pysseltips

TÄVLING: Pyssel och återbruk

Vinn ett paket med 40 fina mönstrade papper, snören, massor av färglada knappar, etiketter med snören, sugrör, minitårtpapper, snören, minibollfrans, washitejp, träknappar och 6 olika sorters lim från Casco.

Nu är det tävling igen för er som gillar pyssel och återbruk. Förra veckan visade jag hur jag gjort kassar av gamla vaxdukar. Visst vore det bra om vi kunde minska användningen av engångsplastpåsar? Nu slår vi våra kloka huvuden ihop och kommer på fler sätt.

GÖR SÅ HÄR
Det enda du behöver göra för att vinna det stora pysselpaketet, är att skriva ditt tips på vad man kan återanvända för att göra sin egen shoppingpåse, väska eller kanske något helt annat. Alla tips är välkomna, stora som små.

Tävlingen pågår till och med söndagen den 20 oktober. Vinnaren presenteras den 21 oktober och utses av Casco och deras beslut kan ej överklagas. Värdet på vinsten är över 850 kr kronor.

Lycka till!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

81 Comments

 • Reply Susanne W 15 oktober, 2013 at 05:45

  Jag har tagit mina snyggare örngott och sytt ihop.
  Med en kanal av annat tyg. I mitten under till och sedan två handtag!
  Vola en kasse 🙂

 • Reply Dreamsicle 15 oktober, 2013 at 05:49

  Man kan lätt göra en väska/kasse av ett par gamla jeans. Bara att klippa en lagom bit av benet, helst en någorlunda rak bit, annars kan man jämna till den sneda sidan först innan man syr ihop botten. Fålla överkanten. Sy handtag av remsor av jeansen och fäst ordentligt. Vill man kan man göra botten platt genom att sy trianglar i hörnen längst ner. Man kan pynta med fina knappar eller band t.ex. Eller varför inte sprätta bort en ficka från jeansen och sy fast på utsidan så har man även ett käckt mindre fack att stoppa småsaker i. Knappar eller dragkedja kan fästas längst upp om man vill kunna stänga väskan. Man kan även göra ett lock genom att sy fast den andra fickan i överkanten på ena sidan, vika över och knäppa med en knapp på andra sidan.

 • Reply Anna Ödman 15 oktober, 2013 at 05:49

  Hur många har inte håliga jeans hemma!?? När de inte går att lappa mer sy en väska av dom!

 • Reply Anonym 15 oktober, 2013 at 05:55

  Mitt tips är att ta gamla kläder och lakarn. Klipp matttrasor och virkacen skit snygg påse.

  Kunde inte logga in på mitt google konto så här är min mail
  Lantistantiz@gmail.com
  Tantiz på instagram

 • Reply Anonym 15 oktober, 2013 at 05:56

  Man kan virka/sticka en shopping väska av alla överblivna garner som brukar bli en hel del 🙂 /Sofia

 • Reply Queen of Kammebornia 15 oktober, 2013 at 05:56

  Jag syr ofta väskor av resttyger och fodrar med gamla lakan eller andra stuvbitar. Sen har jag de där kassarna lite här och där så att jag alltid kan rycka åt mig en. Ofta har jag en korg i bilen också, för det är så mysigt att handla med en riktig korg och leka Bullerbyn, även om affären tyvärr inte är lika mysig som i Bullerbyn 🙂 Jag gillar att bära hem mjölk och sallad och ost och vad det nu är jag behöver i en fin gammal korg eller i en av mina tygväskor.
  Kram till dig genom höstlöven!
  http://queenofkammebornia.se/2012/september/solkraftsvaskan.html
  http://queenofkammebornia.se/2012/october/en-dorr-full-med-vaskor.html

 • Reply Anonym 15 oktober, 2013 at 06:01

  En tålig shoppingkasse blir det av en vaxduk som inte används längre,
  evaflood@telia.com

 • Reply Anonym 15 oktober, 2013 at 06:09

  Hej!

  Samla och spara dina barns kläder, såsom favoriterna, från speciella tillfällen och födelsedagar. Klipp, matcha och sy sedan ihop din unika väska till vardag och fest, med dina vackraste minnen som betyder allra mest!

