mina funderingar

Tuffa tider för bloggare

Mörkret för ju i och för sig med sig annat gott; såsom massor av mys inomhus.

Allt är ju relativt, och detta kan ju verka som ett I-landsproblem. Men, ur en bloggares perspektiv, är det en jobbig tid vi befinner oss i nu och har framför oss ett tag till. Det jag syftar på är ljuset, fotoljuset … eller avsaknaden av fotoljus, rättare sagt. Man är så bortskämd den ljusa delen av året då det är ljust och fint nästan hela tiden. Nu däremot är det mörk när man vaknar och mörkt långt innan man går och lägger sig och därmed är det hopplöst att fotografera det man vill. Nu har jag ändå privilegiet att ha mitt kontor i samma byggnad som jag bor, så jag kan ju smita från jobbet en stund på dagen när det är fint fotoljus för att ta mina bilder. Värre är det ju för er som jobbar borta på dagarna. Är det fler än jag som ser detta som ett problem?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Linnea 8 november, 2013 at 07:15

  Ja! Verkligen ett problem! Man måste planera mer den här årstiden, man kan inte va lika spontan som på sommaren liksom. Hade! 🙂

  • Reply hildashem.se 8 november, 2013 at 07:44

   Precis,man måste ju planera mer … och det är jag helt kass på 😉

 • Reply Den där Victoria 8 november, 2013 at 07:41

  Jamen verkligen, jag hinner inte ta några bilder alls känns det som. Får se om jag kan få till det i helgen om jag har tur 🙂 .

  Ha en fin fredag!

  Ps. Röstar som en galning på dig 🙂

  • Reply hildashem.se 8 november, 2013 at 07:45

   Håller tummarna för att de tär fint fotoljus i helgen för dig 🙂
   Tack snälla för röstandet! Kram på dig! 🙂

 • Reply Tatjanis 8 november, 2013 at 07:57

  Ja verkligen, det är ju helt otroligt…. ibland kommer jag på mig själv med att gå liiite tidigare (men ändå inte tillräckligt) får jobbet för att hinna med en idé jag har, men det är alltid några minuter för sent och det är mörkt när jag sätter nyckeln i dörren 🙂 Men nu ska jag nog göra som du, smita iväg en stund från jobbet, om inte annat kan man ju äta lunchen hemma 🙂

  Tack för tipset!
  Kram – Tatjanis

  • Reply hildashem.se 8 november, 2013 at 08:04

   Haha, så snopet att det ändå inte räcker till. Att ta en fotolunch är ju en bra idé! Lycka till!
   Kram Sofia

 • Reply AktivaDagar 8 november, 2013 at 08:10

  Ja ett problem, men man får försöka se det som en utmaning 🙂

 • Reply Anna Ceder 8 november, 2013 at 09:38

  Helt klart. Och för mig som har te-fokus blir det ju naturligt att lägga mer kraft på vinterhalvåret – hur mycket jag än kan förbereda och fixa de ljusa sommardagarna så är det ju nu som alla tehandlare presenterar sina nyheter…
  I-landsproblem, javisst, men lite frustrerad måste en ju få bli ändå 😉

 • Reply fianathome 8 november, 2013 at 10:42

  Ja håller med. Det har varit en enda lång gråzonsperiod här med himlen i backen och då går det verkligen inte att få fina foton. Idag skiner solen och det blir något helt annat.
  Ha en skön helg Sofia <3
  kram
  Fia

 • Reply Queen of Kammebornia 8 november, 2013 at 11:23

  Ja, visst är det så! Men jag skev just idag om hur jag äntligen kan omfamna och faktiskt till och med älska november. Men det har ju mycket att göra med att jag är hemma. Och jag fascineras av att jag fotograferar varje dag, även om det gäller att passa på de där få stunderna det är ljust. Tidigare brukar kameran få vila i november. Stor kram!

 • Reply Siggelina 8 november, 2013 at 12:53

  Visst är det ett i-landsproblem. Men likväl är det svårt att fota. Jobbigt med mörkret också.

