loppisfynd

Tävling för lokalpatrioter

västergötland sköld

 

Jag är en västgöte ända in i hjärteroten. Jag bodde tillfälligt i Halland där jag tillbringade 6 år i Halmstad  och trivdes utmärkt men en hallänning det blev jag aldrig. Nu bor jag återigen i mitt Västergötland och det känns bra.

På en auktion för ett antal år sedan hittade jag Västergötlands vackra vapensköld i målad gjutjärn och kunde inte låta bli att ropa in lådan som den låg i. På köpet fick jag också Småland och Södermanland, de är jättevackra men jag har liksom ingen användning för dem och det är ju synd att de ska ligga i mitt förråd om de kan hamna hos någon som hellre vill ha den framme i ljuset. Så är du en smålänning eller sörmlänning? Eller kanske har någon annan anknytning dit? Eller diggar du helt enkelt bara någon av skyltarna? I så fall har du nu chansen att vinna någon av dem då jag tänker lotta ut dem till er här.

ATT VINNA:Vackert målad emaljskylt för sörmlänningar.

 

ATT VINNA: Och en lika vacker för smålänningar.

Det blir alltså två vinnare; en som får Småland och en som får Södermanland. Dragning sker den 19 augusti. Lycka till!

Så här gör du:

1 LOTT om du skriver en kommentar om vilken av skyltarna du vill ha och varför.
+ 1 LOTT om du gillar Hildas Hem på Facebook, Google eller Bloglovin

//Sofia ♥

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Johi 10 augusti, 2011 at 07:47

  Jag är en stolt smålänning som numera bor på Västkusten så i mitt hem skulle skylten passa fint! 🙂 Har gillat dig på fb så gärna 2 lotter!

  //Johi

 • Reply Stina 10 augusti, 2011 at 08:16

  Mina föräldrar är smålänningar så även om jag inte växt upp där så har jag ju mina rötter där så den skylten skulle jag gärna vilja ha.
  Jag gillar redan på FB så nu hoppas jag på tur 🙂

  KRAM Stina

 • Reply Anonym 10 augusti, 2011 at 08:35

  Som infödd stockholmare (det finns inte många av oss kvar) så vill jag naturligtvis vinna Södermanland! Gillat dig på FB så kanske 2 lotter då.

  //Rickard.joakim@bredband.net

 • Reply Cathrine 10 augusti, 2011 at 09:18

  Jag själv bor i Hälsingland men jag vill gärna vara med iallafall.
  Jag har nämligen en morbror som bor i Småland och vinner jag så ska jag skicka den till honom som ett tack för den fina middag han bjöd på i somras som han inte kunde vara med på själv. Låter kanske konstigt men så vart det.
  Vi brukar alltid träffas när han kommer hem och så skulle vi också göra nu. Han ville bjuda oss alla på krogen. Medan vi(13 pers) står och väntar på att K och hans sambo skulle dyka upp så ringer mamma´s mobil och hon får meddelande att K har blivit påkörd av en bil precis när de ska lämna campingen på cykel. Han får åka på akuten istället för att följa med och äta gott, men betalar det gör han. Som tur va så skadade han sig inte allvarligt, skrapade knän och en axel ur led somi sin tur leder till muskelskador i axeln.
  Jag hinner inte träffa honom innan de åker tillbaka till Kalmar för att tacka honom och letar nu en speciell tackpresent. Ser att detta skulle vara perfekt!
  Nu hoppas jag att Fru Fortuna vill mig väl!

  Kram Cathrine

 • Reply Cathrine 10 augusti, 2011 at 09:19

  Glömde…..
  Du finns både på fejjan och blogg sedan länge
  😉

 • Reply Wilda Tilda 10 augusti, 2011 at 09:27

  2 st lotter tack! Gillar på facebook och kommenterar här=) Precis som du är västgöte i hjärtat är jag smålänning i själ och hjärta, vilket bla hörs på min dialekt=) Skylten skulle passa perfekt i vårt gamla torp!

  Kram Jenny

 • Reply Anonym 10 augusti, 2011 at 09:47

  Ja då ska det väl bli 2 lotter. Tackar! Har gillat på Facebook och kommentar här.
  Är Västgöte gu ske lôv, ända in i hjärteroten.
  Du är min favvis bland bloggare och så har jag hälsat på dej i Fölene med våra amerikanska gäster -05.Minns du?

  Kram Lisbeth

 • Reply cat 10 augusti, 2011 at 11:33

  Vilka fina sköldar, jag måste ju säga att bägge tilltalar mig. Själv är jag Sörmlänning (liksom mina förfäder), jag är gift med en Östgöte och vi bor i Småland och våra barn är Smålänningar ;D
  Gillar på FB och tar därmed två lotter, hoppas på full pott eftersom det är två sköldar 😮
  Ha de gott. Kram, Catarina

 • Reply Malin 10 augusti, 2011 at 11:52

  Två lotter tack. Gillar på FB sen tidigare och har lagt länken på sidebaren på min blogg.
  Jag skulle gärna vilja vinna Smålandsskölden.
  Jag är som du en sann inbiten Västgöte, men mina rötter är från bla Småland, mormors släkt är smålänningar och mamma är född där.
  Hoppas du får en fin dag!

 • Reply Anonym 10 augusti, 2011 at 14:36

  Två lotter då jag gillar dig på FB sedan tidigare. Jag vill ge Västergötlands sköld till min kära kusin i Stockholm som är väsgöte i själ och hjärta.

