pysseltips

Snygga konservburkar på en söndag

Mitt vanligaste pyssel är att limma på fina papper på gamla konservburkar, jag sparar alltid de konservburkar som blir över i köket. Och det är burkar som öppnas med en ögla på locket som jag sparar, inte de som öppnas med konservöppnare för de kan man lätt skära sig på. Burkarna använder jag sedan i mitt pysselrum för att förvara sker i. Praktiskt och snyggt – fast det börjar bli rätt många burkar nu.

Hoppas att ni alla får en härlig söndag, här blir det tipspromenad och lite pyssel i trädgården. Vad ska du göra?

//Sofia ♥

Ps. Titta på mina tidigare pyssel med konservburkar här och här.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply Emma 18 mars, 2012 at 08:25

  Hej fina du! Idag ska jag ut i löpspåret och sedan ska jag på megaloppis i Tumba! Eftermiddagen ska sedan ägnas åt hemmaprojekt såsom att piffa upp ett fult Ikeaskåp.
  Ha en härlig dag!

 • Reply 20-talshuset 18 mars, 2012 at 08:28

  Det där är snygga burkar alla dagar i veckan! 🙂 Så härligt att ha ett pysselrum. Det skulle jag gärna ha också. Här blir det idag lite målning av golvlist och annat pyssel med vårt nya sovrum. Så kul! Ha det gott! Kram Anna

 • Reply Helena 18 mars, 2012 at 09:06

  Om du vill ha burkar i lite större storlekar fungerar det bra med pringles burkar också. Önskar dig en fin söndag! kram

  • Reply hildashem.se 18 mars, 2012 at 09:08

   Ja, det är ju en jättebra idé! All återvinning är bra återvinning 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Tina 18 mars, 2012 at 09:08

  Jag ska ner till gymmet nån timme. Och nu när jag kikade in här blev jag så himla pysselsugen, så det blir nog så att jag plockar fram nåt kul pyssel när jag kommer hem. Tack för inspirationen! Kram

 • Reply emsjolund 18 mars, 2012 at 09:26

  Hej!
  Åh, du har en sådan fin blogg! Jag blir så himla inspirerad VARENDA gång jag kikar in här- alldeles förtjusande! Jag sitter hemma och har en drös med konservburkar jag försöker få ordning på. En liten fråga bara, använder du dekorationsark till detta och i såfall; vad använder du för lim? Är det inte svårt att arket inte bänder sig liksom?
  Tusen tack för alla fina tips, ha en skön söndag!
  Emma

  • Reply hildashem.se 18 mars, 2012 at 11:49

   Hej Emma! Ja, det är dekorationsark (lite kraftigare papper) och jag använder vanligt skollim som jag penslar ut över hela arket. Blir det för tjockt med lim så "bänder" sig pappret men oftast syns det inte när det väl torkat på burken.
   Lycka till och en fin söndag till dig också! 🙂

 • Reply Anna 18 mars, 2012 at 10:00

  Så fint du gör! Jag använde faktiskt konservburkar som krukor igår med inspiration från dig!

  Jag ska bara ha en lugn och skön söndag med lite träning!

 • Reply Fröken Tindra 18 mars, 2012 at 10:11

  Vad fina dina burkar blir. Det är ju så kul att pyssla!
  Här är grått och eländigt idag. Också. Jag har jobbat hemifrån lite och skall väl sitta en stund till. Sen skall jag försöka att avsluta armbanden jag påbörjade igår kväll.
  Kram!

 • Reply TheTrueBohemians 18 mars, 2012 at 10:37

  Fint. Och härligt skön pastellbild!
  Du är bra ;-)!
  Kram!
  /Helena

 • Reply Mamma Elva 18 mars, 2012 at 10:43

  Tjusigt som vanligt! Det är roligt med enkla pyssel :)Själv blir det trädgårdspyssel samt en del rensning här hemma.
  Ha en underbar Söndag!
  Kram Elin

 • Reply Klockarbarn 18 mars, 2012 at 11:04

  Jag har klätt om pepparkaksburkar i plåt. Blir kanonfint.