  Mvh Kristiina S
  krieppola@spray.se

 • Reply Maria Karonen 15 oktober, 2013 at 06:09

  Fråga i tygaffären om de har möbeltygsprover eller annat kraftigt tyg som stuvar. Köp för billig peng, ev få. Ta mått efter plastkasse, gärna med integrerade handtag. Sy ihop och förstärk botten med vändsöm. Gör en liten förvaringspåse så tar den inte så stor plats.

 • Reply Josefine Berggren 15 oktober, 2013 at 06:20

  Hej. Jag vill gärna vara med i tävlingen om pysselpaketet. Mitt förslag på vad man kan göra en väska utav är använda vällingpåsar i plast, perfekt att ha som skötväska.

  mvh Josefine Berggren

 • Reply Camilla 15 oktober, 2013 at 06:21

  Av gamla gardiner kan man sy tygkassar av. Snygga blir de också. Att sy lapptäcke av barnens småbarnskläder är också fint, då har de barndomen med sig hela livet då de kan se kläderna på tex kort och sedan på lapptäcket.

 • Reply Anonym 15 oktober, 2013 at 06:22

  Sy ihop gamla kaffeförpakningar och som foder tar man ett örngott. Stuvbitar syr man ihop till handtag. Snygg och lite udda shoppingbag.
  Mvh Jessika
  Komojeng@hotmail.com

 • Reply Kottekott 15 oktober, 2013 at 06:25

  Ta själva mag/rygg-delen från en grovt stickad tröja och rita upp väskan på den i den form du vill ha själva väskan. Sy sedan ovanpå den ritade linjen, klipp sedan ut den med ca en cm sömnsmån. Av garnet/ tröjan som blir över kan man sy ihop/sticka/virka en lång remsa som blir själv axelbandet.

  Det var mitt tips!

 • Reply Malin 15 oktober, 2013 at 06:33

  Trasiga påslakan är utmärkta att göra tygkassar av. Kassen kan få ett tyg över hela eller så kan du variera, göra lapptäcke-mönster kanske?
  Även dukar som gjort sitt kan bli omgjorda efter samma princip!

  Hälsningar / cederlof.malin@gmail.com

 • Reply HannasHörna 15 oktober, 2013 at 06:37

  Hej!

  Jag har ett återbruksprojekt med mina elever i årskurs 8 och det som blir mest stabil är att sy en väska av gamla jeans. Att lappa olika typer av jeans och att använda detaljer från jeansen brukar vara populärt. Det blir också väldigt fint om man kombinerar gamla spetsgardiner och jeans när man gör väskor. Mitt sista heta tips blir att göra väskor av gamla skjortor. Det brukar också bli väldigt fint när man återanväder de detaljerna som finns på en skjorta.

  Ha en fin dag/Hanna

 • Reply ida andersson 15 oktober, 2013 at 06:40

  O va jag vill vinna de där! Älskar att pyssla men har inte råd längre.

  Mitt tips är att använda gamla kläder. En tröja med snygg mönster, jeans, en filt kanske…. sånt man inte längre använder eller kan ha. Återanvändning och jätte snyggt.
  Kram

 • Reply Maja 15 oktober, 2013 at 06:53

  En rolig ide är att ta gamla förpackningar, tex oboy eller marabou och sy ihop som ett lapp täcke! Sen tar du ett tunnare tyg på insidan så du får ett foder, sy ihop det till en påse och sätt ditt lite grövre handtag! 🙂 roligt att både ha till stranden, picknicken eller när man ska handla!!
  // Maja

 • Reply Anonym 15 oktober, 2013 at 06:55

  En rolig ide är att ta gamla förpackningar, tex oboy eller marabou och sy ihop som ett lapp täcke! Sen tar du ett tunnare tyg på insidan så du får ett foder, sy ihop det till en påse och sätt ditt lite grövre handtag! 🙂 roligt att både ha till stranden, picknicken eller när man ska handla!!
  // Maja, majapetersson@hotmail.com

 • Reply Fru Frida 15 oktober, 2013 at 07:02

  Jag har faktiskt sytt väskor av gamla mjölkkartonger. Jag har då tagit fram- och baksidan av kartongerna (efter att de sköljts ur noga) och klippt ut dem med "sömsmån". Man kan då använda sedan sy i själva vikvecket som blir av mjölkpaketets hörn. Jag har sytt ihop det på symaskin med vanliga symaskinsnålar och det har fungerat mycket väl.