 • Reply AnnikaS 10 augusti, 2011 at 16:12

  Åh vilka läckra skyltar! Jag tar jättegärna två lotter eftersom jag gillar dig på bloglovin.

  Eftersom jag är smålänning i själ och hjärta skulle jag gärna vilja vinna den fina skylten. Den skulle göra sig så bra i vår gillestuga, letar efter detaljer som kan göra det mer personligt och eftersom sambon och jag inte alltid tycker lika är det svårt. MEN båda tokgillade faktiskt den här skylten!
  kram ANnika

 • Reply Johanna Stålros 10 augusti, 2011 at 16:26

  Mitt hjärta finns i Västergötland, där jag är uppvuxen…men den är ju inte utlottning av så därför väljer jag Södermanland, har bott här i Stockholm sen 2003 och börjar rota mig här, skulle gärna vilja vara med i utlottningen om den. Kram Johanna med två lotter.

 • Reply Madeleine Berglund 10 augusti, 2011 at 17:37

  Hej! =)

  Ja men vet du? Jag är också otroligt lockad av självhushållning. Dels att odla men också av att återvinna och kompostera. Under den fyra veckors långa semestern komposterade och källsorterade vi flitigt. Det blev fyra påsar med hushållssopor under fyra veckor. Det var bra jobbat!!! Helt fantastiskt vilka möjligheter man har! Vilken finfin jord man får till sina odlingar sedan av all kompost. =D

  Kram Madde

 • Reply FlickornaLundgren 10 augusti, 2011 at 18:29

  Är vare sig från ena eller andra stället och lokalpatriot är jag inte det minsta så tävla behöver jag inte göra 😉 Men verkligen fina skyltar!

  Hoppas att allt är fint annars! Hoppas att jag inte jobbar när du har utsällningen. Tänker se om det funkar att komma och kika då! hade varit fasligt roligt!

  kramkram
  /Anna

 • Reply Min Svägerska och Jag 10 augusti, 2011 at 19:10

  Jag är gärna med i utlottningen och gillar redan på fb och finns med på google.

  Jag säger bara södermanland, född i Strängnäs och tillbringade varje sommar där som ung efter att vi flyttatde därifrån och tillslut flyttade vi tillbaka dit. Har en dröm om ett torp i södermanland bland småsjöar och lövskogar. Så det skulle passa mig bra som symbol 🙂

  Kram Linda

 • Reply hildashem.se 10 augusti, 2011 at 19:25

  Hej Lisbeth! Visst minns jag det – det var väldigt kul när jag fick så fint besök 🙂

  Kul också att du hittat hit till min blogg.
  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kram Sofia

 • Reply millandante 10 augusti, 2011 at 20:00

  Fina!! Men jag lämnar plats för alla som har anknytning:)

  Så roligt att du ska ha utställning i din egen lada!!! Det är en dröm för mig att ha ett eget ställe för utställningar! Ska lägga detta på minnet ifall vi är ute och åker de dagarna!

  KRAM

 • Reply Anonym 11 augusti, 2011 at 05:12

  Jag vill gärna ha smålandsskylten. Den är underbart fin. Min mormor kom från småland och hennes barndomshem besöker vi ibland. Jag gillar redan på FB så jag tar två lotter tack 🙂

  Yvonne

 • Reply Anonym 11 augusti, 2011 at 09:52

  Sofia! Det är "dotera" Viktoria U som har rek din blogg. ;-)Jag är inne varje dag,det kul att följa dejhär och vad du hittar på för intressant. Det gör du också!!!!!!
  Jag hoppas att jag har turen också,det gäller ju Västergötland

  Kram Lisbeth

 • Reply Vitsippan 11 augusti, 2011 at 17:27

  Hej Sofia !

  Vad kul att läsa kommentarerna. Jag är gärna med och tävlar, Född i Stockholm, vet ej vilket landskap,Matteus församling, uppvuxen i Småland och nu bor jag i Södermanland.Så det spelar ingen roll vilken.Fast Småland ligger mig varmt om hjärtat.Och som någon annan skrev hörs på dialekten.Var bara 2.5 år när jag kom till Vetlanda.

  Kram Mi

 • Reply Anonym 12 augusti, 2011 at 07:47

  Småååååland i mitt hjärta! 🙂

  Jag gillar redan på FB och tar två lotter.

  Håller tummar och tår.

  Hälsningar Sara B.

 • Reply Anonym 13 augusti, 2011 at 19:21

  Småland för min del. För här fann jag min älskade man, han är helt fantastisk och far till mina underbara killar!
  Fast ifrån början är jag från Västergötland 🙂
  Jag tar en lott.
  Tack för tipset om Töreboda!!

  Mvh
  Mona
  mosv@home.se

 • Reply Anonym 13 augusti, 2011 at 19:35

  som inbiten smålänning så skulle det småländska vapnet verkligen förgylla vårat hem.
  hoppas ha turen på min sida denna gången 🙂
  Mvh
  Jonas
  gist@home.se

 • Reply SoCal Helene 14 augusti, 2011 at 15:51

  Småland, är smålänning som bor i California sedan -97…..gillar oxå på FB ;o)

 • Reply Anonym 18 augusti, 2011 at 19:50

  Jag är västgöte precis som du och äger också Västergötlands sköld som jag hittat i en second handaffär en gång. Jag bor numera i Småland och därför skulle det passa perfekt att hänga en småländsk sköld bredvid "min" sköld. Då blir småländske mannen glad och nöjd också! Har gillat på FB med så gärna två lotter 🙂 /Erica

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.