Livet

Som grädden på moset

Finns det något godare än nybakt och hembakt bröd? Jag önskar att jag bakade bröd oftare, för det är ju så enkelt. Varje gång jag bakar så tänker jag att jag minsann borde göra detta varje vecka, men så blir det sällan. Men igår bakade jag i alla fall bröd igen och det blev väldigt gott. Något som gör det lite extra gott är att pensla dem med vispat ägg och strö flingsalt över innan man sätter in dem i ugnen. De där saltflingorna ger verkligen extra piff varje gång man tar en tugga och man kan ju kombinera saltet med linfrön (som jag använde igår), havregryn, solrosfrön, pumpakärnor eller vad som finns i skafferiet just då.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply AnnikaS 26 juli, 2011 at 07:27

  Åh, det ser så gott ut och jag kan nästan känna doften av nybakt bröd när jag ser fotot.

  Precis så där tänker jag också när jag bakar bröd! Undrar varför det aldrig blir så.
  kram Annika

 • Reply kristina - ingen vanlig dag 26 juli, 2011 at 07:57

  Javisst är det så! Det gäller bara att ha alla grejer hemma – måste man åka och handla det är då man aldrig kommer till skott. Ibland bakar jag scones en kväll, dock alldeles för sällan, och varje kväll tänker jag att jag borde göra det ofta för det är så enkelt men gudomligt gott.
  kram / kristina

 • Reply Barnens Hjältar 26 juli, 2011 at 08:23

  Ja man borde baka bröd oftare. Vi är så många här så vi skulle få baka varenda dag för att bli självförsörjande tror jag 😛

 • Reply My Woodhome 26 juli, 2011 at 09:49

  Ojojoj!
  Här ramla man in på en dunderblogg som får det att vattnas i munnen direkt!
  Synat din klädkammare, och jisses vilket härligt rum!
  Är i startgroparna själv att bygga ett, så här fick jag inspiration! TACK!
  Klistrar fast dig i min lista, så jag hittar tillbaks!
  Ha en härlig semester!
  / Kram Hilla

 • Reply Stina 26 juli, 2011 at 16:15

  Vilken bra idé med flingsalt på. Det verkar ju jättegott det ska jag testa nästa gång =)
  KRAM Stina

 • Reply Madonnaliljan21 26 juli, 2011 at 16:30

  Hej!

  Underbart med nybakat bröd!

  Ha en fin kväll!

  Kram Jenny

 • Reply Hanna 26 juli, 2011 at 17:12

  Gott!
  Kram
  Hanna

 • Reply Sofia 26 juli, 2011 at 17:35

  Nybakat bröd min last i livet : ) kram från underbara Helsingborg

 • Reply Elvira 26 juli, 2011 at 19:10

  Mums vad gott det lät, det låter som något som måste testas att baka här hemma.

 • Reply Elinas inspiration 26 juli, 2011 at 19:57

  Så gott! Jag brukar tänka likadant. Varför gör jag inte det här oftare? Det är ju så mycket godare än det man köper och dessutom missar man ju den underbara doften när man handlar bröd i butik. Mer hembakat alltså 🙂

  Ha det så bra!
  Kram
  Ann-Sofie

 • Reply Nelya 26 juli, 2011 at 20:27

  Mums med nybakat bröd 🙂 Jag skulle vilja baka bröd oftare men det blir väldigt sällan.
  Ha en fin kväll
  Kram
  Nelya

 • Reply Anette Ryan 27 juli, 2011 at 10:10

  Hej! Tänk som du säger att det är förhållandevis enkelt att baka bröd och så gör man det så sällan. Hos mig i Australien är det svårt att få tag på färsk jäst, inget som säljs i butikerna. HAr man turen så kan man hitta ett bageri som använder färsk jäst och få köpa det över disk men inte alltid att de har det tillgängligt. Så det gäller verkligen att planera i förväg. Jag har mitt "jästbageri" 15 min bilresa från där jag bor och ofta har de inget när man åker dit för att köpa. Men när vi får tag på det så blir det storsats av kanelbullar 🙂
  Kram Anette 🙂

 • Reply Kia 27 juli, 2011 at 18:48

  Nybakat bröd är det bästa som finns!
  Jag bakar faktiskt allt vårt bröd själv. Har en sort som alltid finns i frysen som ger 4 limpor och sen kan man alternera med annat som inte blir lika mycket av. Gott!

  Kram Kia

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.