inredning

Tv i sovrummet?

Tv-prylar är inga fina grejer så vi byggde in alla fula sladdar och apparater i väggen och en köpmansdisk.

Att ha tv i sovrummet eller inte är en riktig vattendelare. Det finns sömnforskare som säger att man inte ska ha det, de har säkert rätt ur många aspekter. Men här hemma har vi valt att ha det. Jag behöver somna till ljudet av tv:n som för mig är bättre än en god natt-saga. Är tv:n inte på så ligger jag och funderar på allt jobb som ska göras, kakor som ska bakas, grejer som ska fixas … Men med tv:ns sorl i bakgrunden somnar jag som en stock. Och den bästa funktionen som uppfunnits i modern tid är, enligt mig, Sleep-funktionen på tv-apparater som gör att den stänger av sig automatiskt så att man slipper vakna av en irriterande säljare på TV-shop mitt i natten.
Ja, jag kanske borde lära mig att slappna av … men fram tills att jag lärt mig det så tänker jag somna till tv:n. Är du för eller emot tv i sovrummet?

 

Bakom de gamla loppisfyndade tavlorna döljer sig skatter i form av våra
favorit-serier att plocka fram och titta på regniga dagar.

 

 

Dagens tema i Fabriken idag är just sovrum, och detta var mitt bidrag.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply Petra / Popetotrora 8 november, 2012 at 09:39

  Riktigt snyggt fixat med TV:n och jag fullkomligt älskar det hemliga skåpet bakom tavlan. Genialt!

 • Reply Ingela 8 november, 2012 at 09:53

  Så otroligt smart och fiffigt. Jag har också tv i sovrummet och är helt klart för det 🙂

  Stort grattis till nomineringen. Jag röstar såklart på Hildas hem!

  Kramen Ingela

 • Reply ann 8 november, 2012 at 10:01

  Du fører 😀 Klart du har fået min stemme.
  Jeg er egentlig ligeglad med tv i sovrummet, for jeg sover gerne med en bog i hånden. Bogen er min bedste sovepille, og det eneste tidspunkt på døgnet, hvor jeg har fred til at fordybe mig i en god bog 😀
  Meget flot og imponerende arrangement i har lavet i sovrummet.

 • Reply hjosara 8 november, 2012 at 10:04

  Så snyggt ni har det, och gör det!!! Jag har inte tv i sovrummet, men kunde tänka mig att ha det…fast är lite kluven, just nu somnar jag ofta i soffan istället och då är det ganska segt att mitt i natten ta sig upp till sin säng, låter toppen med sleepfunktion! Att titta på ngt tills man somnar, oavsett tv eller dator är bra när man av någon orsak har svårt att somna, i mitt fall tinnitus, tycker man framförallt ska göra som man själv känner är rätt! Kram på dig 🙂

 • Reply Anonym 8 november, 2012 at 10:07

  Jag är kluven… sambon älskar TV:n i sovrummet och vill se allt där. Jag tycker det är lite knöligt att ligga och titta och vill helst sitta i soffan i vardagsrummet.. vilket resulterar i att vi sällan tittar tillsammans, utan kamperar på olika våningar 😉 Visst kan det vara lite skönt att varva ner innan man ska sova ibland och se nåt avsnitt ur nån sit-com. Vi har dock en tradition- Vasaloppet ses alltid i sängen med frukostbrickan och vi upptog den traditionen vid OS i somras. Det var så trevligt insåg vi att vi ibland på helgen äter frukost i sängen till något avsnitt ur nån serie vi köpt, ibland har man ju en ny box som ska plöjas igenom 😉 I övrigt använder, som sagt, inte jag den så ofta och jag tycker det är en rätt ful pryl. När jag ser er lösning, blir jag dock en smula avis… sådär hade man ju velat ha det! Snyggt löst och fina möbler… får fundera på om jag kan integrera vår TV på samma sätt här hemma så jag ändrar mig ang. TV i sovrummet…. 😉

  Anna i Gbg…

  • Reply hildashem.se 8 november, 2012 at 10:41

   Jag håller med dig om att det inte är så mysigt att spendera en hel tv-kväll i sängen. Ska jag titta på något göra jag också gärna det i soffan. Kul ändå att vår lösning kunde inspirera dig lite till att börja fundera över tv 🙂

 • Reply Jennie 8 november, 2012 at 10:08

  Håller med dig Sofia! Utan tv:n surrar tankar: ) Ett annat tips som jag kom på när jag var på semester, utan tv i sovrumet, är sommarpratarna i lurarna.

 • Reply Anette Ryan 8 november, 2012 at 10:52

  Mycket snyggt med TV i ett "hål i väggen" samt dålda filmer. Fast ärndå skulle jag inte vilja ha en i sovrummet. Där vill jag just sova eller möjligen läsa så jag blir slö och sömnig. Som tur är tycker vi båda istort sett samma. Mannen tycker att ibland skulle det vara bra, som när det visas biltävlingar och formel 1 från Europa och det är sent på kvällen här i Australien. Fast då hade han fått sova i annat rum ändå 😉
  Kram Anette

 • Reply Kia 8 november, 2012 at 11:02

  Grattis till din nominering!! Vad kul!

