odling

Två tomater var ute och gick …

Kommer ni ihåg den gamla klassikern till historia om tomaterna som var ute och gick och skulle gå över ett övergångsställ och den ena blev överkörd, varpå den andra säger ”-Come an ketchup, så går vi.”

Jag är så usel på att berätta roliga historier att jag till och med brukar misslyckas med den enkla historien och förstöra poängen. Helt hopplöst!

Äntligen har i alla fall mina tomater börjat bli röda och blivit redo att ätas. Så fort de börjar skifta färg på plantorna så plockar jag in dem och lägger dem på ett fat i fönstret så att de kan få skifta färg till klarröda. De är så goda att man storknar.
Jag har väldigt mycket gröna tomater hittills men jag vill helst ha dem röda – så jag hoppas på mer värme så att de alla kan bli röda och fina. Jag hörde faktiskt talas om att det är mer värme på väg – fast det var en kvällstidning som skrev det så jag vet inte om jag vågar tror på det.

Jag önskar er en härlig tisdag!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Fru Vallmo 1 september, 2011 at 05:51

  Haha, och jag önskar dig en härlig torsdag! 😉
  PS: Jag gör som du och jag hoppas verkligen att värmen kommer tillbaka (Har även hört rykten om fint väder på fredag….)
  Vi håller tummarna.
  Ha det bra!

 • Reply Lisa-Maja 1 september, 2011 at 06:16

  Hej!
  Ryktena om mer värme har nått mina öron också:)) vågar knappt tro på det…
  Små röda solvarma tomater…bland det godaste som finns:)
  Lycka till med utställningen hoppas Du får många besökare. Såg att dom har nå´t liknande i vårt grannsamhälle, kul när man får besöka konsthantverkarna, jättebra idé!!

  Trevlig helg!
  kram lisamaja

 • Reply Hilla på My Woodhome 1 september, 2011 at 06:57

  Finns det nå godare än hemdrivna tomater? Gott!!

  Här uppe i Hälsingland skiner solen och hösten står med ena foten i sommar och den andra i höst!

  Hoppas ni får lite sol på er ni oxå!
  kram

 • Reply fianathome 1 september, 2011 at 07:06

  Varma solmogna tomater ä godis! Här är lite kylslaget idag men kanske blir uppåt 18 grader. Brittsommar är välkommet – och fler dopp i havet.
  Ha en skön torsdag/kram fia

 • Reply Anonym 1 september, 2011 at 07:31

  Hej Sofia!
  ja, den där ketchup historien är ju en riktig klassiker:)

  Vad smarrigt med egna tomater, jag norpade några hos mamma o pappa senast jag var där.

  Ha en bra dag!

  Kraam Jenny/Hemma på Kråkered

 • Reply meas vardag 1 september, 2011 at 07:48

  Jag äter upp de tomater jag hittar i växthuset med en gång! Så gott! Fast jag får spara några till övriga familjen!
  /Anna

 • Reply Helena - Hellys Jul 1 september, 2011 at 10:04

  Gott gott! Och snyggt snyggt! Funderar på att ta mig till en "självplock" i helgen. Underbara Rosenhill på Ekerö kanske. De brukar även ha bakluckeloppis så det kan bli tomat, mangold, rödbetor och fynd!
  Kram Helena

 • Reply Anna 1 september, 2011 at 16:56

  Ja, något godare än egna tomater finns det knappt1 jag har också massa gröningar så vi får hoppas på sol och värme.

  Läckert loppisfynd du gjorde! Stor kram

 • Reply Fiffiga Systrar 1 september, 2011 at 17:37

  så smarrigt röda de var!! ja den historien tjatade jag ut mina nära och kära med när jag var liten.. 🙂 kram

 • Reply Ingen Vanlig Tina 1 september, 2011 at 18:15

  Hej Sofia,

  När det blir kallt, kan du försöka och ta tomatplantorna inne i förrådet eller garaget om det finns fönster där eller så kan de stå några veckor hemma i hallen. Då kommer du njuta av röda praliner betydligt längre. Vi tar alltid våra balkongtomater in i rummet på höster.

  Eller så kan du plocka omogna tomater (inte helt gröna men när de börjar få lite färg) och läga dem framme (kanske tillsammans med äpple för att äpple utsöndrar eten som får visa växter att blomma och visa frukter att mogna fortare) och låta dem ligga i en vecka.

  Du kan också marinera gröna tomater. Martins bror alltid gör det och det är gott. När jag var liten så var gröna marinerade tomater som godis för mig 🙂

  Ha det så gott! Kram, Tina

 • Reply karin - trattoria 1 september, 2011 at 20:29

  så vackert 🙂

 • Reply Lotta 1 september, 2011 at 20:32

  Smart att lägga fram tomaterna. De är så goda att bara äta som de är. Fint ser det ut också! Hoppas du tänder ljus och myser i mörkret!! Kram Lotta

 • Reply Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... 2 september, 2011 at 06:14

  Åh, vad goda de ser ut =) Vi hade två tomatplanter men fick inte en enda tomat =( Vet inte vad vi gjorde för fel i år =( Trevlig helg… KRAM

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.