 • Reply HojnaSandra 15 oktober, 2013 at 07:15

  Min mormor brukar sy kassar av kaffeförpackningar som är lite plastiga. Kassarna blir både snygga och praktiska. Hon tillochmed samlar kaffeförpackningar från olika företag… Det får bli mitt tips! Själv äger jag tyvärr ingen symaskin.

  Om jag skulle vinna pysselpaketet så skulle jag nog faktiskt dela det med min "pysselmormor" som behöver lite uppmuntran efter en operation! 🙂

 • Reply Tyg och otyg 15 oktober, 2013 at 07:37

  Jag har gjort en påsväska av en gammal badboll. Finns på bild här: http://tygochotyg.blogspot.se/2012/06/badbollspasen.html
  Den duger inte som matkasse, det är den både för liten och för "klen" för, men att frakta hem blöta badkläder från stranden t ex passar den bra till.

 • Reply Anonym 15 oktober, 2013 at 07:49

  Min snyggaste väska är en som min pappa har gjort på kaffeförpackningar. Den är lätt att rengöra (det är bara att skölja) och därför tex en väldigt praktisk picknickväska. Det är bara att slänga in all smutsdisk osv när en ska hem…
  Anni anniheikka@gmail.com

 • Reply Åsa 15 oktober, 2013 at 07:55

  Åh, vilket underbart pysselpaket:)!

  Mitt bästa tips är att använda gardiner, tyger och gamla t-shirts som ligger oanvända i garderoben:). Är man så organiserad och inte har något som ligger och "skräpar" så är det lätt att fynda tyger på loppis:-). Sen är det bara att sy kassar:)

  kram,Åsa
  hemmamamman@hotmail.com

 • Reply Therese 15 oktober, 2013 at 08:32

  Mitt tips er å smelte bæreposer med strykejern og sy nye poser/vesker du kan bruke om igjen og om igjen. Se eksempler her: http://papirleken.blogspot.no/2012/03/veske-med-sukkerty.html?m=1

 • Reply Maria 15 oktober, 2013 at 09:02

  Åhhh vilket roligt pysselpaket. Jag sitter hemma med min dotter som har vattkoppor och är så otroligt pysselsugen.

  Mitt återvinningstips är att sy om gamla kuddöverdrag från prydnadskuddar till påsar. Oftast är överdragen gjorda av lite tjockare tyger och de passar därför perfekt att bära matvaror i.

 • Reply Ida 15 oktober, 2013 at 09:03

  Gamla t-shirt har ju alla hemma, så varför inte sy ihop en snygg kasse av det. eller fynda en snygg t-shirt på loppis med nåt snyggt tryck! Har själv gjort flera stycken!

  ida__jaa@hotmail.com

 • Reply Magdalena 15 oktober, 2013 at 09:46

  Mina matkassar är gjorda av gamla kuddfodral, som handtag har jag använt stuvbitar eller den bit av kuddtyget som blir över.

  Magdalenaboman@gmail.com

 • Reply Sanna 15 oktober, 2013 at 10:04

  Det finns otroligt många saker man kan använda för att sy egna väskor. Exempelvis gamla gardiner, påslakan, kläder etc. men även saker direkt ifrån hemmet som mjölkkartonger eller kaffe filter. Egentligen är det väl bara fantasin som sätter gränser.

  Kram Sanna
  mammasvardag@hotmail.com

 • Reply ann 15 oktober, 2013 at 10:34

  Jeg er i gang med at strikke (stikka) en indkøbstaske af "gamle" plastikposer, som jeg har alt for mange af 😀

  Kanon med alle ideerne her på siden.

  Kram

 • Reply Hanna 15 oktober, 2013 at 11:51

  Enkelt att sy en väska av en gammal chipspåse, men den måste rengöras först och fodras av rest tygerförstås.
  Hanna

 • Reply Anonym 15 oktober, 2013 at 12:12

  Gamla, slutna jeans passar perfekt. Lagom kraftigt för att sy väskor av och fint att blanda olika tvättar. Hoppas på att vinna pysselpaketet till min pysseltokiga 4-åring.