  Varken för eller emot. Men vi har ingen. Finns en i vardagsrummet som vi delar på alla 5. Vi tittar inte så mycket och sen satte vi en lite mindre i myshörnan nere men där går det bara att titta på film, inga tv-program. Vi är rätt mycket för att dela. En tv, en dator, ett gameboy. Nu för tiden ska ju alla ha en varsin av allt men det är väl bättre att lära sig dela med sig? Eller?

  Ha en toppen dag!
  kram Kia

  • Reply hildashem.se 8 november, 2012 at 11:03

   Jag håller helt med dig! Det låter sunt att dela 🙂
   Konsumtionen och miljöpåverkan skulle ju bli fruktansvärt stor om alla skulle ha varsin av allt.

   Kram Sofia

 • Reply Pia Gustafsson 8 november, 2012 at 11:27

  Jättefint och smart lösning. Fast jag gärna ibland vill ha tv i sovrummet så väljer jag att inte ha det på grund av elektromagnetisk strålning. Klart jag ska rösta på dig.. Kram Pia

 • Reply johanna 8 november, 2012 at 11:37

  Men himlans vad snyggt i sovrummet. Jag gillar inte att ha tv i sovrummet, men om jag skulle ha det så där fint skulle det gå an.

 • Reply Lantligt i Smultronbacken 8 november, 2012 at 11:42

  Det var inget att fundera på där inte, röstade på dig.
  Vi har också TV i sovrummet, mysigt att krypa ner och titta på en film ibland. Förr ville jag ha den på jämt men nu kan jag inte sova av ljuset den ger, maken raka motsatsen så klart:)) Sleep funktionen är bra, men numera stängs vår av vid nattning;)

  Jodå, ugglorna pratar vi om VARJE morgon. Tyra har sina ritualer som hon måste göra varje morgon.
  – Tyjas gugglor
  Hon är ju så söt när hon inte kan säga R och när hon ofta lägger ett G framför orden

  Kram Teres

 • Reply Johanna / Fru form o fix 8 november, 2012 at 12:15

  Vad smart att ha förvaring bakom tavlorna! Och tv i sovrummet är både och verkligen, vi har ingen för det får inte plats och det är rätt skönt. Men hade vi kunnat ha en skulle vi nog haft 😉

 • Reply MammaElva 8 november, 2012 at 12:27

  Vilka smarta lösningar. Älskar filmgömman!
  Nä, jag har helst inte TV i sovrummet… fast det är ju förbaskat mysigt att ligga och se på morgontv under alla täcken. Men gubben somnar gärna till TVn så om han får bestämma ska det vara en sådan där.

  Såklart röstar jag!!

  Ha en fin dag! kram

 • Reply No34 8 november, 2012 at 13:16

  Så häftig plats för tv:n och härlig dold förvaring!! Maken i mitt hus är tekniknörd och vill helst av allt att allting ska synas… förutom sladdar!! Det blir många tudelade åsikter må du tro..:) Kram Kate
  Och stort GRATTIS till nomineringen!!

 • Reply Marianne 8 november, 2012 at 13:35

  Så fint ni gjort för åbäket;)
  Här är det min vilja som styr det där, Håkan vill ha och jag vill inte.
  Tycker om att läsa eller lösa sudoku och bara koppla bort all denna teknik!
  EN kort period när barnen bodde hemma och hela huset var fullt av tv-tittande ungdomar, då hade vi tvn i sovrummet ett tag:)
  Kram

 • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 8 november, 2012 at 13:52

  Vi har ingen TV i sovrummet just nu, men med er snygga lösning så skulle jag verkligen överväga det, somnar ju också gott till TV-ljudet om kvällarna, fast i TV-soffan då dessvärre. Så en Tv med sleepfunktion i sovrummet skulle nog vara en god idé 😉 .

  Kram Victoria

 • Reply HjärtatsVitaHem 8 november, 2012 at 14:39

  Så snyggt, skönt att slippa alla fula sladdar! 🙂

  Kram Jenny

 • Reply Familjen R 8 november, 2012 at 15:17

  Hej! Tack för kommentaren på min blogg.

  Superfin lösning ni gjort på tv-dilemmat. Hur coolt som helst att ha "lönn" fack för dvd filmerna. Synd att vi har så långsmalt sovrum , annars hade jag snott ide´n direkt ;).
  Kansdke även kan vara en lösning i vardagsrummet…tål att tänkas på.
  Tack för en sån inspererande blogg!

 • Reply Ninette 8 november, 2012 at 15:20

  Superfin TV-lösning! jag önskar vi kunde fixa nåt liknande i vårt sovrum, men än så länge säger budgeten att vi får nöja oss med vår gamla tjocktv. Vi har bara en tv, så fördelen med att ha den i vårt sovrum är att det begränsar ungarnas tv-tittande en hel del – dom får bara se på TV då när det passar att dom är i vårt sovrum, och sen på kvällen när dom lagt sig ser vi lite tv tillsammans innan vi somnar. Mysigt tycker jag!
  Kul att du snackar om just TV i sovrummet i det här inlägget tycker jag!

