inspiration, Livet

Sveriges bästa träningsblogg …

Tror du att du har hamnat där? Då har du hamnat fel. Inbilla er nu inte att Hildas hem kommer att förvandlas till en träningsblogg, det kommer aldrig att hända, trots att här nu kommer ett inlägg om just träning.

Jag har egentligen aldrig tränat i hela mitt liv. Jag tycker faktiskt inte ens om det. På jympan i skolan minns jag att jag maskade så fort det bara fanns möjlighet. Under min studenttid fick jag för mig att jag skulle börja gå på gym och tecknade upp mig på ett års medlemskap, eftersom jag då trodde att kostnaden för det varje månad skulle driva mig dit. Det hjälpte inte. Jag kanske gick dit 4 gånger; det blev dyra pass.

Aktiv har jag dock alltid varit, genom att släpa grenar i skogen, renovera och fixa. Så nog har jag väl rört på mig, dock inte i någon organiserad form. Men jag känner ju i kroppen att jag blir äldre och borde röra på mig, eftersom jag också har ett stillasittande jobb. Den där tanken om träning har alltså gnagt länge, länge i mitt huvud.

Så i vintras när jag fick en inbjudan, till att under 10 veckor delta i en kom-i-form-grupp i grannbyn, så träffade den mitt i prick i mitt dåliga samvete och jag hakade på direkt.
Och vad roligt vi har! 3 superduktiga instruktörer guidar oss, 15 tjejer, genom olika träningsformer. Och alla har vi samma mål; att komma i form på olika sätt, och för första gången i mitt liv är det roligt att träna. Vi skrattar mycket och har en fantastiskt trevlig anda i gruppen vilket gör att jag faktiskt längtar efter de två träningskvällarna varje vecka. Det hade jag aldrig trott om mig själv. Det är tydligen aldrig försent att lära gamla hundar att sitta 🙂

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Studio Livskraft 15 maj, 2013 at 17:00

  Vad kul det låter 🙂 Det kan ta lite tid innan man hittar en träningnsform som man tycker är kul och som passar just en själv. Vi är ju alla olika och om man nu inte vill träna ensam så kan det vara svårt att hitta likasinnade att träna tillsammans med, då känns det ju toppen när man väl träffar rätt. Själv brukar jag träna på F&S just för att det är kul att träna i grupp men också för att de har så många olika träningsfomer att alltinera mellan så träningen inte behöver bli för enformig.
  Fortsatt lycka till med din träning!
  Och kom ihåg, bästa träningen är ju den som blir av 😉

 • Reply Life's Silverlining and I 15 maj, 2013 at 17:10

  Vad kul det lät! Jag har först nu hittat en träningsform som passar för mig. Simning och yoga har det blivit. kram Nilla

 • Reply Fru Vallmo 15 maj, 2013 at 17:25

  Roligt att du skriver det! Vi har startat här i byn en tjejgympa och jag som inte alls tycker om att träna hänger nu med och har riktig kul!
  Kul att det känns rätt för dig!
  Ha en fin kväll

 • Reply Två Små Hus 15 maj, 2013 at 17:33

  Åh vad roligt det låter! Det är nog så jag skulle behöva göra, ha en massa människor som puffar igång mig… Intalar mig själv att skogspromenader med hundarna är träning, tyvärr håller inte speglarna i provrummet med om det :-)!

  Kram och fortsätt kämpa på!
  Susanne

 • Reply Maria - Snickaregården 15 maj, 2013 at 17:45

  Roligt att du hittat nått som är roligt. All träning ska vara rolig om den ska bli av. Om än jobbig men man ska tycka att det är kul.
  Kram Maria

 • Reply På Selmas gata 15 maj, 2013 at 17:55

  Vilket härligt inlägg!! Jag tror säkert att du inspirerar andra genom att visa att det går att få ett intresse för att träna även om man inte haft det tidigare.

