mina funderingar

Tiden är relativ

tiden är relativ

 

Minns ni när man var liten och gick i skolan och hade ett helt oändligt långt sommarlov framför sig. 10 veckors ledighet var så otroligt lång tid att det inte gick att greppa. Bara 1 enda dag kunde vara oändligt lång. När man var 7 år utgjorde 1 år en 1/7-del av ens liv, men för en 70-åring utgör 1 år bara 1/70-del. Så ju längre man levt desto kortare blir ju egentligen 1 år i relation till hur många år man tidigare upplevt, även om det fortfarande är samma antal timmar. Nu är jag visserligen inte 70 år än, men det är inte särskilt konstigt att man upplever att åren går fortare än vad de egentligen har gjort.

1 timma kan också upplevas otroligt olika. Ligger man i tandläkarstolen och gör en rotfyllning upplevs 1 timma som en nästintill outhärdligt lång tid. Umgås man med goda vänner upplevs den där timman som en myras fis i rymden. Tiden är relativ.

Innebär detta att man ska göra tråkiga och jobbiga saker för att få ett långt liv? Eller ska man fylla det med roligheter men därmed få det att kännas som ett kort liv? Underbart är kort, sägs det ju. Så jag tror jag satsar på att fylla det med trevliga roligheter.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Stina 7 oktober, 2014 at 08:24

  Hihi. Vilka underbara funderingar. Det är ju precis så där. Jag röstar på trevliga roligheter och roliga trevligheter 🙂
  Kram från Stina

 • Reply Den där Victoria 7 oktober, 2014 at 09:34

  Härliga tankar om tiden, jag är helt med dig där om att fylla den med så mycket roligt som möjligt.

  Kram Victoria

 • Reply Elisabet :) 7 oktober, 2014 at 11:08

  Klart vi ska ta vara på tiden, njuta av roligheter och leva så mycket i nuet vi bara kan. De där tråkiga sakerna kommer oavsett vi vill det eller inte. Så låt oss söka efter guldkornen och uppmuntra varandra så mycket vi kan. Det andra får vi ta då det kommer – och gärna ta hjälp av varandra för att klara av.

 • Reply Jennica... 7 oktober, 2014 at 17:35

  Klok som en bok är du! Och vilket underbart foto!
  Kram Jennica

 • Reply Living by Miriam 10 oktober, 2014 at 06:06

  Ha ha! Det där brukar jag och min man diskutera 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.