inspiration

Tips på bra program

 

Ibland så hittar jag riktiga guldkorn till tv-program och dokumentärer som jag liksom aldrig vill ska ta slut. Här är några som jag verkligen gillar och rekommenderar varmt.

 

Familjer på äventyr

En alldeles underbar serie i 6 delar om fyra familjer som lämnat Sverige för att följa sina drömmar ute i världen. De har lämnat jobb och skolor, sålt huset och packat ihop allt för att åka iväg på sina livs äventyr.
Finns att se på svt play >>

 

Prylar ut, kärlek in

Det här programmet är otroligt snyggt gjort och fick mig att fundera än mer över hur mycket prylar man egentlige behöver. Petri experimenterar kring just det under ett år. Han börjar med att lagra allt, från underkläder till kylskåp, och får bara hämta tillbaka en sak per dag. Tanken är att han ska finna det som verkligen betyder något och få klarhet i vad som gör honom lycklig.
Finns att se på UR Play >>

 

Craiglist Joe

I USA finns det en tjänst på nätet som heter Craigslist, man kan säga att det är som en blandning av Blocket och Flashback; där det finns annonser och diskussioner om precis allt. Denna dokumentär handlar om Joe som lämnar precis allt han har och utan pengar, för att försöka överleva en hel månad bara genom att ta hjälp från människor på Craigslist.
Finns på Netflix >>

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mormors Fint 3 mars, 2015 at 13:10

  Familjer på Äventyr har jag tittat på , vilket underbart program. Kändes dock lite sorgligt eller trist kanske man skall säga istället för sorgligt på något vis när seglarmannen nu åter satt framför sin dator på sitt gamla jobb. Det liv som de flesta av oss trots allt lever ett åtta – fem jobb. Modiga människor som iallafall följt sitt hjärta minst en gång i livet .
  Ha det fint/
  Berit

  • Reply hildashem.se 4 mars, 2015 at 07:24

   Ja, det var ett underbart program. Det kändes verkligen lite sorgligt … men det är klart … man måste ju försörja sig på något vis. Men det var otroligt inspirerande att se.
   Ha en fin dag! 🙂

 • Reply Emschen 3 mars, 2015 at 23:00

  Den där om prylar in ska jag kolla! Jag vill passa på att rekommendera en serie som finns på SVTPlay och heter Smak av England. Det är verkligen en feel good serie, där man får se lite av England och givetvis är det mat inblandat. 🙂 Lite som när Tina har rest runt i Sverige men detta är för England istället.

  • Reply hildashem.se 4 mars, 2015 at 07:26

   Tack får tips, det ska jag absolut kolla upp. Jag har inte sett något med sådant program med Tina , men England gillar jag och kollar gärna in.
   Ja, missa inte det där programmet med prylar, det är mycket intressant! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.