inspiration, odling

Större lya åt tomaterna

Jag har sått en himla massa fröer inomhus detta året. Det gäller att hålla efter dem och plantera om dem i större krukor hela tiden så att de får chans att växa sig större. Just nu känns det som om all min tid går åt till att skola om mina små plantor. Det är ett ganska drygt jobb men samtidigt som jag gör det så drömmer jag om de fina skördar av tomater, gurkor, purjolökar, kålrötter, chilli och squash som de ska ge. Och när jag tänker på att äta dessa senare i sommar, går det som en dans. Har du också sått många fröer inomhus i år?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply vala 30 april, 2012 at 06:46

  Vad härligt med alla små plantor och vilken fin klänning du har på dig .
  Har en härligt valborg .
  Kram Farzaneh

 • Reply Norrfrids Eija 30 april, 2012 at 07:07

  Du är inte ensam med frösådderna, vi är nog många som står där och planterar om varsamt de små liven. Jätteroligt att så många nu sätter igång sina egna odlingar! Det gäller att se målet då orkar man pyssla i trädgården. Och så rogivande det är! Och gott!
  Ha en fin valborg!

 • Reply Marianne 30 april, 2012 at 07:29

  Satte lite fröer, men jag undrar om vi skolade om våra små minigurkor i för stora krukor för de går riktigt trögt och tre har dött:(
  Chillin och paprikan tar också en evighet på sig, men lever och är friska och fina så små dom är!
  Ha en underbar Valborg!
  Kram Marianne

 • Reply Två Små Hus 30 april, 2012 at 07:31

  32 st tomatplantor… Vet inte riktigt hur jag tänkte för alla får ju inte plats i växthuset. Nu letar jag krukor och spänner för fullt, för kasta bort kan man ju inte, de lever ju! Nästa fråga blir ju, vad skall jag göra med alla tomater från alla plantorna, kan man vinterförvara? Blir nog en hel del tomatsås i höst kan jag tro…

  Ha en härlig dag i trä'dgården!

  Kram Susanne

 • Reply Elin 30 april, 2012 at 07:52

  Flink du er. Håper du blogger om resultatene. Ha en fin mandag.

 • Reply Kia 30 april, 2012 at 08:34

  Mina tomater har redan flyttat men paprikorna måste få större. Blir nog ett projekt imorgon. Det är så lätt att så och då tar de inte så mycket plats men sen då…. Oj, oj vart ska allt ta vägen?? : )

  Ha en toppen dag!
  Kram Kia

 • Reply Emma 30 april, 2012 at 09:11

  Inte jag men mannen min! Han håller på att dona i växthuset i detta nu. Vilken vacker klänning du har på dig. Ha en härlig dag!

 • Reply Anette Ryan 30 april, 2012 at 09:40

  VAd duktig du är. Du kommer ju att bli helt självförsörjande som det låter. Hoppas verkligen att det ger avkastning. Kanske kan du sälja på lokal marknad?
  Ha en härlig Valborg.
  Kram Anette 🙂

 • Reply Minna 30 april, 2012 at 10:36

  Men jisses vilken klänning! Den är grymt snygg!!!

 • Reply Bromans Bravader 30 april, 2012 at 10:47

  Nej jag har faktiskt inte sått något. Färdiga plantor får räcka för mig i år.
  Kram och ha en fin VAlborg
  Jannike

 • Reply Bruno och Mig 30 april, 2012 at 12:34

  I år får det bli färdiga plantor. Trist, men ibland räcker inte tiden till. Underbar klänning du har på dig.

  Ha en fin Valborgsmässoafton

  Kramar L

 • Reply Anonym 30 april, 2012 at 13:08

  Mina tomatplantor är redan meterhöga. Sådde lite för tidigt i år och än tillåter inte vädret att jag ställer ut dem på heltid. Blir ett himla kånkande på så stora tomatplantor… Men jag vet att de smakar ljuvligt och är värda sin vikt och omsorg i guld 🙂

 • Reply Ina 30 april, 2012 at 13:31

  Åh vilken härlig klänning, vilken lycka att få en sådan. Kul att jag hittade hit för på din blogg kan man verkligen inspireras.

 • Reply MammaElva 30 april, 2012 at 16:05

  Duktig du är! Jag har banne mig inte sått en enda grej i år. Nästa år så…
  Ha en fin Valborg!

 • Reply Ekomorsan 30 april, 2012 at 18:00

  Jag har bara försått tomater och tänkte snarast även sätta lite gullök., men mina plantor har ännu inte blivit så stora att de behöver planteras om 🙂

  Måste säga att kappan du har på dig på bilden ser helt ljuvlig ut!

 • Reply Sofia 30 april, 2012 at 19:52

  Vad du är duktig och vilken härlig vårkappa : ) kram Sofia

 • Reply Maria 30 april, 2012 at 21:11

  Önskar jag hade tålamodet… Brukar bli att jag slänger ut lite frö i landet i april och sedan blir jag besviken när det inte kommer så mycket. Men man blir klart lite inspirerad av dina fina plantor och dina vackra bilder.

  KRAM

 • Reply Sonja {Dagmars Kitchen} 2 maj, 2012 at 10:36

  Åh, härlig bild! Jag har också planterat om mina tomatplantor i helgen. Nu hoppas jag de växer sig riktigt stadiga och fina för att flyttas ut någon gång i juni.

 • Reply Helena, Craft and Creativity 3 maj, 2012 at 11:45

  Inga fröer här inte… men jag kan inte låta bli att beundra bilden och din fina kappa!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.