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 8 november, 2013 at 15:19

  Jo du visst är det ett problem Men nu har jag ju också förmånen att vara hemma på dagen men det går fort innan ljuset försvinner.
  Mu måste jag fråga dig…..var du på veterinär stationen i Alingsås idag med kattbur i bilen. Om inte så har du nog en dubbelgångare. Kunde inte med att springa fram och kolla…….kram fr. Maria

  • Reply hildashem.se 8 november, 2013 at 15:23

   Haha … nej, det måste ha varit min dubbelgångare då. Både jag och katterna har varit på kontoret hela dagen. Men om du råkar se "mig" någon mer gång måste du komma fram och hälsa – det kan ju vara jag 🙂
   Kram

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 8 november, 2013 at 15:20

  PS! En underbar helg på dig också

 • Reply Anonym 8 november, 2013 at 15:52

  Håller med men det är nog kanske ännu lite mer synd om mig 😉 för jag instagrammar i stället för bloggar och har bara en stackars taskig IPhone att fota med och då är det ju stört omöjligt att få till nåt fint på kvällarna. Har turen att vara hemma en dag i veckan med yngsta barnet men då är det ju inte alltid så att hon är sammarbetsvillig när jag vill fota… Ack ack ack så hemskt vi har det 😉

  //@ninateet

 • Reply Håkan Gidestrand 8 november, 2013 at 18:22

  Hej Sofia
  ja det är lite lurigt nu på vintern,,,, men jag har en stor stark lampa med dagsljus, annars hade det varit väldigt svårt 🙂
  å missa nu inte.

  SATURDAY SHOW OFF

  de e kul att vara med 🙂
  VÄLKOMMEN
  Håkan

 • Reply Cissi - Lyckornas Hem 8 november, 2013 at 18:51

  Jag håller med, ljuset är svårfångat vid den här tiden på året! Tror även min man håller med, han ville fixa med elen nu i veckan, i vardagsrummet som vi håller på att renovera. Men det kan man ju inte göra, för att bryta strömmen kl 18 är inte så smart, för då blir det ju becksvart! Han får passa på under helgen…

  Jag är inne och röstar på din blogg varje dag, såg att du gick upp i ledningen idag, jippie! Håller tummarna. Kram, ha nu en skön helg!

 • Reply Annette - MyRoseValley 8 november, 2013 at 19:02

  Visst är det precis så. Nu bor ju jag i Schweiz och har lite fler ljusa timmar än i Sverige var dag men ändå. Senaste veckan har varit regn, regn, regn och jag har tålmodigt fått vänta med blogginlägg eftersom jag inte lyckats plåta något i tid. Men igår sprack det upp. En liten stund, tillräckligt lång för några efterlängtade snabba Work In Progress bilder. Så nu kan jag påta ihop några inlägg igen.

  Xxx
  Annette
  My Rose Valley

 • Reply CreandoPhoto 8 november, 2013 at 20:12

  Japp, tuffa tider för bloggare och kanske snäppet värre för en fotograf som arbetar med naturligt ljus. Men det väcker kreativiteten desto mer 🙂

 • Reply Anonym 9 november, 2013 at 17:25

  Her bliver der også stemt hver dag…. nogle venner hjælper også til 😉
  Kram fra ann
  schousnigel.se

 • Reply Mina drömmars hus 10 november, 2013 at 07:07

  Jamen det är ingen lätt uppgift och att fota med blixt är inget alternativ. Mörkt nästan hela dagen på helgerna också. Men som sagt, skulle kunna vara värre problem än så 🙂
  Ha en fin söndag
  Kram
  AC

 • Reply Madeleine 11 november, 2013 at 11:04

  Är riktigt tufft att ta bilder såhär års, Jag försöker utnyttja morgonsolen då det ger ett mjukt fint ljus som man inte får till på sommaren. Så den här årstiden har sina fördelar ändå!

 • Reply Jenny 12 november, 2013 at 11:40

  Ljuset! LJUSET! Det är ljuset som är den absolut svåraste delen när man är fotograf. Jag tjatar på min man om ljus hit och ljus dit, undrar om han är lite trött på mig… 🙂
  Jenny

 • Reply Carin 13 november, 2013 at 10:00

  Ha ha! Kikar precis in hos dig efter ett bra tag och drogs genast till detta inlägget. Jag beklagade mig över ljuset här i England i mitt inlägg häromdagen. Vi har fortfarnde mörka väggar och golv i huset också eftersom vi fortfarnde renoverar så allt känns så himla mörkt. Usch!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.