djur & natur

Torka vilda nypon

 

Jag har en vildnyponbuske på tomten, som jag egentligen hade glömt av att jag har. Samtidigt köper jag torkat nyponpulver i hälsokostaffären för att ha i mina morgonsmoothies. Helknäppt egentligen, fast ibland är jag helt enkelt lat. Men det är klart att jag måste testa att ta in de jag har och torka i ugnen och sedan mixa ned och göra eget pulver av. Med kärnor och allt, det är ju de som egentligen är frukten. I nypon finns massor av nyttigheter som boostar immunförsvaret och förebygger ledvärk, som jag har ibland. Man kan plocka nypon hela vintern faktiskt, även när de har tappat sin vackra rödorange färg och blivit sådär svarta och fula, det funkar lika bra. Naturen är god.

vildnypon-2

 

Jag önskar dig en härlig helg!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sofia 2 november, 2015 at 13:33

  Jag har också funderat på att plocka nypon… men aldrig kommit mig för… Om du får ändan ur får du gärna berätta hur du gjorde pulvret!

 • Reply Pia 2 november, 2015 at 14:14

  Jag har både torkat nypon men även använt dom färska och kokat nyponsoppa på. Det blir så mycket godare än den köpta på tetra. Däremot har jag inte försökt utvinna något pulver så jag håller med Sofia ovan: berätta gärna hur det går.

  Undrar även hur mycket pulver du tar till en smoothie?
  /pia

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 3 november, 2015 at 08:53

   Jag ska berätta hur det går … om jag nu får gjort det. Jag brukar ta en tesked nyponpulver i smoothien. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.