  Tyvärr är det ju så att skolidrotten mest känns som om den passar en liten klick människor, som de som håller på med rena lagidrotter t.ex. Minns hur det fanns underbara duktiga hästtjejer med styrka i kroppen och självförtroende att kunna "styra" en stor häst, men som ändå inte trivdes med skolans "gympa".

  Sedan jag blev sjuk så önskar jag att ALLA som är friska borde försöka röra på sig för att få ha sin hälsa så länge det går! Var snälla mot er själva:) Heja dig!! Kramar!

 • Reply Pia Gustafsson 15 maj, 2013 at 18:06

  Härlig inställning och bra inlägg som kan få andra att tänka om. Kraaam Pia

 • Reply kungen o majkis 15 maj, 2013 at 19:06

  Heja heja, kull att du har hittat din grej :-)1! Jag är lite periodare vad det gäller träning. För ett år sedan körde jag 4 pass i veckan. Nu helt plötsligt inget :-D! Men jag ska…snart igen ;-D!

 • Reply Helena - amelia.se 15 maj, 2013 at 20:22

  Åh heja dig! Sa upp mitt medlemskap på Sats då jag gick dit en gång på ett helt år. Ruskigt dyrt det där passet… Hört att 30% av alla medlemmar är bara sponsorer, dvs betalar men går inte. Hualigen, vad folk skulle spara egentligen.

  Gillar väl att träna, ser mig som en hurtig person men det var nog 4-5 år sedan jag gick regelbundet. Hoppsan, där fick jag mig ett uppvaknande!

  Duktiga du, kör hårt!!
  Kram 🙂

 • Reply Vitsippan 16 maj, 2013 at 06:15

  Hejsan Sofia !

  Hahaha det kunde vara om mig, det där.På "gamla" dar har jag faktiskt börjat stavgå.Får bättre hållning, går snabbare, säkrare.För min dåliga balans är de ett fint stöd. Trodde aldrig jag skulle bli så frälst.
  Det roligaste i gympan i skolan var skeppsbrott.

  Nu är ju jag 70 år,det är nu man verkligen behöver röra på sig. Hade ju aldrig ett stilla-sittandes jobb, ständigt på benen.Efter en halvtimme är jag stelbent.
  Det ska vara kul att träna och gympa och underbart att Du hittat ett sätt som gör Dig sund o.frisk o.rörlig på rätt sätt.

  Lycka till i fortsättningen !

  Kram Mi

 • Reply Mormors Fint 16 maj, 2013 at 11:01

  Där känner jag igen mig, jag är ju verkligen äldre nu och borde ta tag i träningen. Än så länge får yoga och cykling till jobbet räcka alltid något.
  Ha en fortsatt fin vecka.
  Kram/
  Berit

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 16 maj, 2013 at 13:30

  Vad roligt att du har hittat rätt i träningsdjungeln, för det ska ju vara roligt att träna, annars blir det som sagt var inte av.

  Kram Victoria

 • Reply FruNeroLindström 16 maj, 2013 at 15:45

  Var så längesen jag spanade in här. Men som den träningstok jag är var jag ju bara tvungen att spana in dagens inlägg 😉
  Det är aldrig för sent att börja. Sen gäller det bara att hitta rätt form. Så stort grattis 🙂
  Ha nu en fortsatt härlig torsdag. Kram Malin

 • Reply Ninelin 16 maj, 2013 at 17:56

  Grattis! 🙂 Man måste finna sin grej, det är då man gör det. Kämpa på. kram

 • Reply Fiffiga Systrar 16 maj, 2013 at 21:59

  En sådan där pilatesboll har vi liggandes i trädgården. hunden och 2/5 åringen tycker att den är superrolig…. 😉

 • Reply Snart dags för utmaning - Hildas hem 29 september, 2015 at 10:14

  […] år längre och för att jag har ett väldigt stillasittande jobb. Så i våras hoppade jag på en 10-veckors kom-i-form-grupp som startade bara några km bort. Vi hade så otroligt roligt och jag kom faktiskt i bättre form […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.