odling

Tomater som väntar

 

För första gången så sådde jag tomater från frö detta år. Det blev ofantligt många tomatplantor. Trots att jag har prackat på alla jag känner plantor till höger och vänster så har jag ändå massor kvar. Vanligtvis så har jag haft två-tre tomatplantor vare år. Nu har jag ungefär 15 st och har lite problem med platsen till dem. De största och finaste har jag planterat i mina odlingslådor på altanen men platsen där räckte ju långt ifrån till alla. Så nu har jag planterat om dem i större krukor och ställt dem i en trälåda på altanen i hop att komma på något bra ställe att plantera dem på. De växer ju så att det knakar och därför måste de snart få stöd. Nu gäller det att snabbt tänka ut något smart. Någon som har tips?

Hur som helst så ser jag väldigt mycket fram emot allt jag ska göra med mina solmogna tomater senare i sommar.

Ljumma kvällar att pyssla i trädgården är underbart.

 

I väntan på en bättre plats.

Trevlig söndag på er!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Camilla 12 juni, 2011 at 07:28

  Jag såg igår hur våra tomatplantor växt på. Jag fuskade lite och planterade flera plantor i en och samma kruka (modell större). Hoppas vi får många tomater ändå 😀

 • Reply ♥ Min lilla Stuga ♥ 12 juni, 2011 at 07:30

  Hej Sofia, har tyvärr inga bra tips då jag är helt ny på det här med att odla. :)) Dock inte av tomater, men jag ska plantera basilika, stjärnmangold och rädisa. Får se om jag lyckas. Ha en skön söndag. Kram

 • Reply Anette Ryan 12 juni, 2011 at 07:37

  Hej! Jag brukar sätt i långa pinnar (180cm) när jag planterar ut tomaterna i landet, så är jag redo när de börjar ta fart. Sedan knyter jag upp dem vartefter de växer. Men då du har dina i krukor skulle jag nog ställa dem på rad, kanske upp mot husväggen och kanske ha någon form av lös spalje bakom dem så att du kan binda upp dem i den. Tror inte att pinnar funkar så bra i kruka, fast det beror ju på hur höga de blir. Lycka till med skörden!
  Kram Anette

 • Reply Sofia 12 juni, 2011 at 08:01

  Mums med egna tomater : ) snacka om ekologiskt : ) kram och trevlig söndag Sofia

 • Reply FruNeroLindström 12 juni, 2011 at 08:22

  Men se så bra du lyckas med dem. Och du påstår att du inte har några gröna fingrar. Nu har du allt motbevisat dig själv 😉
  Ha en underbart skön Söndag,
  Kram Malin

 • Reply karin - trattoria 12 juni, 2011 at 09:33

  så mysigt att kunna skörda egna tomater 🙂

 • Reply Saras Qvintessentials 12 juni, 2011 at 10:08

  Jag får nog påstå att det är ett rätt så angenämt problem att lösa! Har du inget staket eller husvägg i söderläge som du kan binda upp dem mot?

 • Reply Rebeccas DIY 12 juni, 2011 at 12:50

  Ljuset är ju så otroligt vackert på försommarkvällarna, man ser riktigt hur ljum luften är på dessa bilder.

 • Reply Snickaregården 12 juni, 2011 at 13:00

  Är ju trots allt ett härligt problem.. Jag har satt i långa pinnar i mina stora krukor vissa år.
  Godare tomater än hemodlade finns inte. 🙂
  Kram Maria

 • Reply en matsked grejer 12 juni, 2011 at 13:44

  Om man fäster ett lite tjockare snöre i krukan o sedan högt upp på väggen inte helt spänt kan man snurra tomatplantan runt det allt eftersom. Har gjort så m mina – funkar toppen! Köpte murarhinkar på bauhaus o planterade dem 2 o 2. Bra m lite större jordvolym – för stor skillnad mellan torrt o blött gör att tomaterna spricker.
  Vad gott du ska få!
  Kram Cecilia

 • Reply Elvira 12 juni, 2011 at 14:06

  Ser mycket bra ut! Gott med egenodlade tomater sen då.

 • Reply EnSpruckenRosaTekopp 12 juni, 2011 at 19:18

  Visst e det underbart gott att plocka in sina solmogna tomater som man dessutom sått från fröet 🙂 Ha en skön vecka, Kram Tilda

 • Reply Sofia 12 juni, 2011 at 19:51

  Underbar blogg! Läggs genast in bland favoriterna!
  Imorgon ska jag plantera alla mina kryddor + tomatplanta som jag fick i födelsedagspresent.

  Varma Hälsningar Sofia

 • Reply Ullis 12 juni, 2011 at 20:22

  jag köpte tomatfrö i år, men när jag i början av maj fortfarande inte hade sått dem åkte jag iväg och köpte plantor istället, ibland orkar man inte allt!
  Jag såg i en bok en fiffig idé för tomater. Där hade de byggt en avlång låda, att plantera några tomatplantor i, och bakom den hade de gjort en spalje och fäst som tomaterna enkelt kunde bindas upp i.
  Ha det bra!
  Ullis

 • Reply Tina på Balkongen 12 juni, 2011 at 23:16

  Hej Sofia!

  Jag har så många bra tips för tomatodling så de rymmer sig inte i kommentarfältet. Så jag har skrivit ett inlägg om det i min blogg just för dig, kolla gärna http://ingenvanligbalkong.se/2011/06/12/sa-lyckas-du-med-dina-tomater/
  Jag tog också bilder på våra tomatplantor och beskrev vad exakt man ska göra för att få en lyckad skörd.

  Hoppas det blir hjälpsamt!

  Kram på dig och ha en fin vecka!

 • Reply Prinsesse Elin 13 juni, 2011 at 05:02

  Tomater er på ønskelisten min og jeg hadde kjøpt frø til å så tomater selv, men så glemte jeg bort frøene i et skap….så nå skal jeg på plantemarkedet å kjøpe meg fix ferdige tomatplanter. he he For det er skjønt å kunne bare gå ut terrassedøren å plukke sine egne tomater:) Dine ser jo superfine ut.

  Klem fra Elin:)

 • Reply Kia 13 juni, 2011 at 09:34

  Jag har 12 stora tomatplantor som tar upp hela vardagsrumsfönstret. När man sår dom är de ju så små! Men sen växer de ordentligt. : )

  Kram kia

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.