  /Malin
  forsbergmalin@hotmail.com

 • Reply Futu 15 oktober, 2013 at 13:25

  När man slitit upp ett lakan kan man använda de yttre delarna som aldrig är lika slitna som mitten. Har man några stycken kan man göra en lapptäckskasse 😉

  lillature@hotmail.com

 • Reply Catharina Sundberg 15 oktober, 2013 at 13:53

  Åhh.. skoj skoj

  Tips 1 Av gamla kaffe paket ( typ gevalia ) ur diskade naturligtvis får man en strålande snygg väska.
  Tips 2. klipp plastpåsar och annan plast i glada färger till garn och virka en väska i önskad modell
  Tips 3. Av urtvättade, trasiga tshirts gör garn och sticka/virka en bag.

 • Reply Anonym 15 oktober, 2013 at 14:15

  Jag har sytt ett lapptäcke av gamla gardiner, påslakan som inte används längre här hemma. Med detta har jag gjort 2 shoppingpåsar och ett barnförkläde.

  /Karin Hölmark

  karinholmark@hotmail.com

 • Reply Mormors Fint 15 oktober, 2013 at 16:31

  Min finaste kasse gjorde jag när barnen var små av ett mindre fint gammalt tyg som blivit över och bara låg och skräpade. Ovanpå tyget innan kassen syddes ihop sydde jag fast genomskinlig plastduk som också var över. Sydde lodräta och vågräta sömmar så att plasten satt fast ovanpå tyget. Sydde ihop väskan och sedan skär man upp några millimeter nedanför de vågräta sömmarna så fickor bildas. Sedan stoppade jag in kort på mina två prinsessor. Minns att jag ibland blev stoppad och fick förfrågningar om min fina väska. Nuförtiden tror jag att det finns plastfickor färdiga att köpa som man kan använda. Tror jag skall sy och se om det finns skulle ju underlätta tror jag. Har man inga prinsar eller prinsessor kan man ju sätta in kort på husdjur , blommor eller något annat som man tycker är vackert och förgyller ens liv.
  /
  Berit

 • Reply Klockarbarn 15 oktober, 2013 at 16:31

  Återanvänd tyget från ett trasigt paraply.

 • Reply camilla 15 oktober, 2013 at 18:09

  Jag föredrar att virka, så varför inte virka en gammal hederlig nätkasse i restgarner som bara ligger och väntar på att få komma till nytta. Färgglatt kan det ju bli också, vem gillar inte det 🙂

 • Reply nette 15 oktober, 2013 at 18:16

  Man kan göra väskor av tomma kaffepaket 🙂

 • Reply bittan 15 oktober, 2013 at 18:28

  Man sy väskor av de påsar som hund och kattmaten finns packad i.
  Tekniken är den samma som då man syr av tomma kaffepåsar.
  bittan4@gmail.com

 • Reply Anonym 15 oktober, 2013 at 18:33

  Man kan använda en gammal jeanskjol: sy ihop botten, ta sedan 1-2 sjalar som man fäster i några av hällorna till handtag, alternativt 2 skärp som man tar runt två av hällorna till handtag lr syr egna handtag. Färdig kasse med "gratis" småfickor att lägga plånbok o mobil i:)

  / Lotten H

 • Reply Evelina 15 oktober, 2013 at 18:36

  Åhh lovely tävling för oss som älskar att pyssla här hemma. Återvinning…Just nu när höstmörkret anfaller så gillar jag att tända ljus överallt och just nu har jag helt snöat in på höstlövs lyktor. Tomma barnmatsburkar (eller andra glasburkar) som man sedan klistrar full med vackra höstlöv, lyser så himla fint =) Här är ett smakprov: http://flickornae.se/2013/october/hostlykta.html

 • Reply Smultronlycka 15 oktober, 2013 at 19:06

  Hej hej!!

  Som småbarnsförälder blir det mycket barnmatsburkar….
  Och de kan användas som ljuslyktor. Klistra fast spetstyg på eller ett fint band runt kanten.
  Knyt runt ståltråd runt dem och häng ute i ett äppelträd.