 • Reply Happy Gunhild 18 mars, 2012 at 11:24

  Enkelt och smart, det ska jag pröva 🙂 Fint som pennhållare. Ordning och reda på dig Sofia 🙂

 • Reply Beas 18 mars, 2012 at 12:38

  Vilka fina papper du har där!

 • Reply Två Små Hus 18 mars, 2012 at 14:14

  Snyggt! Jag har hela skafferiet fullt med sparade burkar, men ännu har de inte klätt om…

  Kram Susanne

 • Reply Marianne 18 mars, 2012 at 14:24

  Vilka härliga färger! Jag har faktiskt några plåtburkar i mitt pysselrum som jag en gång i världen klädde i jeanstyg, dom är fortfarande riktigt fina, men fler skulle behövas:)
  Idag syr jag soffkuddar av bl.a jeanstyg -jag gillar tydligen jeans;)
  Kram Marianne

 • Reply Yvonne (Leo & Elefanten) 18 mars, 2012 at 14:51

  Så fina !! Du är riktigt duktig på att pyssla 🙂

 • Reply Sanna 18 mars, 2012 at 14:52

  Vad fiffigt det jag absolut pyssla ihop med så snart jag samlat lite burkar, men vad är det för papper man använder? Omslagspapper som man slår in paket med? Vad är det för lim? Funkar limstift?

  Kram Sanna

  • Reply hildashem.se 18 mars, 2012 at 15:14

   Ja, det är väldigt enkelt. Nej, omslagspapper har jag inte använt. jag tror att det blir väldigt tunt. Men du kan ju testa. Jag har använt mig att ett kraftigare papper – hobbyark – som man kan köpa på många hobbyaffärer och som lim har jag använt vanligt hederligt skollim som jag penslat ut på arket. Lycka till! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Fröken Kråknäs 18 mars, 2012 at 14:54

  Ja, det kallar jag designad återvinning! Snyggt, billigt och miljövänligt. Jag gjorde det med mina elever i min förra skola och när jag besökte dem för ett tag sedan såg jag att traditionen hade gått vidare.

  Ha en riktigt skön vecka!
  Kram Katarina

 • Reply Svenja 18 mars, 2012 at 16:48

  so simple and so stylish.. i love them all..
  and i like it because its very environmentally friendly, thats cool!
  hugs, svenja

 • Reply Åse - Interiörguiden 18 mars, 2012 at 17:59

  Det är ett perfekt pyssel, enkelt och fint!

  Kram

 • Reply vardaxlyx 18 mars, 2012 at 20:09

  Såå fina =) Inspirerande inlägg <3
  KRAM

 • Reply Erika G 18 mars, 2012 at 20:12

  Jag älskar också att göra sådana burkar. Ganska enkelt och resultatet blir alltid lika fint! Toppen att ge bort och toppen att få. Fylla dem med godis, badkulor, hembakade skorpor – allt funkar! Själv har jag inte kommit in i pysslandet än, efter min afrikaresa men jag är snart på banan igen. Kram och ha en skön söndagskväll!

 • Reply Lilla Majken 18 mars, 2012 at 21:17

  Så fina. Du är verkligen proffs på pyssel.

  Ha en fin kväll. Kram Therese

 • Reply creando 18 mars, 2012 at 23:07

  De är så fina och det är ett sånt praktiskt och enkelt tips. Snyggt!
  Kramar

 • Reply Helena, Craft and Creativity 19 mars, 2012 at 11:33

  Du är så duktig på att välja fina färger och mönster!
  Jag funderar på att garnlinda lite konservburkar, det borde fungera – tror du inte? 🙂

 • Reply AnnaSmyckeform 19 mars, 2012 at 14:22

  Vad använder du för lim när du limmar papper på burkar?
  Kramis 🙂

  • Reply hildashem.se 19 mars, 2012 at 14:25

   Hej Anna! Jag använder vanligt och hederligt Skollim och så stryker jag ut det med en pensel. Lycka till! 🙂

   Jag önskar dig en fin dag!
   Kram Sofia

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.