lantliv

Sommaren som gick

 

Jag säger absolut inte att sommaren är slut. För det vägrar jag att tro. Men hur vi än vridet och vänder på det så har vi trots allt merparten av den bakom oss.

Den här sommaren har gått i naturens tecken för min del. Ingen sommar tidigare har jag tillbringat så mycket tid i skogen som denna sommar. Dels för att det faktiskt är så befriande att vara i skogen. Och dels för att det har funnits så otroligt mycket mat att hämta där i år. Våra svamp- och bärturer har bestått i att i princip bara gå ut med tomma kassar för att ett par timmar senare återvända hem med fulla kassar av kantareller och blåbär. Efter det har vi fått sitta och rensa halva natten lyssnandes på podcasts. Nu är två hela lådor i frysen fulla med förvällda kantareller och styckfrysta blåbär.

 

frukost

Frukostarna har varit långa och goda. En kopp soygurt med mango, blåbär, havregryn, chiafrön, solrosfrön och pumpakärnor. Eller olika frukt- och bärsmoothies har det käkats varje morgon.

katt-i-fonster

När vi var trötta sov vi middag. Siesta är ett av mina bästa knep till att klara av att hålla skärpan och fokus länge. En stunds vila efter lunchen är helbrägdagörande för mig och får mig att hålla mig frisk, pigg och att må bra.

 

kossor-som-grannar

Vi har haft de här fina vännerna som goda grannar hela sommaren. Varje dag har jag kollat på kalvarna som lekt tafatt, hela flocken som legat lugnt i gräset och idisslat sitt gräs och lyssnat till deras råmande som en behaglig kuliss i bakgrunden. Vad som händer med dem efter sommaren vill jag som vegetarian och djurvän inte fokusera på, för det gör mig väldigt ledsen. Men jag är i alla fall glad för den sommaren som vi fick tillsammans.

dimmor

Många tidiga morgnar har dimmorna dansat över dalen. Jag tröttnar aldrig på den vyn.

natt-i-kokstradgarden

Nätterna har varit vackra och det har varit svårt att gå att lägga sig.

plocka-blommor

Jag plockade många buketter med blommor …

blommande-graslok

… av allt jag kunde hitta. Här gjorde sig blommor av gräslök fint i en vas.

made-by-mary-8

Vi gick många promenader längs sädesfälten, om så bara 10 minuter långa. Jag älskar verkligen Sverige om sommaren.

uttrakad-katt

Vi hängde mycket. Mest på egen hand, jag och Mattias, men emellanåt även med goda vänner och människor vi gillar. Att bara hänga och njuta av varandras sällskap är underskattat. Det måste inte alltid göras och hittas på en massa saker för att uppleva de bästa stunderna.

 

kvall

Solnedgångarna var lika många som uppgångarna.

 

sommarnatt

Flera ljusa sommarnätter spenderade vi utomhus. Och katterna hängde givetvis alltid i närheten.

Snart väntar nästa fina årstid. Hösten. Och den är såklart välkommen när den kommer, men det gör inget om det dröjer lite till.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Maria Björkman 18 augusti, 2016 at 20:05

  Tack Sofia, för att jag fick en glimt av din sommar!

 • Reply Linda 19 augusti, 2016 at 08:39

  Åh, vilken härlig sammanfattning av sommaren! Och väldigt fina bilder! Njut av de sista sommardagarna, för snart kommer hösten!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 augusti, 2016 at 08:02

   Tack Linda! Ja, jag njuter mycket. Hösten är välkommen den också. Jag gillar den. 🙂

 • Reply Christin 19 augusti, 2016 at 12:41

  Sommaren, jag hoppas det finns lite lite kvar – om inget annat för att ta årets sista bad. Otroligt fina och stämningsfulla bilder för övrigt!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 augusti, 2016 at 08:03

   Tack! Och ja jag tror att det finns lite kvar. Det verkar i alla fall som om denna veckan består av sommar. Badet står jag över – badkruka som jag är. 😉

 • Reply Ramona 21 augusti, 2016 at 08:17

  Sommaren har verkligen varit fin <3 Vilken härlig läsning du bjuder på. Och underbart fina bilder 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 augusti, 2016 at 08:04

   Ja, sommaren var verkligen fin och bjöd på många härliga stunder. Och tack snälla Ramona! 🙂

 • Reply Wilda 21 augusti, 2016 at 12:21

  Sommaren är en underbar tid och du gör den verkligen rättvisa <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 augusti, 2016 at 08:05

   Tack, det är verkligen en underbar tid. Jag gillar alla men har kommit på att sommaren nog ändå är favorit … och det är mest för att jag är så frusen av mig. 🙂

 • Reply Karin Fitness & Hälsa 21 augusti, 2016 at 20:54

  Underbara sommar! Jag har också njutit på samma sätt som du och tycker att den har gått lite väl fort. Vi får helt enkelt hoppas att den stannar kvar lite längre innan hösten kommer på allvar.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 augusti, 2016 at 08:07

   Ja, den tenderar att att gå väldigt fort. Det är ju så när en har det så där härligt! Sommaren verkar stanna kvar denna vecka också. Och förhoppningsvis lite till. 🙂

 • Reply Agnes {Cashew Kitchen} 22 augusti, 2016 at 16:28

  Sån fin sammanfattning! Några ljumma augustikvällar med vackra solnedgångar till bara så ska vi nog vara redo för hösten 😉

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 augusti, 2016 at 08:08

   Tack Agnes! Ja, jag hoppas på många ljumma kvällar. Kvällarna är faktiskt det jag gillar allra bäst med sommaren. När vinden lägger sig och det är så där stilla … då är det svårt att inte älska det. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.