odling

Soldyrkande tomater

I år sådde jag för första gången mina tomater, tidigare har jag köpt färdiga plantor men att så var ju hur enkelt som helst och jag är nöjd med hur de tar sig. Det finns ännu inga mogna tomater men massor av gröna fina. Och med tanke på hur många tomatplantor jag har så kommer vi att få äta tomater morgon, middag och kväll när de väl börjar mogna. Vi har ännu inget växthus här så jag har dem i gamla trälådor längs husväggen i söderläge på altanen och det fungerar hur bra som helst.

 

 

Här har vi en härlig och solig fixardag hemma med målande, klippande, städande, bakande och tvättande. Lika bra att göra allt på en gång så länge energin finns. Hoppas att solen skiner på er också!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply AnnikaS 27 juli, 2011 at 11:04

  Här skiner solen och det har varit underbart att sitta ute med en bra bok! Nu är jag inne en stund, lyssnar på Kjerstin Dellerts som sommarpratar och äter lunch.

  I sambons växthus växer tomaterna så det knakar och några har börjat skifta färg, så om ett par dagar kanske man kan smaka på dem.
  kram Annika

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet 27 juli, 2011 at 13:46

  Hej vännen
  Min enda tomatplanta som jag fick av sonen har givit en hel del underbara små tomater. Men nu vet å tusan vad som hänt. ALLA blad gulnar och vissa grenar har blivit svampiga…hum. Fått för mycket regn troligen. Men en MASSA gröna sötingar har den så nu är det BARA sol som gäller. Ja jobba på nu med allt. Kramar Maria

 • Reply Lilla Kråkslottet 27 juli, 2011 at 17:36

  Nu måste jag fråga en fråga! Jag har problem med Facebook och min blogg. Kopplingen där mellan kan man säga. Jag vill ju använda mig av My Blogposts via min sida och inte min "privata" facebooksida.
  När jag ska tillåta My Blogpost att använda inläggen står det bara att det är tillfälligt fel.. sen 1 månad tillbaka. Har du en egen företagssida där du har ditt företag/din blogg? Kanske därför det annars krånglar för mig. Att jag har mina sidor tillsammans. Men det borde ju gå att få till att min Lilla Kråkslottet-sida har egna uppdatering från bloggen.
  Ja, vilken rörig fråga det blev, haha! Hoppas du förstår något av den! 🙂 Kram!

 • Reply Lantligt i smultronbacken 27 juli, 2011 at 18:09

  Härligt med de första tomaterna som du har sått själv. Jag har lärt mig med åren att jag inte kan så allt för många, de flesta tar sig väldigt bra. Har delat upp påsarna på några år så jag får några tomater av varje sort. Jag brukar även ge bort några tomater när vi är bortbjudna när de har tagit sig lite tidig sommar.

  Kram Teres

 • Reply Johanna Stålros 27 juli, 2011 at 18:48

  underbart med egenodlade solvarma tomater…..kram J

 • Reply Fröken Kråknäs 27 juli, 2011 at 20:13

  Vilket otroligt bra resultat trots att ni inte har något växthus. Hemmaodlade tomater är otroligt gott. Vi har några köpta tomatplantor som vi njuter av.

  Kramar Katarina

 • Reply Sofia 27 juli, 2011 at 20:40

  Älskar tomater så impad av alla som sår själva. jag köper mina på Ica : / kram Sofia

 • Reply Finurliga Fröken 27 juli, 2011 at 21:12

  Oj va fint! Jag vill också odla egna tomater. Får försöka på balkongen nästa år…. men jag odlar chili i köksfönstret i ställlet. Kram

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.