kakor och alla sötsaker man kan tänka sig. Dessa fina pepparkaksformar som vi fått av min mans härlig mormor är så vackra att de faktiskt står framme året om i sin en glasburk. Det är ju faktiskt inte bara till jul som man kan använda dessa. Vad sägs om att kanske baka midsommarsvin eller påskgummor i chokladsmet?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Esteterier 26 september, 2011 at 10:43

  Nej, det går ju alldeles för fort! Jag ska ju promenera bland höstlöven i kofta och halsduk först, gå på höstmarknad och njuta av den perfekta temperaturen!

 • Reply Anonym 26 september, 2011 at 11:12

  Fullkomligt ÄÄLSKAR julen, längtar så denna gång eftersom vi nu får fira jul i ett gammalt hus. Ska bli så himlans mysigt att börja pynta till advent. Längre än så orkar jag inte vänta. hihi!
  Hanna , Lantligt Inrett

 • Reply Helena - Hellys Jul 26 september, 2011 at 11:30

  Älskar pepparkaksformar och har samlat på mig ett par. Du blir inte förvånad nu va?? Det är även fina att använda som dekoration. Eller som jag gjort här: http://hellysjul.blogspot.com/2011/06/dassiga-pepparkakor.html

 • Reply BBQ VILLAGE 26 september, 2011 at 15:30

  Ja, jag blir då i alla fall inte deprimerad – jag lääääängtar till julen och allt pyssel & bak som hör till – ska bli så mysigt 😉

  Kram F

 • Reply Lantligt i smultronbacken 26 september, 2011 at 18:37

  Det är ju faktiskt så, inte alls långt kvar. Nu när man har insett att sommaren är över får det gärna blir jul och nytt år.

  Kram Teres

 • Reply Jenny 26 september, 2011 at 19:10

  Hihi, klart du kan använda dem året om =)
  Jättefint i glasburken! Jag har fyndat en stor glasburk nyligen, hm, kanske ska leta fram formarna till den..
  Ha en skön fortsättning på veckan, kram Jenny

 • Reply my white mess 26 september, 2011 at 19:23

  Nej, det är inte långt kvar…går i ett rasade tempo. Har satt i gång julbloggen igen och det är verkligen ett juligt tecken.

  Sen måste jag berömma dig för ditt jobb med boken fab keramik. Ursnygg är den!
  Kram Malin

 • Reply K R I S T I I N A 26 september, 2011 at 19:54

  oups är det dax snart igen.
  jag har lite dille på kakformar, köper ett par varje vinter…sedan ja, du har helt rätt, man kan pyssla med dem lite då och då gnm året som går. Jag gjorde små gubbar och gummor till ett sommarläger i lera en sommar då barnen fick göra blomsterpinnar av dem.
  Ha det gött i jule-väntan.
  //Kristiina

 • Reply Johanna Stålros 26 september, 2011 at 20:28

  Hua för jul och för att du påminner mig;) Nä då jag gillar julen, men för mig är den lååångt bort…röstar på höstsvin;) Kram Johanna

 • Reply Madeleine Berglund 26 september, 2011 at 20:52

  Både chokladsnurror och morötter ser goda ut. mums! Härliga pepparkaksformar! Ska bli mysigt med jul. Doft av gran, tända ljus, apelsiner och mandariner, hembakat och alla dessa ljuvliga blomster. mmm.. 🙂 Vilken makalöst härlig kombination!

  Jag anser för övrigt att det är helt rätt av dig att ha formarna framme året om. =)
  Kram Madeleine

 • Reply Anette Ryan 29 september, 2011 at 13:20

  Idag såg jag första julgrejerna i butiken!!! 29 september. Det var när jag var inne på Coles och straxt därefter Safeway (våra två stora mataffärer, typ ICA & Konsum). Båda hade skyultat upp en hel hyllsektion med julpryttlar. Vet att det brukar komma straxt efter min födelsedag vilken är den sista september. Men har aldrig sett något tidigare än så!!
  Nu är det jul igen….
  Kram Anette 🙂

 • Reply Fru W 30 september, 2011 at 18:10

  Jag kan avslöja att jag längtar redan jättemycket efter julen….kram Sofia

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.