inspiration

Vad är det med dalahästar?

dalahästar

 

Dalahästar. Vad är det egentligen med dalahästar? Jag vet inte riktigt, men de det är något alldeles speciellt för jag blir lätt förälskad i dem. Min dröm är en stor och riktigt, riktigt gammal häst men de är oftast väldigt dyra så jag väntar på att det rätta fyndet ska dyka upp. Förr eller senare borde det ju göra det, och jag har ingen brådska. Men idag ska jag på loppis … så vem vet …

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply PIAZZAN 7 april, 2013 at 06:25

  Då håller vi tummarna för att den bara står där på Loppis idag ..*ler

  Ha en fin Söndag .
  Pernilla

 • Reply Pia Gustafsson 7 april, 2013 at 06:59

  Ja vad är det med dom, jag har flera stycken i olika färger och former. Din vita gillar jag. Kraaam Pia

 • Reply Annas röda stol 7 april, 2013 at 07:04

  Ja helt underbara!! Hoppas du hittar finfina grejer. Kram Anna

 • Reply A House With A View 7 april, 2013 at 07:22

  Ja hos mig slår hjärtat hårt för hästarna 🙂 Jag har flera här hemma men också en dala-gris, supercharmiga tycker jag :)Jag har dock inte sett Viborgshäst tidigare, verkligen jättefin!!!

  Och jag liksom du är också svag för färgglada retrokläder – stort gilla :))

  Kraaaaaaaaaaam aka

 • Reply ann 7 april, 2013 at 07:38

  De er søde…. er vild med dem 😀
  Ha en god loppisdag.
  kram

 • Reply VisaLiza 7 april, 2013 at 08:29

  Brukar inte gilla dalahästar men den vita var verkligen fin. Lycka till med hästletandet! Liza

 • Reply Fru Vallmo 7 april, 2013 at 09:40

  Lycka till!
  Håller med dig, de är underbar fina!
  Kram

 • Reply Jennica... 7 april, 2013 at 10:03

  Vad fin den var, Viborgshästen! En sådan har jag inte sett förut. Hoppas du har turen med dig på loppisen idag, kanske inte blir en dalahäst men väl nåt annat fint! 🙂
  Kram på dig!

 • Reply The Rosegarden in Malevik 7 april, 2013 at 10:08

  mmmmm,,,,,,, dom e lite coola… dom gamla å slitna 🙂
  hoppas du finner en idag då………..
  å missa nu inte……

  BLOGGPARTYT

  fortsätter..
  redan 67 fina bloggar med….
  VÄLKOMMEN
  Håkan

 • Reply AnnaA 7 april, 2013 at 11:47

  Jag har haft tur, mamma samlade på sig en massa gamla, fina hästar som jag sen fick ärva. Och en del är verkligen gamla och fina. 🙂

 • Reply blockethuset 7 april, 2013 at 11:49

  Min lilla mor samlar på dem…hon har flera hundra, en del gamla skavda vackra!

 • Reply Anette Ryan 7 april, 2013 at 12:17

  Lite märkligt det där med Dalahästarna. När jag var yngre så tyckte jag att det var höjden av tönteri. Nu har jag fått en annan känsla för dem. Om det beror på att jag flyttat utomlands eller om jag blivit vuxen har jag ingen aning om. Men visst har jag ett par stycken fast det får inte bli för många. Någon måtta får detändå vara 🙂
  Kram och ha en härlig loppisdag!
  Anette

 • Reply Elisabeth 7 april, 2013 at 13:04

  Jag har alltid gillat Dalahästar, såå fina. Drömmer också om en stor.

 • Reply Rosa Rood 7 april, 2013 at 13:51

  Jag har ett Dalarnahöst….men din samling är jätte fint!
  Kram,
  Maren

 • Reply Edtiaflicka 7 april, 2013 at 13:55

  Jag gillar dem med. En vän köpte med en vit och grå dalahäst när hon var i Mora sist….superfiiin!

  Kram Ida

 • Reply Vitsippan 7 april, 2013 at 16:54

  Hejsan Sofia !

  Förstår precis vad Du menar.
  När jag var ung för mina föräldrar och ett annat krögarpar med mig upp till Rättvik. Vi passerade nog de flesta orter i Dalarna. Och jag blev fotograferad bredvid en stor somstod utanför stället som sålde de där fina röda Dalahästarna. Tyvärr så ha r min dotter hästen, vet att den finns kvar.

  Har sett blåa och vita, men jag gillar den röda bäst.

  Hur mår Egon och de andra katterna.
  Prinsen mår utmärkt.Vilken klok katt jag fick.

  Må så gott ! Och tack för alla Din kommentarer fast Du har så många följare som 455 st. Du är toppen.

  Kram Mi

 • Reply fianathome 8 april, 2013 at 05:18

  Visst är de underbara. Vi hade en STOR när jag var liten. Jag satt på den och lekte att den var min häst. Var den tog vägen har jag ingen aning om.. Idag hade den varit guld värd.
  Ha en härlig vecka
  kram
  Fia

 • Reply Annie 8 april, 2013 at 08:15

  Dalahästar är underbara, vi har bara en hemma men nog blir det säkert någon mer ännu. 🙂

 • Reply Helena, Craft and Creativity 8 april, 2013 at 10:42

  Håller med dig, det är något visst med dessa målade hästar. 🙂
  Hoppas du hittar din drömhäst!
  Kram

 • Reply Tant Emma 8 april, 2013 at 12:33

  Och då är nu frågan…hittade någon fin dalahäst på loppisen? 🙂

 • Reply Janne Ekman 6 november, 2015 at 12:33

  Lite kött på benen om VIBORGS HÄSTEN. Den är designad /skuren / målad av Folke SNEES, Mora-Noret. Viborg är en by överst på digerberget, öster om Orsasjön, ORSA Kommun. Folkes hustru kommer från VIBORG. Folke är uppväxt i NUSNÄS, och har trähästar i blodet.

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 6 november, 2015 at 15:46

   Tack, vad kul! Jag vill minnas att jag fick det berättat för mig när jag köpte den i hantverksbutiken i Mora men jag hade helt glömt av det tills du berättade det nu. Vad roligt att jag fick historien igen. Tack Janne!
   Trevlig helg! 🙂

 • Reply Janne Ekman 16 december, 2020 at 21:23

  Nu i dessa tider, dec 2020,pensionär och datanörd och modellbyggare (tå gvagnar och hus i skala 0 =1/45) blev lite enformigt, beställde en låda med Dalahäst-ämnen, då blev livet roligare. ( från Folke Snees).

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.