  Jag gjorde adventsljuslyktor av burkarna.
  Bild finns på min blogg.
  Jag gjorde ett inlägg där jag länkade till din tävling 🙂

  Ha det gott!

  Kram Anna

 • Reply Anonym 15 oktober, 2013 at 19:21

  jag brukar spara värmeljusen när dom brunnit ut. Sen tar jag med dom på förskolan där barnen får klippa fina blommor av den silverfärgade behållaren. Av dessa gör vi sedan fina mobiler som glittrar så fint när dom snurrar runt!

 • Reply Anonym 15 oktober, 2013 at 19:21

  glömde skriva min mailadress för tipset om värmeljusen.
  irene_e@spray.se

 • Reply Cissi - Lyckornas Hem o Trädgård 16 oktober, 2013 at 05:51

  Jag har gjort en strandväska av en gammal trasmatta en gång! Fick gamla läderremmar från en tjej i stallet (avslitna stigläder) som jag gjorde till handtag. 🙂

 • Reply Kirsi 16 oktober, 2013 at 10:17

  Jag brukar sy shoppingpåsar av gamla kläder, ex gamla jeans som är ok annars men kanske har några hål bara.. klipper till dem o syr ihop till en påse. Det går ju använda andra kläder med. bara fantasin som sätter stopp ibland. =)

 • Reply Anonym 16 oktober, 2013 at 18:45

  Att sy gymnastikpåsar i alla sorters tyger och dekorera med vackra saker som knappar mm. Jag gör flera påsar till mitt jobb som jag använder som sångpåsar./Marie

 • Reply Anonym 16 oktober, 2013 at 18:57

  Man kanske inte har något roligt tyg till en shoppingkasse. Då är det bara ta det tråkiga tyget och ta ett äpple/potatis och skära ut ett fint motiv tex en stjärna eller likn, doppa äpplet/potatisen i färg och sen bara stämpla på kassen 🙂
  Ett annat sätt att göra kassar av är att ta gammla små tyg bitar som blivit över från någon annan gång. Ta bitarna och sy ihop till en kasse och använda som handtag 🙂
  // Elna

 • Reply Anette Ryan 17 oktober, 2013 at 09:02

  Jag har några gånger använt mina tjejers fina blusar, jackor eller byxor som haft fina fickor och utav dem sytt söta dockväskor. Ofta har barnfickor lite brodyr eller så på dem och finns det två kan man ju antingen få en dubbelsidig väska eller så tar man bara en bit av det övriga tyge som baksida. Jättepoppis i mitt hus. Dockorna blir också glada vill jag lova.
  Kram Anette

 • Reply Josephine- Mamma till E & N 17 oktober, 2013 at 17:25

  Jag skulle helt klart använda gamla jeans & sedan något snyggt slitet örngott eller varför inte något av barnens gamla plagg, Vilket härligt paket att vinna hoppas på tur då jag har en riktigt pysslig tjej här hemma =)

 • Reply Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... 17 oktober, 2013 at 18:29

  Jag sparar på ALLT, bla tomma Gevaliapåsar som jag syr shoppingpåsar av =) Det är miljövänligt på hög nivå och de är väldigt slitstarka =9

  Hoppas på en vinst till mig =)

  KRAM Karoline

 • Reply Anonym 17 oktober, 2013 at 18:51

  mitt tips ta din gamla virkade cardigan eller kofta och sy om till en väska (sommarbag) man kan styla den med paljetter i valfria färger men själv väljer jag pastellfärger till min vita urtvättade kofta ,handtagen till väskan tar jag ärmen av koftan o syr så det blir som ett handtag o fyller det med mjukt material .. enkelt o billigt och snygg då man gjort den själv
  Titti skarp
  tittifairlane@hotmail.com,

 • Reply Anonym 17 oktober, 2013 at 18:59

  Finaste shoppingkassen gör man av MINNEN!
  Favoritplaggen från när barnen var små, snutte, favoritgodispåsen, inplastade foton, etc!