 • Reply Svea 8 november, 2012 at 15:48

  Ert sovrum är ju som en dröm!! 🙂

 • Reply Lena 8 november, 2012 at 15:50

  Grattis till nomineringen!

  Jo, vi har TV i sovrummet, som dock sällan är på. Den är igång de få gånger vi båda MÅSTE se ett tv-program och det inte är samma!
  Vi har förstås inte er fina lösning, men en vit tv på en vit hylla på en vit ser ganska bra ut!

  Lena

 • Reply Becka [photos] 8 november, 2012 at 17:16

  Vilken underbar header & blogg du har! 🙂

 • Reply Fru Vallmo 8 november, 2012 at 17:39

  Grattis till nomineringen och så klart ska jag rösta! Tycker mycket om er tevelösning.
  Kram

 • Reply Dagar av lycka 8 november, 2012 at 17:55

  Redan röstat. Såklart 😀

  Vi hade tv förut i sovrummet men det var vårt bästa beslut att ta bort den. Vi satte den i köket, men den har rykt därifrån med faktiskt. Nu har vi bara en tv i vardagsrummet, det räcker fint 🙂

  Kram
  /Anna

 • Reply Ljusa vardag 8 november, 2012 at 19:02

  Ja du att ha tv i sovrummet eller ej är ju frågan. Vi har en tv som står där men är ännu inte inkopplad, men det är väl bara en tidsfråga. Ska gå in och rösta på din blogg nu. Ha en fin torsdag kväll. Mvh Anna

 • Reply Linn 8 november, 2012 at 19:27

  Jag är lite kluven till TV i sovrummet. Först var jag emot. Sen gav jag vika. Nu har vi precis gjort om sovrummet och då åkte den ut igen. Jag gillar att somna i ett tyst och mörkt rum. Maken gillar att somna till ljudet av tv:n så nu somnar han på soffan istället
  :-). Vi får väl se hur vi gör i framtiden. Sovrummet blev iaf toppenbra om jag får säga det själv. Är SÅ nöjd att jag vågade mig på en BLÅ säng.

  Er TV-lösning är väldigt snygg måste jag säga. Är lite allergisk mot sladdar och vi har tänkt dra om sladdar i väggen här hemma för att slippa se dem. Ska kolla in och rösta=)

 • Reply Emma 8 november, 2012 at 19:35

  Snyggt!
  Jag har TV i rummet (fast å andra sidan så bor jag ju i en liten etta). Men jag gillar också att lyssna på ljudet även om jag inte tittar så mycket precis.

 • Reply Hus Inspiration Inredning 8 november, 2012 at 19:51

  Snyggt. Vilken snygg köpmansdisk. Smart att gömma allt bakom tavlan och härligt med Tv i sovrummet

  Hoppas du har en bra kväll

  /Johanna

 • Reply Lyllos 8 november, 2012 at 20:35

  Vilken snygg lösning med både sladdar och tavelgömma! Man blir alltid så glad av att kika in här! Nu ska jag klicka vidare på länken och rösta så klart!
  Ha en fin kväll!

  Linda

 • Reply hos familjen vanlig 8 november, 2012 at 21:06

  Men så snyggt ni har gjort det hos er!! Annars är jag egentligen emot tv i sovrummet (och andra rum oxå) men det är ju bara rent estetiskt, för en tv är ju egentligen inte snygg i vardagsrummet heller ….

 • Reply Erika G 8 november, 2012 at 21:33

  Ingen TV i mitt sovrum. Jag blir skogstokig på allt zappande på fjärrkontrollen. Min man ser mer än gärna snuttar av olika program och jag blir nästan arg för att han slösar bort sin tid på ingenting. Men jag vet att det säkert är jag som är ovanlig. Jag älskar tystnaden och en god bok. Då mår jag fint.

  Men er lösning på sladdeländet gillar jag. Ursnyggt!

 • Reply lisasvilja 8 november, 2012 at 22:28

  Supersnygg lösning!!! Själv äger jag inte ens en tv och det säger väl kanske allt ;). Kram

 • Reply Katja 9 november, 2012 at 09:21

  Jätte snyggt…gillar verkligen film gömman bakom tavlan! / Katja

 • Reply Johanna Stålros 9 november, 2012 at 15:47

  En mycket bra lösning! Hatar sladdar;) Vi har vår tv i ett gammalt skåp så man kan stänga om dumburken när man vill;) Kramar

 • Reply Linda 11 november, 2012 at 20:32

  Vilekn bra ide med tven och tavlorna! Jag håller med om att sladdar inte är någon rolig syn 🙂

 • Reply Tidy To Be 13 november, 2012 at 11:51

  Vad snyggt att dölja det! 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.