  Eller bara förbrukade galonkläder!
  Mail: Absolutkicki@hotmail.com

 • Reply stella 17 oktober, 2013 at 20:21

  Jag har stickat en påsväska av systempåsar:) stellaruns@gmail.com

 • Reply Sara, Alva & Melvin 17 oktober, 2013 at 20:43

  Man kan ta tomma burkar å måla å limma på paljetter i fina färger så har man fina ljuslyktor eller ha dom som fina pennburkar eller ha dom till förvaringsburkar för annat smått å gott. Blir så oroligt fina å personliga då barnen får kladda på med färg, lim å å paljetter. Bara fantasin sätter gränser

 • Reply Anonym 18 oktober, 2013 at 05:39

  Plockar stenar som har oval fin slät form, tar sedan piprensare, små runda träkulor, och lite filt/tyg,mossa, sen kan man göra tomtar, troll eller andra gubbar ( man får rita ögon,näsa ohc mun på träkulorna) Mossan har man till hår och filt/tyg sätter man som kläder på piprensaren där man vrider till armar och ben.och limma på stenen, man kan även ta pinnar som man putsar till och limma fast i snören på dem så ex vis en tomte hänger ner
  Rose-Marie
  rose_marie_svensson@hotmail.com

 • Reply Henrietta 18 oktober, 2013 at 05:48

  Jag tar gamla fina linnehandukar, gärna med monogram. Syr ihop dom på långsidan, gör en kanal för resår uppe och nere, sätter ett fint band, oftast en spets, som hank och vips har man en påsgömma till plastpåsarna. Eller en förvaring till toapapper.
  //Henrietta

 • Reply Beatrice, mamma till Robin och Jennifer 18 oktober, 2013 at 08:10

  Mitt tips är att ta bilder som du har framkallat, men som ändå bara ligger och samlar damm och sen tar du en tråkig gammal tygväska som aldrig används och så syr du fast bilderna på den. Tänk vilken härlig väska det blir, och ingen annan har definitivt likadan väska som du!

  beabofink84@gmail.com

 • Reply Anonym 18 oktober, 2013 at 08:43

  För ca 10 år sedan sydde jag 20 väskor av Kaffepaket. Vecklade ut, diskade, torkade och sydde ihop. Det gick åt 5 pkt per väska, inkl handtag. Dessa väskor skänkte jag till en bazar vi hade. För inte så länge sen såg jag en dam som hade 'min' kaffepaketsväska. Tänk att en fortfarande fanns kvar. Det enda som kostade var tråden (och tiden att samla ihop paketen (men tid räknas väl inte när man gör nåt man tycker om) /Sofia Backman

 • Reply Katharina Thäberg 18 oktober, 2013 at 11:23

  Varför inte göra en väska av gamla trasmattor. Tänk så många minnen man då kan bära med sig. Speciellt om trasorna är gjorda av barnens eller familjens kläder. En del av kläderna kanske inte går att sälja eller skänka i UFF lådor. ( om de är trasiga) men som mattrasor kommer de till användning igen!

 • Reply Katrin Sköldqvist 18 oktober, 2013 at 11:56

  Har tagit mammas gamla slitna lakan med hennes brodyr & spets på och gjort om till paradhandduk, kuddar & små docktäcken..så får minnet av henne leva vidare.

 • Reply Maggi 18 oktober, 2013 at 16:57

  Mitt bidrag till återvinning gjorde jag mycket av i somras, från jobbet fick jag med mig hem STORA konservburkar som jag sedan spraymålat om till fina blomkrukor 🙂 Uppe vid kanten har jag sprayat spetsmönster med hjälp av tårtpapper. Det går även att gå loss med borrmaskin om man vill borra hål för att använda dessa stora burkar som lyktor 🙂 Tokläckra!!! jag använde pastellfärger men fantasin har inga gränser….bild finns här på några av mina….

  http://norrlandkarlekinredning.blogspot.se/2013/07/spraymalar-allt-och-inget.html

 • Reply liselotte 18 oktober, 2013 at 17:38

  Jag är gärna med och tävlar. Jag tycker det kan bli fantastiskt fina väskor av gamla jeans. Mvh Liselotte liselotte.202andersson@telia.com

 • Reply Anonym 18 oktober, 2013 at 19:26

  Jag vill gärna vara med och tävla om den fina vinsten. Mitt pysseltips på återvinning är att sy ihop vackra vykort och skapa små fina lådor. Man behöver vykort, nål och tråd sen är det bara att sy ihop vykorten till små lådor. Vips så har man skapat en alldeles egen minneslåda där du kan förvara små saker som gem, knappar eller smycken tillsammans med hälsningar från nära och kära!
  Hälsningar Rosa Maria, rosa.maria@spray.se

 • Reply Anonym 18 oktober, 2013 at 19:36

  En gammal trasmatta kan bli en väldigt stark påse som man kan bära hem mycket tunga saker i. Påsen får en snygg form och blir dessutom väldigt snygg att se på.
  Mvh, Ida Westin hanssonida@hotmail.com

 • Reply Anonym 19 oktober, 2013 at 04:51

  Helena i Uppsala
  Mina mostrar använde redan på 60-talet innerpåsar till diverse matvaror typ soppor i paket och dylikt och virkade av klippta remsor. Av de mer folieliknande remsorna blev det grytunderlägg. Numera kan man virka av remsor från påsarna från frysta ärtor mm. Det blir härligt färgglada kassar!

 • Reply Katta Kvist 20 oktober, 2013 at 12:28

  Gillar verkligen din blogg och kikar in ofta!
  Mitt tips är – Gamla jeans som är perfekta för shoppingkassar som ska hålla för mycket. Sprätta, sy ihop som om man skulle göra en kjol. Fickor får man ju på köpet så att säga. Sedan är det bara att välja om man vill ha den i rent jeanstyg eller om man vill addera lite färg och annat. Röda handtag och röda detaljer är min favorit. Men det är bara fantasin som sätter gränsen. Måla på, limma på eller sy på detaljer.
  /Katta

 • Reply fia 20 oktober, 2013 at 16:38

  Hej. När min gammelmormor levde vävde hon handdukar. Mängder av handukar. Jag har gjort flrvaringsväskor av dom. Pyntat dom med spetsfrån en gardin och stora vackra knappar. Blev riktigt fina och super enkla att göra. Gammelmormor är nog nöjd att dom kommer till användning. Mvh sofia
  http://Www.mormorsunge.blogspot.com

 • Reply Anonym 20 oktober, 2013 at 16:47

  Sy påsar av tomma kaffepaket typ Gevalia, blir både snyggt och slitstarkt. Tuggummipåsar ska oxå funka dock inget jag privat själv än, sparar för att få till rätt storlek.

  Monica Klaar

 • Reply Ullis 20 oktober, 2013 at 16:55

  Du kan göra en trevlig väska/korg av en gammal plastförpackning och garn!
  Ta en ren plastförpackning, tex en glasslåda eller matlåda. Skär av den så att botten + kant blir 3-4 cm hög. Gör hål längs överkanten med 0,5-1 cm mellanrum.
  Virka fasta maskor genom hålen i överkanten. Fortsätt sedan att virka tills väskan är så hög du vill ha den. Om du gör ett stolpvarv några cm ner från överkanten så kan du trä i ett snöre till dragsko. Virka handtag och sätt fast.

 • Reply Jenny 20 oktober, 2013 at 17:28

  Kaffeförpackningar blir jättefina väskor 🙂 Eller plastpåsar som virkas till väskor är också snyggt. Det mesta går att använda, varför inte ta favoritplaggen man vuxit eller slitit ute, det blir ju garanterat unika väskor 🙂

  jenny.albertsson@hotmail.com

 • Reply Runge form - Karin 20 oktober, 2013 at 17:46

  Vilket härligt pysselpaket! Det vill jag ju förstås vinna. Den påse/väska som jag använder mest är min dotters dagispåse. Den gjorde jag av överblivet tyg från vår kökssoffa och så sydde jag på ett stort H (för Hilda) av tyget från ett par gamla jeans.

 • Reply Linda 20 oktober, 2013 at 17:57

  Åh, vilken rolig tävling! 😀
  Alla har vi tomma toarullar i förbannelse, dessa underbara ting kan man göra otroligt fina väggdekorationer av, klipp toalettrullen i små cirklar och pyssla ihop till ett vackert mönster och limma ihop 🙂

  Sen är det ju även fantastiskt fint med vikta höstlövsblommor 🙂

  kram/Linda

 • Reply Vecka - Vecka 20 oktober, 2013 at 18:00

  På mitt jobb har vi vävt med gamla videokassettband som vi sedan sytt till väskor. Vi vävde också in lite reflex från gamla reflexvästar så man syns i mörkret med sin kasse 🙂
  Vill gärna vinna 🙂

 • Reply tuolja 20 oktober, 2013 at 18:04

  Av en skjorta kan man göra jätteroliga väskor!

 • Reply PysselPyret 20 oktober, 2013 at 18:20

  Igår rensade jag i gardinskåpet och la en massa tyger i en hög att sy väskor av. Mönstrade till utsidor och enfärgade till insidan.
  Ett annat bra tips på återbruk är att gå ut i skogen och ta med gammal taggtråd som man hittar där hem. Bra för naturen och så blir det finns hjärtan av den gamla rostiga tråden.

 • Reply Maria Olsson 20 oktober, 2013 at 20:24

  Just nu är jag stick-tokig så mitt bästa tips för dagen är att ta vara på alla små överblivna garnstumpar och av dem sticka sina alldeles egna, originella vantar. Blanda olika strukturer, tjocklekar, och varva med slätstickning och ibland avigstickning. Det är garanterat ingen som tar fel och råkar ta dina, för du är helt ensam om dem… Dessutom blir man glad av att titta på dem, och det känns bra i hjärtat att ha kunnat ta tillvara något som annars skulle ha slängts!

 • Reply Anonym 20 oktober, 2013 at 20:29

  Jag har alltid med mej tygpåsar ill affären som jag packar i varje gång jag handlar mat… Jag tackar också nej till en påse i tex. en klädesaffär om jag redan har en påse ifråm ngn annan affär. Då lägger jag ner varan i samma påse istället. Eller så tackar jag nej till påsar överhuvudtaget och lägger ner saker i min handväska istället. När jag skickar med barnen saker dom ska ha med sig till olika ställen brukar dom få lägga ner det i hemsydda påsar istället och ta med sig. Försöker även överföra detta tänket ill mina barn redan nu när dom är små vilket jag tyker är viktigt! Man KAN påverka dom fast dm är små… Man kan göra väskor och påsar av så många olika sorters material, tyger, garn, tygremsor, plastremsor, plast, gamla kläder, lakan osv. Det behöver inte vara så sårt att änka återvinning, det är det lilla i vardagen som gör skillnad!
  Marika
  Carlssonmarika@hotmail.com

 • Reply Linn 20 oktober, 2013 at 20:57

  Jag älskar gamla hemvävda linnehanddukar i kraftigt tyg, med monogram på. Har mängder liggandes efter släktingar. Endel använder jag bara som just vanliga handdukar. Medans vissa har blivit kuddöverdrag, gardiner med mera.

  Nu blev jag sugen på att sy mig väskor av några av linnehanddukarna. De är i så kraftigt tyg att de således borde bli väldigt hållbara, för att inte tala om snygga!! 🙂

  Jeanstyg från gamla brallor som gjort sitt är ju annars perfekt att sy väskor av, slitstarkt om något! Smidigast är ju att använda korta snäva kjolar, söm nedtill, dit med handtag, klart!

  Nåt annat jag skulle vilja testa är att riva remsor av avlagda kläder och virka mig en väska.. gärna multifärgad. Måste testa!

  /Linn, linn.emerson@hotmail.com

 • Reply Anonym 20 oktober, 2013 at 21:57

  Superbra "enkla kassar" blir ett gammalt ihopsytt linne (botten) och förstärkta axelremmar med rep lr tyg.

  För oss "hästmänniskor" fungerar gamla fodersäckar av jute perfekt att göra julklappssäckar av. Låt barnen måla dem med målarfärg (ex Panduro) och sy in ett "åtdragningssnöre" två decimeter fn toppen.

  //Therése Larsson
  (dirtybirty@hotmail.com)

 • Reply En vinnare av pyssel - Hildas hem 29 september, 2015 at 09:02

  […] till alla deltagare i tävlingen om det stora pysselpaketet med lim, det var verkligen roligt att så många ville delta. Det gavs många smarta råd om hur man kan […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.